
Το νικέλιο θεωρείται βασικό μέταλλο για την πράσινη μετάβαση, αλλά η μαζική εξόρυξη από την Ινδονησία έχει προκαλέσει απότομη πτώση των τιμών. Αυτό έγινε αιτία ν αρχίσουν να σταματούν την παραγωγή αντίστοιχα ορυχεία στην Αυστραλία.
Η εταιρεία παραγωγής νικελίου που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Άντριου Φόρεστ, Wyloo Metals Pty, κλείνει τα ορυχεία της στη Δυτική Αυστραλία λόγω της απότομης πτώσης των τιμών, ανέφερε το Bloomberg.
Τα ορυχεία κοντά στην Kambalda τα οποία αγόρασε η Wyloo, μόλις πριν από έξι μήνες θα τεθούν σε παύση και συντήρηση από τις 31 Μαΐου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση τη Δευτέρα. Η εταιρεία ενημέρωσε την BHP Group Ltd. ότι δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει μια συμφωνία προπώλησης νικελίου που πρόκειται να λήξει στο τέλος του 2025, πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος.
Οι τιμές για το νικέλιο, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ανοξείδωτου χάλυβα και μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, υποχώρησαν τον περασμένο χρόνο, κυρίως λόγω της φθηνής προσφοράς από την Ινδονησία που απειλεί να διαταράξει τη βιομηχανία.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η First Quantum Minerals Ltd. δήλωσε ότι θα σταματήσει την εξόρυξη νικελίου και κοβαλτίου στην Αυστραλία και θα μειώσει το εργατικό δυναμικό κατά ένα τρίτο, για να αντιμετωπίσει τις χαμηλότερες τιμές μετάλλων και το υψηλότερο κόστος.
Το κλείσιμο των ορυχείων Kambalda της Wyloo έρχεται μετά την προειδοποίηση της BHP, του μεγαλύτερου εξορύκτη στον κόσμο, την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να αναγκαστεί να απομειώσει την αξία του νικελίου της για να μετριάσει την κατάρρευση των τιμών.
Η Wyloo, η οποία κατέχει στοιχεία στον Καναδά και την Αυστραλία, πέρυσι σύναψε συμφωνία κοινοπραξίας με την IGO Ltd. για την παραγωγή υλικών για μπαταρίες σε εργοστάσιο κοντά στο Περθ. Παρά το κλείσιμο των ορυχείων, μελετά την ανάπτυξη του δικού της συμπυκνωτή νικελίου στην περιοχή Kambalda, ανέφερε η Wyloo σε σχετική ανακοίνωση.


Latest News

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Ρεκόρ εξαγωγών καυσίμων από τις χώρες του ΟΠΕΚ+
Οι εξαγωγές καυσίμων διά θαλάσσης από τα μέλη του ΟΠΕΚ+ του Κόλπου έφθασαν στο ιστορικό υψηλό του 2024

«Φλερτάρει» με νέο ιστορικό υψηλό στα 3.500 δολάρια ο χρυσός - Ο χρησμός της Macquarie
Η αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου καθιστά ελκυστικό το χρυσό

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά πετρελαίου - Δοκιμάζει τα 70 δολ. το Brent
Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο είναι σταθερότερη από έτος σε έτος και ξεπέρασε τις προσδοκίες, λένε αναλυτές της JP Morgan

Χαλκός: Στα 10.000 δολάρια ο τόνος – H πρόβλεψη της Citigroup
Ο χαλκός καταγράφει κέρδη που προσεγγίζουν το 12% από την αρχή της χρονιάς

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές του χρυσού
Οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις επόμενες κινήσεις της Fed

Κοντά στα 70 δολάρια κινείται το Brent
Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου

«Στα κόκκινα» και ο χρυσός
Οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη από το χρυσό

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου - Η αβεβαιότητα των επενδυτών συνεχίζεται
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι επενδυτές καθώς αξιολογούν τον αντίκτυπο από την επιβολή των αμερικανικών δασμών στις τιμές του πετρελαίου

Αρκούδες στην αγορά πετρελαίου - H εκτίμηση για 50 δολάρια το βαρέλι
Οι παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση και γιατί οι κερδοσκόποι ποντάρουν σε χαμηλότερες τιμές για το πετρέλαιο