Αυξήθηκαν σήμερα Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι προβλέψεις για υψηλότερη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή αντιστάθμισαν τις ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση από την πλευρά της Κίνας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Μάρτιο, που λήγουν την Τετάρτη, αυξήθηκαν 84 σεντς, ή 1%, στα 83,24 δολάρια το βαρέλι έως τις 20:48 ώρα Ελλάδος, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο του Απριλίου σημείωσε άνοδο 97 σεντς στα 82,80 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,33 δολ. ή 1,73%, στα 78,11 δολ. το βαρέλι.

Ερυθρά Θάλασσα: Αυξάνονται καθημερινά τα πλοία που εκτρέπονται – Έφτασαν τα 100 τα τάνκερ

Καθοριστικές για τη στάση των traders ήταν οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, καθώς αναβάθμισε τις προοπτικές τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Κίνα για ταχύτερη από την αναμενόμενη χαλάρωση του πληθωρισμού.

Τη Δευτέρα, και τα δύο συμβόλαια αναφοράς για το αργό μειώθηκαν κατά περισσότερο από 1 δολάριο καθώς το βάθεμα της κρίσης στον τομέα των ακινήτων στην Κίνα πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση στον μεγαλύτερο καταναλωτή αργού στον κόσμο, με δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ να διατάσσει την εκκαθάριση της εταιρείας ακινήτων China Evergrande Group.

«Υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για όσα έχουμε δει στην Κίνα, αλλά τα θεμελιώδη μεγέθη, από την άποψη του κινδύνου προσφοράς, εξακολουθούν να είναι πολύ ανοδικά», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή παρείχε επίσης υποστήριξη στην αγορά.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να απαντήσει  σε επίθεση με drone καθώς σταθμίζει την τιμωρία των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν χωρίς να προκαλέσει ευρύτερο πόλεμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities