
Υπό αμφισβήτηση τέθηκε την τελευταία εβδομάδα η ηγεσία του συμβουλευτικού κολοσσού McKinsey, καθώς ο CEO Μπομπ Στέρνφελς απέτυχε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των κορυφαίων συνεργατών της εταιρείας που θα του επέτρεπε να διασφαλίσει μία ακόμη τριετή θητεία.
Υβριδική εργασία: Πλήγμα ύψους 1,3 τρισ. δολάρια στην αγορά ακινήτων [γράφημα]
Με βάση το αποτέλεσμα του τελευταίου γύρου της ψηφοφορίας, αναμένεται να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μέσα στις επόμενες ημέρες.
Όπως αναφέρει η WSJ, ο Στέρνφελς θα αναμετρηθεί με τον επικεφαλής της επιχείρησης ψηφιακής στρατηγικής της McKinsey, Ρόντνεϊ Ζέμελ, αφού ο Στέρνφελς δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την τρίτη και τελευταία επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση θα γίνει πιθανότατα γνωστό εντός της επόμενης εβδομάδας.
Ο CEO εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τους 750 ανώτερους συνεργάτες της McKinsey, με την ψηφοφορία να λαμβάνει χαρακτηριστικά επικρότησης ή απόρριψης της πορείας της εταιρείας.

Τα πρωτόκολλα κινδύνου
Ο Στέρνφελς συνέβαλε στη θέσπιση πρωτοκόλλων κινδύνου, που αποσκοπούν στην αποφυγή μελλοντικών σκανδάλων στην εταιρεία. Με βάση τα πρωτόκολλα αυτά, όταν οι συνεργάτες της εταιρείας θέλουν να αναλάβουν νέους πελάτες η McKinsey αξιολογεί αν τελικά αναλάβει το έργο. Ο πρόσθετος έλεγχος όμως σημαίνει ότι ορισμένοι συνεργάτες δεν απολαμβάνουν πλέον τον βαθμό αυτονομίας που είχαν κάποτε.
Όπως υπογραμμίζει η WSJ, η ψηφοφορία στην McKinsey έρχεται εν μέσω επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων των αμερικανικών συμβουλευτικών εταιρειών, κατά 7% το 2023, μετά την εκτόξευση που καταγράφηκε την περίοδο της πανδημίας. Και αυτό γιατί πολλές εταιρείες εξοικονομούν δαπάνες ακυρώνοντας συμβόλαια με συμβούλους. Αυτή η επιβράδυνση αποτελεί πρόβλημα για τις εταιρείες που διεύρυναν τις τάξεις των συμβούλων τους, ανταποκρινόμενες στην αύξηση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.
Η McKinsey απασχολεί περίπου 45.000 άτομα παγκοσμίως, από 17.000 το 2012. Πέρυσι στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας περικόπηκαν περίπου 1.400 θέσεις, κυρίως στο back-office. Η εταιρεία συρρίκνωσε επίσης τη νεότερη κατηγορία συνεργατών της σε περίπου 250 άτομα, από 380 το 2022 και 420 το 2021.
Εάν ο Στέρνφελς αντικατασταθεί, θα είναι ο δεύτερος CEO της εταιρείας στη σειρά που θα έχει υπηρετήσει μόνο μία θητεία: Ο προκάτοχός του, Κέβιν Σνέιντερ, είχε αποτύχει να επανεκλεγεί το 2021.


Latest News

Σε δίκη ο δημιουργός της Meta - Γιατί εξαγόρασε Instagram και WhatsApp
Οι αμερικανικές αρχές επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας επιδιώκουν να ακυρώσουν τις συμφωνίες απόκτησης των Instagram και WhatsApp απο τη Meta

Σε αναστολή απο αύριο τα αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς Τραμπ - Ποια είναι τα επόμενα βήματα
Τα αντίμετρα της ΕΕ που μπαίνουν σε αναστολή καλύπτουν αμερικανικές εξαγωγές αξίας 21 δισ. ευρώ

Θα είναι το νέο «Βιετνάμ» για τις ΗΠΑ ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα;
Τι υποστηρίζει σε άρθρο του στο Foreing Affairs o Άνταμ Πόζεν, πρόεδρος του Peterson Institute for International Economics

Intel: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της μονάδας τσιπ Altera στον όμιλο Silver Lake
Η πώληση αποτελεί μέρος του σχεδίου της Intel για εκποίηση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων

H Pfizer σταματά την ανάπτυξη φαρμάκου για το αδυνάτισμα
Η είδηση έπληξε τη μετοχή της Pfizer κατα 1% ενώ έδωσε ώθηση σε εκείνες αλλων εταιρειών ανάπτυξης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας όπως της Viking Therapeutics με άνοδο 20%

Στα χέρια της Scania, το τμήμα μπαταριών για τη βαριά βιομηχανία της Northvolt
Η Scania, μέλος του Ομίλου VW , εξαγόρασε το τμήμα μπαταριών για τη βαριά βιομηχανία της χρεοκωπημένης Northvolt

Goldman Sachs: Έσοδα ρεκόρ από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές – Το καμπανάκι Σόλομον
Τα έσοδα της Goldman από τις συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν κατά 27% στο ρεκόρ των 4,2 δισ. δολαρίων
![ΔΝΤ: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι απειλή για τις αγορές και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/georgieva-768x512-1-600x400.jpg)
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για πολέμους και δασμούς - Οι συστάσεις στις τράπεζες για τον τυφώνα Τραμπ [γράφημα]
Τι αναφέρει το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τις επιπτώσεις στις αγορές

Πού θα οδηγήσουν τα επιτόκια της ΕΚΤ οι δασμοί Τραμπ - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Τι δείχνει έρευνα του Bloomberg σε αναλυτές - Πώς προβλέπουν ότι θα κινηθεί η ΕΚΤ στις επόμενες συνεδριάσεις

Ο Τραμπ φέρνει κοντά την ΕΕ με τη Βρετανία - Πώς αναπτύσσεται το «φλερτ»
Στην Βρετανία θα φιλοξενήσει ο Κιρ Στάρμερ, τον επόμενο μηνα, την πρώτη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες του μπλοκ μετά το Brexit