![Eurobank: Χρηματοδότηση επένδυσης ύψους 62,8 εκατ. ευρώ στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/ed-scaled.jpg)
Στην υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης €50,3 εκατ. με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. προχώρησε η Eurobank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για τη χρηματοδότηση επένδυσης συνολικού ύψους €62,8 εκατ. που υλοποιεί η εταιρεία στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Για τη σύμβαση πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 29 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστη Καβαλάκη, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., κ. Πέτρου Σεπετά και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο Κτίριο Διοίκησης της Eurobank, στην Αθήνα.
Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους €62,8 εκατ. που υλοποιεί η εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η επένδυση χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του ΤΑΑ (€31,4 εκατ.) και 30% μέσω δανείου της Eurobank (€18,8 εκατ.). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε..
Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση για την 6η δόση απο το Ταμείο Ανάκαμψης
Επενδυτικό πλάνο
Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει 79 υποέργα εκσυγχρονισμού συνολικού προϋπολογισμού €62,828,486.22, τα οποία θα υλοποιηθούν στα 3 εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, καθώς και υποστηρικτικά έργα για την αύξηση της παραγωγικής δύναμης και την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους, που εναρμονίζονται απόλυτα με τους στόχους του «Ελλάδα 2.0». Στόχος της χρηματοδότησης είναι η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. που έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας, που παραμένει συνεπής στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας τα τελευταία 33 χρόνια λειτουργίας της.
O Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης, επισήμανε: «Η δανειακή σύμβαση εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση μιας επένδυσης που έχει σημαντικές διαστάσεις καθώς στοχεύει στον εκσυγχρονισμό μια παραγωγικής επιχείρησης με εξαγωγικό προσανατολισμό και θα υλοποιηθεί στα εργοστάσια της που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας μας, στην Ήπειρο. Το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 μέσα από το δανειακό του πρόγραμμα του κινητοποιεί επενδύσεις που επικεντρώνονται στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα, στηρίζοντας την αναπτυξιακή προοπτική των ελληνικών επιχειρήσεων.».
Σημαντική επένδυση
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, σημείωσε: «Με τη συμφωνία αυτή ξεκινάει μια πολύ σημαντική επένδυση στον τομέα της εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τον εκσυγχρονισμό, την περαιτέρω ψηφιοποίηση, την ενίσχυση της καινοτομίας, την αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η επένδυση αυτή διευρύνει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά και αποτυπώνει το διαχρονικό όραμα μίας αμιγώς οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης. Στην Eurobank αποτελεί βασική επιδίωξή μας η έμπρακτη υποστήριξη επιχειρήσεων που με συνέπεια έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία.».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων A.E., κ. Πέτρος Σεπετάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε μία εταιρεία που 33 χρόνια σεβόμαστε τον καταναλωτή και την παράδοση επενδύοντας στο μέλλον. Εξελισσόμαστε και επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, στη βελτιστοποίηση του ενεργειακού κόστους, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ψηφιοποίηση της λειτουργίας μας. 33 χρόνια μετά συνεχίζουμε να επενδύουμε στα ποιοτικά παραγόμενα προϊόντα, στις αρχές και τις αξίες μας, στους ανθρώπους μας, στην Ήπειρο, στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.».
Η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να υλοποιήσουν υγιή επιχειρηματικά σχέδια μέσω και των κεφαλαίων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank που στηρίζει με συνέπεια κάθε επιχείρηση που προωθεί επενδύσεις, προάγοντας την απασχόληση, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Morgan Stanley: Το μεγάλο «πίβοτ» της Metlen, στα 48 ευρώ η τιμή στόχος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/MYTILINAIOS--600x400.jpg)
Τιμή στόχο στα 48 ευρώ για τη Metlen, δίνει η Morgan Stanley
Ετήσια EBITDA τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από το 2028 και μετά, με καλές προοπτικές ανόδου, εκτιμά η Morgan Stanley
![Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Η ανθεκτικότητα είναι στρατηγική επιλογή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_MAR_1429-600x400.jpg)
Βλαχόπουλος (Πειραιώς) στο Euromoney: Στρατηγική επιλογή η ανθεκτικότητα
Ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι η Πειραιώς αξιοποιεί την τεχνολογία για τα data με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις
![ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση-Σχέδιο Νόμου για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/DSC_0122-600x399.png)
Πρόταση-Σχέδιο Νόμου ΓΣΕΒΕΕ για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής απελευθέρωσης
![L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3-4-600x400.jpg)
L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής
Μια συνεργασία της L’Oréal Hellas που στόχο έχει να στηρίξει το μέλλον της κομμωτικής δημιουργώντας ευκαιρίες σε νέους σπουδαστές του κλάδου
![ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/epixeiriseis-600x375.jpg)
ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη
Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΕΤΕπ που βασίζεται σε δημοσκοπήσεις περίπου 13.000 επιχειρήσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ
![Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eurolife-FFH-600x250.jpg)
Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου
Η Eurolife FFH προσφέρει ουσιαστικό όφελος στους ασφαλισμένους της
![Ελληνικές τράπεζες: η Mediobanca ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Προτιμά Πειραιώς, Alpha Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες από τη Mediobanka – Οι νέες τιμές στόχοι
Η τάση αύξησης των ελληνικών δανείων παραμένει ισχυρή και πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Mediobanca για τις ελληνικές τράπεζες
![Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/avax-600x401.jpg)
Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Euroxx για το διάστημα 2024-2028 - Η avax εκτιμάται ότι θα παράγει σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές τα επόμενα έτ
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking24a-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες