![Rebrain Greece: Ανοιχτές θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην ψηφιακή πλατφόρμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/braindrain.jpg)
Σημαντικές ευκαιρίες για εργασία σε καλά αμειβόμενες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία απευθύνεται σε εργαζόμενους που διαμένουν τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τη θεσμοθέτηση της δημιουργίας της με τον πρόσφατο εργασιακό νόμο έως σήμερα, η πλατφόρμα Rebrain Greece αποκτά αυξανόμενη δυναμική, καθώς έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό, άλλωστε, καταδεικνύουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία & Ένταξης στην Εργασία, σύμφωνα με τα οποία οι ζητούμενες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης από επιχειρήσεις στην Ελλάδα ανέρχονται έως τώρα σε 157 και οι αιτήσεις για την κάλυψή τους φτάνουν περίπου τις 700.
Πώς το Rebrain Greece θα φέρει τα ταλέντα στην Ελλάδα
Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία των συνεντεύξεων, η οπoία, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα προσόντα του υποψηφίου, θα κρίνει, εάν θα προσληφθεί ή όχι, χωρίς το υπουργείο Εργασίας να εμπλέκεται σε αυτό το στάδιο ούτε ως προς το ύψος των αμοιβών ούτε ως προς τη σχέση εργασίας που θα συμφωνηθούν.
Η ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece επιχειρεί να βρει λύση σε ένα καίριο ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζουν καθημερινά εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και αφορά τη δυσκολία εύρεσης ταλέντων, ενώ κύρια επιδίωξη είναι οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να προσελκύσουν και να αξιοποιήσουν το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που ζει στην Ελλάδα, αλλά και να επαναπατρίσουν εργαζόμενους με γνώσεις και υψηλά προσόντα που έφυγαν από τη χώρα, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας, με την επιτυχή σύζευξη μεταξύ εργαζομένων, οι οποίοι διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδος και θέσεων εργασίας σε επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων και εξειδίκευσης επιτυγχάνεται η δημιουργία καινοτομίας, που, με τη σειρά της, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των επιχειρήσεων.
Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://platform.rebraingreece.gr/ οι εταιρίες επιλέγουν τις ειδικότητες, τις οποίες αναζητούν, από έναν κατάλογο με 268 επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης και, από την πλευρά του, ο υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει την αίτησή του για την προσφερόμενη θέση εργασίας που τον ενδιαφέρει. Στη συνέχεια, η εταιρία ενημερώνεται με e-mail και ακολουθεί συνέντευξη.
Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, αναζητούν καταρτισμένο προσωπικό διάφοροι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας, όπως είναι τα τραπεζικά ιδρύματα, οι εταιρίες συμβούλων, που παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται κυρίως στους κλάδους της πληροφορικής, της βιομηχανίας, των κατασκευών, κ.λπ., αλλά και νέοι κλάδοι που αναδύονται στο πλαίσιο της πράσινης οικονομίας και απασχόλησης.
Επίσης, μεγάλη είναι η γκάμα των ειδικοτήτων και των προσφερόμενων θέσεων εργασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://platform.rebraingreece.gr/theseis-ergasias/. Ενδεικτικά, ζητούνται ειδικότητες, όπως είναι, για παράδειγμα, μηχανικοί, επαγγελματίες του τομέα των τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας, επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, διευθυντές επιχειρήσεων παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, διευθυντές υπηρεσιών των τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας, επαγγελματίες σύμβουλοι πωλήσεων, μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οικονομολόγοι, ηλεκτρολόγοι τεχνολόγοι μηχανικοί, ασκούντες επιστημονικά επαγγέλματα και μηχανικοί, δικηγόροι και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, προγραμματιστές εφαρμογών, σχεδιαστές και αναλυτές λογισμικού και εφαρμογών, επαγγελματίες επιχειρήσεων και διοίκησης, επαγγελματίες των φυσικών επιστημών, γεωλόγοι και γεωφυσικοί, διοικητικοί και εμπορικοί διευθυντές, γιατροί, επαγγελματίες του τομέα της υγείας, σχεδιαστές διαδικτύου και πολυμέσων, προγραμματιστές εφαρμογών, αναλυτές συστημάτων, διευθυντές επιχειρήσεων παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, επαγγελματίες του τομέα των τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, πολεοδόμοι και σχεδιαστές, διευθυντές ξενοδοχείων, εστιατορίων, επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου και άλλων υπηρεσιών, επαγγελματίες βάσεων δεδομένων και δικτύων, διευθυντές παραγωγής και εξειδικευμένων υπηρεσιών, επαγγελματίες επιχειρήσεων και διοίκησης, αναλυτές συστημάτων, σχεδιαστές λογισμικού, ανώτερα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη κ.ά..
