Την προγραμματική σύμβαση «Αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας» υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο πρόεδρος του ΕΧΚΒ Ανδρέας Βάϊος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ και οι πόροι υλοποίησής του προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Βάϊο η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει «δαπάνες για την αγορά ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, σύγχρονων οδοστρωτήρων, ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και συνολική αναβάθμιση όλων μηχανολογικών εγκαταστάσεων».

ΥΠΕΝ: Ξεκινάει το έργο διαχείρισης αστικών λυμάτων στο Άγιο Όρος

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως Φορέας Υλοποίησης του έργου αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να διαθέσει το επιστημονικό προσωπικό για την επίβλεψη του έργου καθώς την παραλαβή όλων των υποέργων και να υποστηρίζει τη διαδικασία έκδοσης όλων των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης τόνισε πως «η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των χιονοδρομικών κέντρων περιλαμβάνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βιτσίου, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή μας».

Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού βρίσκονται στις ψηλότερες πλαγιές του όρους Λίγγος στη Βόρεια Πίνδο, στα σύνορα Μακεδονίας και Ηπείρου, και έχει μεγάλη σεζόν χρονικής διάρκειας αφού τα χιόνι είναι πολύ έως την άνοιξη.

Διαθέτει δυο εναέριους αναβατήρες συνολικού μήκους 1.800 μέτρων, baby lift, 3 κυλιόμενους αναβατήρες, 12 πίστες συνολικού μήκους 7.500 μέτρων, τη μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα (3.860μ.), πίστα χιονοσανίδας, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού και σχολές σκι, ξενώνα καθώς και δυο σαλέ. Το σύνολο των αναβατήρων είναι επτά, οι πίστες ανέρχονται σε δώδεκα και το συνολικό τους μήκος ξεπερνά τα 7,5 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας