Ιδιαιτέρως θετική (overweight) παραμένει η JP Morgan για την Ελλάδα, με την Alpha Bank να είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της στην περιοχή CEEMEA (Κεντρική και Ανατολή Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), καθώς η ελληνική αγορά συνδυάζει σταθερή ανάπτυξη και διεύρυνση της επενδυτικής βάσης. Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την overweight στάση της στα ελληνικά ομόλογα έναντι εκείνων της Ιταλίας.
Όπως εξηγεί η JP Morgan, η ελληνική αγορά εμφανίζει σημαντικά βελτιωμένες αποτιμήσεις και περισσότερο εμπορεύσιμους τίτλους, προσελκύοντας περισσότερους επενδυτές.
Ελληνικά ομόλογα: Μετά την JP Morgan και η Societe Generale συστήνει long
Επίσης, η JP Morgan επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ακόμη «φθηνές» σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, παρά το γεγονός ότι έχουν σημειώσει σημαντικές αποδόσεις (όπως και οι πολωνικές).
Όπως αναφέρει ειδικά για την Alpha Bank, ο στόχος απόδοσης κεφαλαίου στο 12% φαίνεται αξιόπιστος έναντι αποτίμησης 0,8x σε όρους P/BV. Επίσης, η συμφωνία με την Unicredit προσθέτει αξία, κατά την άποψή της, ενώ για να επέλθε το re-rating στη μετοχή, χρειάζεται πιο διευρυμένη ευρωπαϊκή βάση επενδυτών.
Ειδικότερα, οι top 10 επιλογές της, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Alpha Bank:
Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας, η JP Morgan βλέπει (βάση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ) σωρευτική υπεραπόδοση σε σχέση με τις υπόλοιπες οικονομίες της περιοχής, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 2% το 2024, από 2,5% το 2023.
Overweight και στα ελληνικά ομόλογα
Σε διαφορετική ανάλυση, για τους τίτλους σταθερού εισοδήματος, η JPMorgan επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την overweight στάση της στα ελληνικά ομόλογα έναντι εκείνων της Ιταλίας. Όπως εξηγεί, τα ελληνικά ομόλογα δέχθηκαν πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες και το spread έναντι της Ιταλίας υποχώρησε. Μετά την έκδοση της περασμένης εβδομάδας, η Ελλάδα έχει καλύψει λίγο πάνω από το 40% των χρηματοδοτικών αναγκών της για το 2024, με βάση την εκτίμηση ύψους 10 δισ.
Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan αναμένει ότι η Ελλάδα θα επανέλθει με δεύτερη έκδοση αναφοράς στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές του 2ου τριμήνου και στο μεταξύ θα διεξάγει τις τακτικές μηνιαίες δημοπρασίες (~0,3 δισ. ευρώ η καθεμία). Ως εκ τούτου, αναμένει αντιστροφή της πρόσφατης υποχώρησης λόγω των περιορισμένων πιέσεων προσφοράς τις επόμενες εβδομάδες και της πιθανής υποστήριξης που προέρχεται από παθητικές ροές δεικτών για το νέο ομόλογο σε μηνιαία επανεξισορρόπηση. Η JP Morgan πιστεύει επίσης ότι το trade που συστήνει λειτουργεί ως αντιστάθμιση κινδύνου.
Latest News
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατακρίνει την Apple για έλλειψη καινοτομίας
O Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε για την Apple, μεταξύ άλλων , πως «Δεν έχουν εφεύρει κάτι σπουδαίο εδώ και καιρό»
O πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας προειδοποιεί για το μέγεθος της UBS
Με περίπου 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, ο ισολογισμός της UBS είναι διπλάσιος από το μέγεθος της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ελβετίας
Πλάνο για τέσσερις μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ
Εν αναμονή των ανακοινώσεων και των μέτρων του νέου Αμερικανού προέδρου η ΕΚΤ σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις
Δήμαρχος στην Ιταλία παλεύει να σταματήσει πώληση ναπολιτάνικης νησίδας
Ο δήμαρχος του Bacoli, στην Ιταλία, υποστηρίζει πως θέλει να αγοράσει την Punta Pennata και να τη μετατρέψει σε «υπαίθριο μουσείο»
Κάτι τρέχει με τα κινεζικά ομόλογα
Πώς θέλει η Λαϊκή τράπεζα της Κίνας να στηρίξει το γιουάν
Πώς ο Μασκ προκάλεσε την ομόνοια των Βρετανών πολιτικών
Τα κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου ενώνονται προτρέποντας τον Τραμπ να επανεξετάσει την ανάμιξη του Μασκ
Διαφωνεί και το δείχνει - Η BlackRock γυρίζει πλάτη στις κλιματικές ανησυχίες
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο είχε αποκτήσει φήμη ως ηγέτης βιώσιμων επενδύσεων
Το χρυσό πάρεργο του Νάιτζελ Φάρατζ
Ο Νάιτζελ Φάρατζ πληρώθηκε 189.000 λίρες πέρυσι από εταιρεία χρυσού για να εργαστεί με μερική απασχόληση
Γιατί αποτυγχάνει το άνοιγμα της Κίνας στους ξένους τουρίστες
Η Κίνα προχώρησε σε ένα μεγάλο άνοιγμα προς ξένους τουρίστες όμως τα τουριστικά έσοδα απέχουν πολύ από το 2019
Ο Τραμπ απειλεί την ισορροπία ΕΕ και ΗΠΑ - Τι αλλάζει σε εμπόριο και αμυντικές δαπάνες
ΕΕ και ΗΠΑ είναι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι στον κόσμο -Πώς οι δασμοί θα επηρεάσουν την οικονομική τους σχέση