
Tην παραγωγή ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος μαζικής αγοράς με την κωδική ονομασία “Redwood” ετοιμάζει η Tesla για τα μέσα του 2025, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, και οι οποίες περιγράφουν το μοντέλο ως ένα συμπαγές crossover.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ιλον Μασκ, έχει ανοίξει εδώ και καιρό την… όρεξη θαυμαστών του και επενδυτών υποσχόμενος την παραγωγή οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων και αυτοοδηγούμενων ρομποταξί που αναμένεται να κατασκευαστούν σε οικονομικότερες πλατφόρμες ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς
Αυτά τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοκινήτου με αρχική τιμή τα 25.000 δολάρια, θα καταστήσουν εφικτό τον ανταγωνισμό με φθηνότερα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και έναν αυξανόμενο αριθμό φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων, όπως αυτά που κατασκευάζονται από την κινεζική BYD.
Tesla: Αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα των αριθμών
Υπενθυμίζεται ότι η BYD ξεπέρασε την Tesla ως ο Νο 1 κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο το τελευταίο τρίμηνο του 2023.
Ο Μασκ είχε αρχικά υποσχεθεί να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο με τιμή 25.000 δολαρίων το 2020, ένα σχέδιο που αργότερα έβαλε στο συρτάρι και όπως όλα δείχνουν θα επιχειρήσει να το αναβίωσε. Η φθηνότερη προσφορά της Tesla, το sedan Model 3, έχει επί του παρόντος τιμή εκκίνησης τα 38.990 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο επικεφαλής της Tesla δήλωσε πέρυσι ότι ανησυχούσε για τον αντίκτυπο των υψηλών επιτοκίων στη ζήτηση των καταναλωτών για ακριβές αγορές όπως είναι το αυτοκίνητο.
Η Tesla έστειλε «αιτήματα για προσφορές» για το μοντέλο «Redwood», σε προμηθευτές πέρυσι και έκανε πρόβλεψη για παραγωγή 10.000 οχημάτων την εβδομάδα, όπως ανέφεραν δύο από τις πηγές, με την παραγωγή να εκτιμάται ότι θθα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2025.
Facing mounting competition from China’s BYD, which overtook it as the world’s top EV maker in the final quarter of last year, Tesla is working on starting mass production of a new, cheap vehicle codenamed ‘Redwood’ by mid-2025, sources say
Read more: https://t.co/0xsdxE5uOq pic.twitter.com/c6S6FjADgI— Reuters Business (@ReutersBiz) January 24, 2024
Ψαλιδίζονται οι προβλέψεις για το 2024
Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου, η Tesla αναμένεται να προβλέψει αύξηση 21% στις παραδόσεις το 2024, πολύ κάτω από τον μεγαλεπήβολο ετήσιο στόχο του 50% που έθεσε ο Μασκ πριν από περίπου τρία χρόνια.
Ο Μασκ είπε τον Μάιο ότι η Tesla εργαζόταν σε δύο νέα προϊόντα, με δυνατότητα συνδυασμένων πωλήσεων 5 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως. «Τόσο ο σχεδιασμός των προϊόντων όσο και οι τεχνικές κατασκευής είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον κλάδο», είπε στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla.
Η Tesla σχεδιάζει να φτιάξει ένα φθηνό robotaxi και ένα βασικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων με βάση την ίδια αρχιτεκτονική οχήματος, σύμφωνα με την βιογραφία του Μασκ που συνέγραψε ο Walter Isaacson και κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, και στην οποία περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τον CEO και τα στελέχη του.
Ο Μασκ είχε δηλώσει το 2022 ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα αποκλειστικό αυτό-οδηγούμενο ταξί με φουτουριστική εμφάνιση το 2024, μετά από αρκετές αναβολές στον στόχο της να επιτύχει την πλήρη ικανότητα αυτόνομης οδήγησης.
Αυτός και άλλα στελέχη της Tesla παρουσίασαν σχέδια τον περασμένο Μάρτιο για τη μείωση του κόστους των οχημάτων επόμενης γενιάς της, αλλά δεν παρείχαν χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λανσαριστούν αυτά τα νέα μοντέλα


Latest News

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων