Υπό έλεγχο διατηρεί τις πιέσεις του το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, έχοντας βγάλει κάποιες στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, αφήνοντας τις εσωτερικές διορθώσεις να λειτουργούν χωρίς να απειλούν κεκτημένα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,32% στις 1.356,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.296,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,35% στις 1.142,81 μονάδες.

Ελεγχόμενο το profit taking

Χωρίς να απειλούνται τα κεκτημένα, και με στηρίξεις από τον όμιλο Στασινόπουλου, το ΧΑ βρίσκει τα πατήματά του για να κρατήσει τα επίπεδα των 1.350 μονάδων. Βέβαια, οι χαμηλές συναλλαγές βοηθούν στο να αποκτήσουν περισσότερη βαρύτητα κάποιες στηρίξεις, αλλά και να μην επιδεινωθεί το κλίμα σε μια περίοδο που “τρέχει” και η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος στο χρηματιστήριο.

Όπως σχολιάζει μάλιστα και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, τα νέα είναι σχεδόν καθημερινά και θυμίζουν άλλες εποχές ενώ η κυοφορία αρκετών ακόμα deals είναι δεδομένη. Τα καλά νέα από την Νέα Υόρκη και το αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων είναι δεδομένο. Η αλήθεια είναι πως και αυτοί ψάχνουν μία διέξοδο με μικρού ρίσκου κέρδη, κάτι που βλέπουν στην ελληνική οικονομία.

Κατά τον κ. Ζαχαράκη, το ταμπλό είναι αυτό που πάντα λέει την αλήθεια και μέχρι στιγμής μας δείχνει ότι κινείται αργά και βασανιστικά ανοδικά με διορθώσεις της 1 ½ συνεδρίασης χωρίς υπερβολές και απότομές αυξήσεις τζίρου που θα προβληματίσουν. Άλλωστε τα χρήματα που μπαίνουν είναι και η απόδειξη για το τι μπορεί να περιμένουμε. Πάντα μα πάντα η αγορά δίνει 1 ή 2 ευκαιρίες μέσα στην χρονιά για κάποιους που έχουν μείνει εκτός και αισθάνονται ανασφάλεια και υψοφοβία αλλά δυστυχώς έχει παρατηρηθεί ότι πάντα βγαίνουν και γρήγορα χωρίς να αφήσουν την αγορά να τους δώσει σημαντική κίνηση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank, Aegean, Motor Oil, Cenergy και ΔΕΗ “βαρύνουν” τον δείκτη με τις άνω του 1% απώλειες τους, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Quest, Jumbo και ΟΤΕ.

Από την άλλη, τα ΕΛΧΑ σημειώνουν άλμα 3,48%, με τη Βιοχάλκο να είναι στο +2,09%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών