![Ryanair: Αναθεωρεί προς τα κάτω τα ετήσια κέρδη της – Η κόντρα με ταξιδιωτικούς πράκτορες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/ryanair-scaled.jpg)
Σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη της προχώρησε η Ryanair για το οικονομικό έτος που κλείνει τον Μάρτιο του 2024, καθώς ορισμένοι διαδικτυακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες σταμάτησαν να πωλούν τις πτήσεις της τον Δεκέμβριο, αναγκάζοντάς την να μειώσει τους ναύλους για να καλύψει θέσεις.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης σε αριθμό επιβατών ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη μετά από φόρους μεταξύ 1,85 και 1,95 δισεκατομμυρίων ευρώ για το έτος που κλείνει στο τέλος Μαρτίου, χαμηλότερα από την πρόβλεψή της για 1,85 δισεκατομμύρια και 2,05 δισεκατομμύρια ευρώ, που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο.
Ryanair: Στα άκρα η κόντρα με τις ιστοσελίδες κρατήσεων
Όπως και να έχει πάντως το προηγούμενο ρεκόρ ετήσιων κερδών μετά από φόρους θα καταρριφθεί καθώς το 2018, χρονιά στην οποία είχε σημειωθεί, είχε ανέλθει σε 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Ενώ η κίνηση και οι ναύλοι ήταν μπροστά από το προηγούμενο έτος, τα φορτία και οι αποδόσεις κοντά στα Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά ήταν χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς η Ryanair μείωσε τις τιμές ως απάντηση στην ξαφνική (αλλά ευπρόσδεκτη) κατάργηση των πτήσεων από την OTA (online travel agent) sτις αρχές Δεκεμβρίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ryanair.
Ορισμένοι διαδικτυακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, τους οποίους η Ryanair κατηγόρησε ότι πρόσθεσαν παράνομες πρόσθετες χρεώσεις, σταμάτησαν τον Δεκέμβριο να πωλούν τις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας μετά από μια σειρά δικαστικών μέτρων από την Ryanair.
Η Ryanair ανακοίνωσε ότι η απρόσμενη αυτή απόφαση ορισμένων ταξιδιωτικών πρακτόρων θα μπορούσε να έχει κάποιο αντίκτυπο στις αποδόσεις ανά επιβάτη τους πρώτους τρεις μήνες του 2024.
Ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ότι ο αντίκτυπος της κίνησης των ταξιδιωτικών πρακτόρων είχε ήδη αρχίσει να «εξαφανίζεται».
Αύξηση μοναδιαίου κόστους
Ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων συντελεστών φορτίου και της υψηλότερης αμοιβής παραγωγικότητας που συμφωνήθηκε με το προσωπικό, είπε ότι τώρα αναμένει ότι το μοναδιαίο κόστος χωρίς καύσιμο ολόκληρου του έτους θα αυξηθεί κατά περίπου 2,50 ευρώ.
Η πρωτοπόρος χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία σημείωσε κέρδη 15 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2023, ή τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, χαμηλότερα από τα 49 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν σε δημοσκόπηση της εταιρείας με αναλυτές.
Η κίνηση κατά την περίοδο αυξήθηκε κατά 7% σε 41,4 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ οι μέσοι ναύλοι ήταν 13% υψηλότεροι από πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Johnson & Johnson: Προς πώληση η επιχείρηση φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/Johnson_J_Lobby01-600x400.jpg)
Johnson & Johnson: Προς πώληση η επιχείρηση φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων
Η Johnson & Johnson έχει προσεγγίσει πιθανούς ιδιωτικούς επενδυτές και στρατηγικούς αγοραστές μέσω συμβούλων για να εξετάσει το πιθανό ενδιαφέρον τους για την Cerenovus
![ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/stock-market-600x400.jpg)
ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας
Το μοντέλο των ΗΠΑ – χρηματιστικοποίηση, ολιγαρχία εισοδηματιών και επιβολή ηγεμονίας του δολαρίου – έχει φτάσει στα όριά του.
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας