
Στο εργοστάσιο παραγωγής εργοστάσιο φωτοβολταϊκών πάνελ της Enel στη Σικελία θα επενδύσει η Ιταλία υποστηρίζοντας το σχέδιό της να ενισχύσει την παραγωγή και να γίνει η κύρια τοποθεσία της Ευρώπης για τα ηλιακά πάνελ, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι.
«Υπάρχουν 90 εκατ. ευρώ για το έργο αυτό από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΠΑ)… που θα επιτρέψει στο σημερινό εργοστάσιο να ενισχυθεί και να δημιουργηθεί μια ακόμη νέα γραμμή παραγωγής» είπε η Μελόνι κατά την επίσκεψή της στο εργοστάσιο της 3Sun, στην πόλη Κατάνια.
Ιταλία: Σκληρό μπρα ντε φερ Μελόνι – Ανιέλι [γράφημα]
«Το στοίχημά μας είναι η Κατάνια να γίνει ένας από τους σημαντικότερους κόμβους παραγωγής ηλιακών συλλεκτών», πρόσθεσε.
Η υφιστάμενη παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου, περίπου 200 μεγαβάτ (MW) ετησίως, πρόκειται να επεκταθεί σε 3 γιγαβάτ (GW) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με καθυστέρηση έξι μηνών σε σχέση με αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί από την Enel το 2022.
H Μελόνι δήλωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν 700 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2024 και άλλες 1.000 έμμεσα, σε εταιρείες που συνεργάζονται με το εργοστάσιο 3Sun.
Το έργο για την ενίσχυση της δυναμικότητας του εργοστασίου έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να επιταχύνει τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να τερματίσει την εξάρτησή της από το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο.«Θέλουμε και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον τομέα σε σύγκριση με τους παίκτες της Ασίας» τόνισε.
Τον Ιανουάριο η Enel εξασφάλισε χρηματοδοτικό πακέτο 560 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και μια ομάδα ιταλικών τραπεζών, με επικεφαλής την UniCredit, για την επέκταση του εργοστασίου.
Περαιτέρω κεφάλαια θα προέλθουν από το ταμείο καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα πράσινης τεχνολογίας.
Ο ενεργειακός όμιλος βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές σχετικά με την πιθανή πώληση έως και 50% του εργοστασίου, ανέφεραν στο Reuters πηγές.


Latest News

Η Κίνα απαγορεύει σε νοτιοκορεατικές εταιρείες την εξαγωγή προϊόντων που παρήχθησαν με κινεζικές σπάνιες γαίες
Η Κίνα προειδοποιεί τις νοτιοκορεατικές εταιρείες ότι απειλούνται με κυρώσεις εάν παραβιάσουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές

Η Air India θέλει τα Boeing που αρνήθηκε η China Airlines
Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση να μην δέχονται αεροσκάφη Boeing

Δασμοί 3.521% - Σε ποια εισαγόμενα προϊόντα επιβάλλονται οι υψηλοί δασμοί
Οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν το «ντάμπινγκ» τους στην αμερικανική αγορά και επιβάλλουν υψηλους δασμούς

Η γρίπη των πτηνών αυξάνει τις πωλήσεις των φυτικών «αυγών»
H γρίπη των πτηνών με την επακόλουθη ακρίβεια ωθούν τους Αμερικανούς στα «φυτικά αυγά»

Από την Ελβετία στις ΗΠΑ - Η Roche και το πενταετές επενδυτικό πλάνο
Η επένδυση της Roche θα δημιουργήσει περισσότερες από 12.000 νέες θέσεις εργασίας - Τι περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο

Το mega deal της Nomura για τα assets της Macquarie
Ο επικεφαλής της ιαπωνικής Nomura λέει ότι η συμφωνία θα της δώσει «μια σταθερή πλατφόρμα στην αγορά υψηλής ανάπτυξης των ΗΠΑ»

Οι δασμοί θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οι φετινές συναντήσεις γίνονται στη σκιά του εμπορικού πολέμου που πυροδότησαν οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου

Το Χάρβαρντ μηνύει τον Τραμπ - Τι ψάχνει στην... αγορά ομολόγων
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κατηγορεί την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει «σαρωτικές και παρεμβατικές απαιτήσεις»

Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πατάνε... pause - Τι είναι η «μεγάλη παύση»
Η νέα λέξη της μόδας για τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων είναι η «παύση», το προσωρινό πάγωμα των αποφάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δασμούς. Όμως το pause κινδυνεύει να γίνει delete.

Τα Hedge Funds κυνηγούν συμφωνίες σε σενάρια κινδύνου πολύ δαπανηρά για τις ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές υποφέρουν από δυσβάσταχτες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώσουν μετά από θεομηνίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή