Θετικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις από εκείνες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ότι θα μειώσει τις απαιτήσεις αποθεματικών για τις τράπεζες της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το ποσό των κεφαλαίων που καλούνται να διατηρούν οι τράπεζές της ως αποθεματικά στις αρχές του επόμενου μήνα σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Οι αγορές ψηφίζουν ελληνικά ομόλογα – Κάτω από τις 100 μονάδες το spread

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 1,9%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 κέρδισε 1,57%. Οι μετοχές των κατασκευαστών EV υποχώρησαν, όμως, με τη Nio να χάνει 4,7%, τη Li Auto να υποχωρεί 1,6% και την BYD να σημειώνει πτώση 1%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,15% και ο Topix κέρδισε 0,11%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας παρέμεινε σταθερός και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε πτώση 0,8%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,48% υψηλότερα στις 7.555,40 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε 2,2% το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, περισσότερο από την εκτίμηση της δημοσκόπησης του Reuters για 2,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές