
Την έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Δήμος Αθηναίων: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία για τους όρους δόμησης
Ο κ. Δούκας συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το νέο έτος, που πραγματοποιήθηκε χθες, και όπως αναφέρει το επιμελητήριο, σε ανάρτησή του στην ηλεκτρονική σελίδα του, οι τομείς στους οποίους υπήρξε συμφωνία των δύο φορέων για συνεργασία είναι η δεντροφύτευση 5.000 δέντρων από το επιμελητήριο σε σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος, η ανάπλαση της περιοχής πίσω από το παλιό Δημαρχείο, στο πρότυπο περιοχών του εξωτερικού και η αναβίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Πλάκα.
Δίαυλος επικοινωνίας
Παράλληλα, και οι δυο πλευρές επεσήμαναν τη σημασία ενός ανοικτού δίαυλου επικοινωνίας για συνεργασία και ενημέρωση.
«Έχουμε μεγάλη διάθεση να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Δούκας ενώ ανακοίνωσε τις πρώτες του κινήσεις για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης. Για το κυκλοφοριακό ανέφερε ότι στόχος του είναι η ενδυνάμωση των μέσων μαζικής μεταφοράς και ότι θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση 180 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία αναμένεται να μπουν στην κυκλοφορία τους επόμενους μήνες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο θέμα της στάθμευσης, τονίζοντας ότι «σταματά το χάος» καθώς έχει δώσει σαφή εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία για περισσότερους ελέγχους, ενώ για το θέμα της ασφάλειας ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί ο Δήμος με, περίπου, 200 νέους δημοτικούς αστυνομικούς.
Ο κ. Δούκας μίλησε, ακόμη, για τη συμβολή των ίδιων των επιχειρηματιών στα θέματα καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, για την ανάγκη ενίσχυσης της ανακύκλωσης αλλά και για διάφορες άλλες εκδηλώσεις που σχεδιάζονται και υπογράμμισε την ανάγκη για την αύξηση των εσόδων του Δήμου. «Το τουριστικό προϊόν μπορεί εύκολα να ευτελιστεί αν δεν προσέξουμε….Δεν μπορεί μία πόλη των 3 εκατομμυρίων να γίνεται 23 και 33 εκατομμυρίων και να μην μένει τίποτα στην πόλη αλλά σε κάποιο υπουργείο. Αν θέλουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν πρέπει να ενισχύσουμε και τα έσοδα του Δήμου», είπε ο κ. Δούκας.


Latest News

Στροφή από τις τράπεζες στο asset management – Οι ευκαιρίες και οι τρείς κινήσεις
Αλλαγή της αποταμιευτικής κουλτούρας των Ελλήνων επιδιώκουν οι τράπεζες καθώς βλέπουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια

Το νέο τοπίο στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ο κίνδυνος του συμπιεσμένου ελατηρίου
Από τη συρρίκνωση των προϊόντων στο πλαφον στα κέρδη - Το στοίχημα του Πάσχα στα σούπερ μάρκετ

Τι ψάχνουν τα ξένα funds στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»
Το θετικό μομέντουμ για την Ελλάδα προσελκύει τα ξένα funds – Τα deals που ξεχώρισαν και ο ρόλος της σταθερότητας

Γιατί «γκρεμίζονται» οι φούρνοι – 800 λουκέτα μέσα τρία χρόνια
«Λουκέτο» έχουν βάλει την τελευταία τριετία 800 φούρνοι – Οι λόγοι – Η επιδότηση του κόστους ενέργειας, ο καφές και η κόντρα με την Ελληνική Ένωση Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Ξεκινούν οι έλεγχοι για προσφορές και εκπτώσεις - Από Δευτέρα οι «καταδρομικές» στα σούπερ μάρκετ
Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσφορές των σούπερ μάρκετ 1+1 δώρο, πολυσυσκευασίες και stickers - Οι παγίδες

Το στοίχημα εξωστρέφειας της Sarantis - Πώς στέλνει τα προϊόντα της στις αγορές του κόσμου
Όχημα στην εξαγωγική δραστηριότητα της Sarantis αποτελεί το Carroten - Ο ρόλος της σειράς Clinea

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Βουτσινάς
Στη ψηφοφορία o Γιάννης Βουτσινάς επικράτησε του Γιάννη Μπρατάκου, με 69 έναντι 49 ψήφων

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Οι αυξήσεις στις τιμές ρίχνουν το τζίρο στις επιχειρήσεις εστίασης
«Όσο μπορούμε κρατάμε τις τιμές, αλλά ο κόσμος κάνει πλέον μικρό λογαριασμό» λένε οι επαγγελματίες της εστίασης παραδεχόμενοι ότι η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα