
«Παρακολουθούμε τα πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία» δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σχολιαζοντας το πάρτι φοροδιαφυγής που στήθηκε γύρω από ένα γάμο.
Όπως είπε, υπάρχει ειδική ομάδα η οποία σκανάρει τα social media και θα εντοπίζει και στη συνέχεια γίνεται επαλήθευση και ο έλεγχος.
Ο Πιτσιλής «επιστρατεύει» την τεχνητή νοημοσύνη – Πώς θα πιάσει τους φοροφυγάδες
«Το γενικό μου σχόλιο είναι πως υπάρχει μια αναντιστοιχία εικόνων στα σοσιαλ μίντια με εικόνες πολυτελείας και τη φορολογική εικόνα με πολύ χαμηλά δηλούμενα εισοδήματα ή μεγάλες ζημιές» σημείωσε ο Γιώργος Πιτσιλής.
Οι ελεγκτές της ειδικής μονάδας που ασχολείται με τη φοροδιαφυγή στα social media καταγράφουν αναρτήσεις σε Instagram, Facebook και TikTok.
Με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού «τρέχει» ελέγχους και διασταυρώσεις σε φορολογικές δηλώσεις, τζίρους, τιμολόγια, myDATA. Στην περίπτωση του γαμου με εναν αλγόριθμο , οι ελεγκτές άρχισαν να εντοπίζουν έναν έναν τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης, που ακολούθησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος και οι διασταυρώσεις διενεργήθηκαν ταυτόχρονα σε όλους τους επαγγελματίες από τον τραγουδιστή και το DJ μέχρι την μακιγιέζ και το κτήμα που έγινε το γαμήλιο πάρτι.
Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων ήταν εντυπωσιακά. Σχεδόν κανένας από τους επαγγελματίες δεν είχε κόψει παραστατικά (απόδειξη ή τιμολόγιο) για τις υπηρεσίες του.
Μετά τα ευρήματα, οι ελεγκτές έστειλαν προσκλήσεις στους εμπλεκόμενους να παρουσιαστούν στην Εφορία για να δώσουν εξηγήσεις. Για κάθε ένα ξεχωριστά είχε δημιουργηθεί φάκελος με όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο. Οι επαγγελματίες που εμφανίστηκαν στην Εφορία υποστήριξαν ότι πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο ζευγάρι ποντάροντας στην προβολή που θα είχαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Latest News

Υπέρβαση 1,83 δισ. στα φορολογικά έσοδα το πρώτο τρίμηνο
Προϋπολογισμός: Εν μέρει οφείλεται στην καλύτερη απόδοσης στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους (Φ.Π.Α, ΕΦΚ) κάτι που οφείλεται στην εκτεταμένη ακρίβειας

Θύελλα αντιδράσεων για ένταξη ιδιωτών στην είσπραξη οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ
Στη Βουλή η σχετική ρύθμιση – Τίθεται σε εφαρμογή από τον Μάιο

Φορολογικές δηλώσεις: Διορθώσεις χωρίς πρόστιμα για λιγότερο φόρο και εκπτώσεις
Ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων – όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – παραδείγματα

ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2025 για ακίνητα πληγέντων από φυσικές καταστροφές
Οπως αναφέρει η ΑΑΔΕ συμψηφισμοί και επιστροφές είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας

Πότε είναι η τελευταία ημέρα καταβολής του Δώρου Πάσχα - Τι πρέπει να προσέξουν εργοδότες και εργαζόμενοι
Πώς επηρεάζει η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, έτσι ώστε να υπολογιστεί το τελικό ποσό για το Δώρο Πάσχα

Τι ισχύει για τις Αργίες του Πάσχα - Πώς αμείβονται
Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τις αργίες του Πάσχα διευκρινίζεται για ποιες υπηρεσίες και καταστήματα θεωρείται αργία η Μεγάλη Παρασκευή

Πρεμιέρα για το Ψηφιακό Πελατολόγιο στον κλάδο των αυτοκινήτων – Πως θα λειτουργεί
Σε πραγματικό χρόνο η καταγραφή των αυτοκινήτων και των παραστατικών που κόβουν συνεργεία, πάρκινγκ, πλυντήρια και εταιρείες ενοικίασης

ΚΕΠΕ: «Μύθος» οι καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι - Η διαφορά με τον ιδιωτικό τομέα
Τι δείχνει μελέτη του ΚΕΠΕ που προχώρησε στην σύγκριση «πανομοιότυπων» εργαζομένων

Μεγάλα διεθνή συνταξιοδοτικά ταμεία βάζουν... πάγο σε επενδύσεις στις ΗΠΑ
Οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές από τον Καναδά, τη Δανία και άλλες χώρες επανεξετάζουν την έκθεσή τους στην οικονομία των ΗΠΑ

Τα φορο-τρικ που έφεραν την μεγάλη «ανατροπή» - Το σχέδιο Πιτσιλή
Οι φορολογικές δηλώσεις έχουν καθιερωθεί ως το εθνικό σπορ των Έλλήνων - Τι είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ στο ΟΤ Delphi Economic Forum X