Τέλος, στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εντάσσονται η αναβάθμιση με νέες δυνατότητες της ψηφιακής πλατφόρμας Rebrain Greece και η υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών επικοινωνίας, ώστε να διαδοθεί η σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους υποψήφιους εργαζόμενους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Εφορία: Νέο κύμα διασταυρώσεων σε φορολογούμενους με εισοδήματα φτώχειας που ζουν πλουσιοπάροχα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/influencers-1-600x400.jpg)
Σε ελεγκτικό κλοιό 20 influencers - Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 800 φορολογούμενων
Ειδικές ελεγκτικές ομάδες με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα συντάξουν λίστα ελέγχων για φορολογούμενους
![Δήμας: Ένα σημαντικό βήμα νοικοκυρέματος για τους έμμεσους φόρους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10.02.2025_ΧΡΙΣΤΟΣ-ΔΗΜΑΣ-600x399.jpg)
Βήμα για «νοικοκύρεμα» στους έμμεσους φόρους - Τι είπε ο Δήμας
Το προτεινόμενο σχέδιο Κώδικα, που εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια, προορίζεται ώστε να αντιμετωπίζεται πλέον η αδυναμία της πολυπλοκότητας της φορολογικής νομοθεσίας
![Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_1000026221-600x493.jpg)
Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν
Ο κ. Πιτσιλής ανέδειξε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης ως καταλύτη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
![Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν για Μάρτιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/atm-1524871_640-600x400.jpg)
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου
Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις για μισθωτούς και μη μισθωτούς
![Ψηφιακό πελατολόγιο: «Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/myaadeapp-600x359.jpg)
«Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ με το ψηφιακό πελατολόγιο
Θα «βλέπει» την είσοδο και την έξοδο κάθε οχήματος σε πάρκινγκ, πλυντήρια, συνεργεία, εταιρείες ενοικίασης – Ακολουθούν εταιρείες εκδηλώσεων
![Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/tsakloglou-2-600x412.jpg)
Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ
Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν τόσο σε νομοθετικό και οργανωτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο της υλικοτεχνικής υποδομής, είπε ο Πάνος Τσακλόγλου όσον αφορά τα ΚΕΠΑ
![Φορολογικές δηλώσεις: Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/forologia-2-600x400-1.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους
Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις ανοίγει στις 17 Μαρτίου και κλείνει στις 15 Ιουλίου - Δεν θα δοθεί παράταση φέτος, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών
![e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι έχουν λαμβάνειν την εβδομάδα 10 – 14 Φεβρουαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ot_lefta_misthoi8-600x352.png)
Ποιοι πάνε ταμείο την εβδομάδα 10-14 Φεβρουαρίου - Πότε πληρώνονται οι συντάξεις
Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι των πληρωμών e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ - Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων
![Μισθοί στο Δημόσιο: Νέες μόνιμες αυξήσεις αντί για δώρα σε όλους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_lefta_misthoi5-600x352.png)
Νέες μόνιμες αυξήσεις αντί για δώρα στο Δημόσιο - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το «λίφτινγκ» στην προσωπική διαφορά - Ερχεται νέα οριζόντια αύξηση από 1ης Απριλίου
![Κεραμέως: Πάνω από 2.000 ενδιαφερόμενοι στην «Ημέρα Καριέρας» στον Βόλο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/kerameos-600x400.jpg)
Κεραμέως: Πάνω από 2.000 ενδιαφερόμενοι στην «Ημέρα Καριέρας» στον Βόλο
Για την ετήσια έκθεση του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ μίλησε η κ. Κεραμέως