Εν μέσω αναμονής για τη διαδικασία εισαγωγής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο, οι επενδυτές συνεχίζουν τις επιλεκτικές κινήσεις

Κινήσεις που εν ολίγοις δείχνουν το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σε τίτλους ανεξαρτήτου κεφαλαιοποίησης, καθώς πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα μεγάλα χαρτιά ήδη έχουν τρέξει δινοντας κέρδη.

Ώστε οι κερδισμένοι μέτοχοι να έχουν διάθεση ανάληψης περαιτέρω κινδύνου, “ποντάροντας” και σε μικρότερες επιλογές, με μεγαλύτερο περιθώριο απόδοσης.

Μεταξύ αυτών, ΔΟΜΙΚ, ΛΑΝΑΚ, ΕΚΤΕΡ, ΛΟΓΟΣ, ΦΡΙΓΟ. Στην πρώτη βγήκε μεγάλος αγοραστής με 8 φορές τον μεσοσταθμικό ημερήσιο τζίρο και κέρδη +15%.

Για τα σχήματα ΜΕΖΖ που (ξανα)κλείδωσαν στο limit up, έχουμε μνημονεύσει ουκ ολίγοις την επενδυτική προτίμηση. Και οι τέσσερις μετοχές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, με τις 3 να έχουν δώσει και γενναία χρηματική διανομή.

Ακόμα κι αν φαντάζει “εύκολο” ένα ελαφρύ χαρτί όπως τα παραπάνω να κάνει μεγάλη θετική ημερήσια διακύμανση (όπως και αρνητική), δεν είναι σωστή μια ρηχή μετάφραση.

Διότι αυτές οι υπεραποδόσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη μικρομεσαία κεφ/ση (ΚΟΥΑΛ, ΝΑΥΠ, ΒΙΟΣΚ, ΛΑΒΙ, ΑΚΡΙΤ κ.α.) συνταιριάζουν με μια ποιοτική μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση όλου του Χρηματιστηρίου.

Και μάλιστα, σε μία εξαιρετική συνθήκη για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, στη χαραυγή ενός νέου ανοδικού κύκλου.

Εξάλλου, το rotation σε τίτλους είναι σημάδι μιας υγιούς τάσης, ακριβώς λόγω της ορθολογικής συμπεριφοράς που προαναφέρθηκε, αυτήν της επανεπένδυσης των κερδών από τις μεγάλες μετοχές σε πιο κινδυνοφόρα οχήματα.

Η συνεδρίαση της Τρίτης ήταν μια καλή ανάσα στην πλαγιολίσθηση των τελευταίων ημερών, η οποία οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αποστράγγιση ρευστότητας για τη συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής του ΔΑΑ.

Ο στόχος για τον Γενικό Δείκτη παραμένει η περιοχή των 1390 μονάδων. Η ΠΕΙΡ μάς έδειξε τα δόντια της, ανοίγοντας την όρεξη και για τις λοιπές τραπεζικές μετοχές, με έμφαση στην ΕΤΕ.

Στη ΔΕΗ, είδαμε το επενδυτικό ενδιαφέρον να αναζοπυρώνεται μετά τις συναντήσεις της διοίκησης στη Νέα Υόρκη, ενώ και νέες αναλύσεις δίνουν ακόμα υψηλότερους στόχους, καθιστώντας τη μετοχή μια από τις πιο (προσδοκώμενα) επιθετικές.

Ο ΜΥΤΙΛ παραμένει στις κορυφαίες για όλα τα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μετά την προσπέλαση του ενός δισεκατομμυρίου EBITDA, που λίγο έως πολύ είχε προεξοφληθεί στο ταμπλό.

Η CENER έχει τεράστια περιθώρια περαιτέρω ισχυροποίησης της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη (στο αντικείμενό της), με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή της ασταμάτητης μετοχής της στο μακροπρόθεσμο.

Ο ΟΠΑΠ θεωρητικά έχει ριζώσει στα αμυντικά χαρτοφυλάκια, καθώς αναμένεται με αρκετή πιθανότητα ένα ισχυρό 2023, άρα και συνέχιση της εξαιρετικής μερισματικής πολιτικής.

Να κλείσουμε τονίζοντας ότι ο S&P500 έγραψε πάλι νέα ιστορικά υψηλά εν αναμονή των ανακοινώσεων του Powell, με την αγορά να προεξοφλεί ένα δυνατό 2024.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής