![Ταξίδια: Η Ερμούπολη στη λίστα με τους 10 πιο φιλόξενους προορισμούς στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/travel.jpeg)
Μια ελληνική πόλη αγαπημένος προορισμός για Ελληνες και ξένους ταξιδιώτες, που παντρεύει μοναδικά την παράδοση με τη σύγχρονη κουλτούρα φιλοξενίας, και δεσπόζει στα νερά του Αιγαίου σαν την αιώνια αρχόντισσα που δεν χάνει ποτέ τη λάμψη της, η Ερμούπολη της Σύρου φιγουράρει φέτος στη λίστα με τους 10 πιο φιλόξενους προορισμούς στον κόσμο για το 2024.
Πρόκειται για τη 12η έκδοση των Traveler Review Awards, της Booking.com στην οποία αξιοποιούνται περισσότερες από 309 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές πελατών από τον ιστότοπό της. Οι προορισμοί στη λίστα επιλέχθηκαν επειδή έχουν έναν αριθμό ακινήτων άνω του μέσου όρου με εξαιρετικές κριτικές για τη φιλοξενία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει την έκδοση.
Ο νούμερο 1 προορισμός των ειδικών στα ταξίδια: Ζεστοί άνθρωποι, νόστιμο φαγητό, υπέροχα τοπία
Όπως και το 2023, τα πιο φιλόξενα μέρη φέτος εκτείνονται και στις πέντε ηπείρους.
Τα πιο φιλόξενα μέρη στον κόσμο 2024
- Arraial d’Ajuda, Βραζιλία
- Ερμούπολη, Ελλάδα
- Viana do Castelo, Πορτογαλία
- Daylesford, Αυστραλία
- Grindelwald, Ελβετία
- Moab, Ηνωμένες Πολιτείες
- Uzès, Γαλλία
- Mazatlán, Μεξικό
- Jaisalmer, Ινδία
- Fujikawaguchiko, Ιαπωνία
Το Arraial d’Ajuda είναι μια παραλιακή πόλη γνωστή για την ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρά της.
Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την αρχιτεκτονική της και απέχει μόλις μια βόλτα με το φέρι μποτ από το Porto Seguro, έναν σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό στη Βραζιλία.
Το Arraial d’Ajuda είναι ο τέλειος προορισμός για το 67% των ταξιδιωτών που θέλουν να ξεκουραστούν και να επαναφορτιστούν όταν ταξιδεύουν το 2024, σύμφωνα με την έκθεση της Booking.com.
«Η εκπληκτική πρωτεύουσα της Σύρου»
Η Ερμούπολη είναι η εκπληκτική πρωτεύουσα της Σύρου, ενός ελληνικού νησιού στις Κυκλάδες, στο Αιγαίο Πέλαγο, γράφουν οι συντάκτες της φετινής έκθεσης του Booking.com. Αυτό που κάνει την Ερμούπολη μοναδική σε σύγκριση με άλλες κυκλαδικές πόλεις είναι η βενετσιάνικη καρδιά της και η εξαιρετική νεοκλασική αρχιτεκτονική βαμμένη σε ελκυστικές παστέλ αποχρώσεις, κάνοντας αυτή την πόλη στην πλαγιά του λόφου να τραβήξει τα βλέμματα από μόνη της.
Οι ταξιδιώτες μπορούν να περιπλανηθούν στα μικροσκοπικά δρομάκια και στα στριφογυριστά σοκάκια, απολαμβάνοντας όμορφα αξιοθέατα, όπως η πλατεία Μιαούλη, μια ιστορική μαρμάρινη πλατεία στην καρδιά της Ερμούπολης και το δημαρχείο της πόλης με τη σκάλα 15 μέτρων που οδηγεί στην κεντρική είσοδο του κτηρίου. Εξερευνήστε περισσότερο τη Σύρο νοικιάζοντας αυτοκίνητο και ανακαλύψτε μερικές από τις απίστευτες παραλίες του νησιού και τα γραφικά χωριά με πολλές ταβέρνες για να απολαύσετε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, προτρέπει η ιστοσελίδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρσι η Ελλάδα βρέθηκε στη 2η θέση του top 10 με τους πιο φιλόξενους προορισμούς στον κόσμο, με την περιφέρεια της Ηπείρου, ενώ η πρώτη θέση είχε καταλάβει η Λα Ριόχα στην Ισπανία.
Το «αρχιτεκτονικό μεγαλείο» της Viana do Castelo
Φωλιασμένη στη βόρεια Πορτογαλία και λιγότερο από μία ώρα οδικώς από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτο, η μαγευτική παραθαλάσσια πόλη Viana do Castelo συνδυάζει αρχιτεκτονικό μεγαλείο, αξιοσημείωτα θρησκευτικά αξιοθέατα και μια ζωντανή κουλτούρα σε έναν προορισμό. Η γραφική πόλη είναι γνωστή για τη ναυτική της κληρονομιά μέχρι σήμερα, η οποία αντικατοπτρίζεται σε αξιοθέατα όπως το Μουσείο Ναυπηγείων και το Gil Eannes, ένα πρώην πλοίο νοσοκομείου που έγινε μουσείο.
Η προνομιακή τοποθεσία του Viana do Castelo στον Ατλαντικό Ωκεανό το έχει κάνει Μέκκα για σέρφινγκ, kitesurfing και windsurfing, με το Praia do Cabedelo να δέχεται λάτρεις των θαλάσσιων σπορ από όλο τον κόσμο. Εκτός από την άμμο, η πόλη είναι γεμάτη με παλάτια, εκκλησίες και μοναστήρια διαφόρων ιστορικών περιόδων που κυμαίνονται από την Αναγέννηση έως το Μπαρόκ έως το Art Deco. Δείτε το εμβληματικό Ιερό Santa Luiza που προσφέρει πανοραμική θέα και μια εντυπωσιακή βασιλική.
Πέρσι η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στη 2η θέση του top 10 με τους πιο φιλόξενους προορισμούς, με την περιφέρεια της Ηπείρου, ενώ η πρώτη θέση είχε καταλάβει η Λα Ριόχα στην Ισπανία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»
![Σεισμοί στη Σαντορίνη: Πλήγμα στον τουρισμό, στρίβει για Χανιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/viking-star-600x400.jpg)
Χτύπημα στον τουρισμό της Σαντορίνης – Αλλάζει ρότα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη αναγκάζουν το VIKING STAR σε αλλαγή πλεύσης – Το νέο στοίχημα για τον τουρισμό, οι επισκέπτες για το Πάσχα
![Τουρισμός: Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθήνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_xenodoxoi_proedroi-600x352.png)
Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθήνας
Ο Παναγιώτης Αλμυράντης, Chief Growth & Commercial Officer Ella Resorts, ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου
![Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αυξημένη κατά 14,5% η κίνηση τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/aerodromio-eleftherios-venizelos-11-12-2019-2-768x572-1-600x447.jpg)
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αυξημένη κατά 14,5% η κίνηση τον Ιανουάριο
Η συνολική επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στους 1.834.668 επιβάτες έναντι 1.602.002 επιβατών το Ιανουάριο του 2024