Εν μέσω πτωτικών δυνάμεων βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να διατηρηθεί πέριξ των 1.350 μονάδων, όπου και παλινδρομεί το τελευταίο δεκαήμερο, με τις πιέσεις όμως να υπερτερούν.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,25% στις 1.347,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.272,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,60% στις 1.132,30 μονάδες.

Στη σκιά του Ελ. Βενιζέλος

Η αγορά παραμένει αυτές τις ημέρες στη σκιά της εισόδου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο χρηματιστήριο, με αρκετές κινήσεις ρευστοποίησης κερδών να έχουν ως διακύβευμα τη συμμετοχή στη δημόσια πρόταση. Το θετικό όμως είναι ότι ενώ παρατηρούνται πιέσεις σε αρκετούς τίτλους, ο γενικός δείκτης κρατά το εύρος στο οποίο κινείται το τελευταίο δεκαήμερο, βρίσκοντας τις απαραίτητες στηρίξεις.

Αργά ή γρήγορα η αγορά θα κάνει τη διαφυγή, με την θετική βραχυπρόθεσμη τάση να συντηρείται όσο ο γενικός δείκτης διατηρεί την κοντινή στήριξη των 1.345 μονάδων. Μια πιθανή ανοδική εκτόνωση θα έρθει με την κατοχύρωση των 1.365 μονάδων, με τα επίπεδα που διαπραγματεύεται ο γενικός δείκτης να είναι τεχνικά οι παρυφές των στηρίξεων του 2003 και 2008 αλλά και η κορυφή του 2014. Ουσιαστικά μία επιβεβαιωμένη αλλαγή επιπέδου δεν έχει ιδιαίτερες αντιστάσεις ανοδικά, αλλά το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν υπάρξει κάποια διόρθωση ή έρθει νωρίτερα η διαφυγή.

Στον FTSE 25, τα δύο βραχυπρόθεσμα επίπεδα είναι οι 3.273 και 3.334 μονάδες, μιας και κατοχύρωση του πρώτου μπορεί να δώσει βαθύτερη διόρθωση, ενώ μία κατοχύρωση του δευτέρου θα μπορούσε να στοχεύσει στις 3.390 μονάδες. Ο τραπεζικός αντίστοιχα έχει κοντινή αντίσταση τις 1.153 μονάδες, που διάσπαση μπορεί να στοχεύσει στις 1.182 μονάδες. Αντίστοιχα, οι 1.124 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση με τις 1.115 μονάδες η κύρια.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Εθνική και Motor Oil σημειώνουν απώλειες 1,23% και 1,02% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Eurobank, Aegean, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι Quest, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Τιτάν, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Βιοχάλκο, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ, Autohellas, Coca Cola και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών