Με μια διακύμανση που δεν ξεπερνά τις 7 μονάδες, το χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να διατηρήσει τα επίπεδα των 1.350 μονάδων, αντιδρώντας για ακόμη μία φορά μόλις απειλήθηκαν οι στηρίξεις του.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη στις αγορές

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 1.350,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.281,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,12% στις 1.140,51 μονάδες.

«Αρνείται» να πέσει

Η αγορά έδειξε για ακόμη μία φορά ότι δύσκολα θα αφήσει τους πωλητές να πάρουν τα ηνία, αντιδρώντας μάλιστα μόλις ο γενικός δείκτης κατευθύνθηκε (δις μάλιστα) προς την κοντινή στήριξη των 1.345 μονάδων. Τη σκυτάλη μάλιστα των στηρίξεων την πήραν τίτλοι που έκαναν μικροδιορθώσεις τις προηγούμενες ημέρες, συντηρώντας τα επίπεδα για την αγορά.

Ένα ακόμη στοιχείο που βοηθά στο να συντηρηθούν τα επίπεδα είναι η συμπεριφορά αρκετών χαρτοφυλακίων που δεν είχαν πειστεί για την δυναμική της αγοράς να ανακτήσει τις 1.350 μονάδες το προηγούμενο διάστημα, αλλά σπεύδουν τώρα να “επιβιβαστούν” ενισχύοντας και την ανθεκτικότητα σε διορθωτικές ημέρες. Άλλωστε, οι καταλύτες της υπεραπόδοσης του 2023 παραμένουν σε ισχύ, με τα όποια πισωγυρίσματα να δίνουν ακριβώς αυτές τις δυνατότητες που αναζητούν οι “αργοπορημένοι”.

Παράλληλα, τα χρηματοοικονομικά μεγέθη των εισηγμένων, και ειδικά εκείνων των οποίων οι μετοχές τους οδηγούν την τάση, δικαιολογούν την καλή πορεία και τις θετικές προσδοκίες για τη συνέχεια. Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς έχει αποτυπωθεί γλαφυρά στις εκθέσεις των αναλυτών παγκοσμίως αλλά και των Οίκων Αξιολόγησης, εξου και η εξ αυτών αξιολόγηση υπέρ της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς ξεχωρίζει με το +2,75%, με τις ΔΕΗ, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Λάμδα, Autohellas, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, με τον Ελλάκτωρ και την Aegean να μην έχουν μεταβολή.

Στον αντίποδα, η Cenergy χάνει 1,09%, με τις Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Σαράντη, Coca Cola, Motor Oil, Titan, Quest, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ να κινούνται ηπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece