![Οι αγρότες αποφάσισαν: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/EV1_050224_AGROTES_TRIKALA_EO-1502.jpg)
Οι αγρότες αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα μπλόκα με τρακτέρ σε δρόμους και τελωνεία, κατά την προγραμματισμένη γενική συνέλευση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα.
Πιο αναλυτικά, οι αποφάσεις που έλαβαν είναι η κλιμάκωση της κινητοποίησης έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, το κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ σε εθνική, επαρχιακή και τελωνεία ταυτοχρόνως, το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη, ενώ για την επόεμνη εβδομάδα ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα.
Αυγενάκης: Μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες από το βήμα της Βουλής
Τα αιτήματα και οι αποφάσεις των αγροτών:
-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο
-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις
Αποφάσεις
– Κλιμάκωση της κινητοποίησης
– Να κλείνουν από αύριο την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ.
– Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.
– Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ
«Πρώτη φορά είμαστε τόσο ενωμένοι, δυναμικοί και αποφασισμένοι»
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Συλαίος που συμμετείχε στην γενική συνέλευση των αγροτών στη Λάρισα το μεσημέρι της Τρίτης (6/2) : “…είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας όπως συζητήσαμε στην μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο ενωμένοι και τόσο δυναμικοί και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Το μεσημέρι της Τετάρτης στις 12.00 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μπλόκο στην περιοχή της Ανθήλης” τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι “…δεν μας σώζει η σταγόνα στον ωκεανό. Διότι αυτά είναι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση”.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Αγρότες: Εν αναμονή της συνάντησης με τους υπουργούς – Παραταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.thessalia.mploka3-600x400.jpg)
Εν αναμονή οι αγρότες για τη συνάντηση με τους υπουργούς – Παραταγμένα τα τρακτέρ
Ενισχύονται και δυναμώνουν τα μπλόκα σε κομβικά σημεία - Καθημερινές οι αγωνιστικές δράσεις για τους αγρότες
![Μεσογειακή διατροφή: Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό και θεμέλιο μιας υγιεινής διατροφή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/elaiolado_0606-600x391.jpg)
Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής
«Η Μεσογειακή Διατροφή ζει και σώζει ζωές!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4 Ε)
![LEADER: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsiaras.oreina-600x391.jpeg)
Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου το πρόγραμμα Leader
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «34ου Συνέδριου Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER»
![Κτηνίατροι δημοσίου: Προχώρησαν σε 24ωρη απεργία – Τι ζητούν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vet_2009-600x391.jpg)
Απεργιακή κινητοποίηση των κτηνιάτρων του δημοσίου - Τι ζητούν
Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα που προβάλουν οι κτηνίατροι δημοσίου εκφράζουν παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα
![Έβρος: Ποια μέτρα ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/rsiaras.ebros_-600x450.jpg)
Ποια μέτρα ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας
Τι ανακοίνωσε για τις αποζημιώσεις από τις ζωονόσους, τις ζωοτροφές, το μέτρο για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου
![ΕΘΕΑΣ: Ενίσχυση της μοριοδότησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών για επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/metapoiisi_1705-600x391.jpg)
Ενίσχυση της μοριοδότησης των Συνεταιρισμών για επενδύσεις, ζητά η ΕΘΕΑΣ
Κρίσιμη για την οικονομική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα της υπαίθρου οι επενδύσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, τονίζει η ΕΘΕΑΣ
![Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.poreia.trakter2-1-600x400.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση των αγροτών με υπουργούς - Τι θα ζητήσουν
Ποια αιτήματα θα προτάξουν οι αγρότες στη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς - Συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις
![ΕΕ: Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_wines-600x352.png)
Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ
Να αξιοποιηθεί κάθε νομοθετική ευκαιρία στην ΕΕ για να επιταχυνθεί η διάσωση των αμπελώνων, ζητά η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για το κρασί
![Αγροτικά προϊόντα: Γιατί δεν κλείνει η ψαλίδα στις τιμές παραγωγού – καταναλωτή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_ladi_elies_feta_apples_kiwi-600x352.png)
Από το χωράφι στο ράφι - Εφτά φορές πάνω οι τιμές σε αγροτικά προϊόντα [γραφήματα]
Αγρότες και κτηνοτρόφοι μιλούν στον ΟΤ για τη διαφορά των τιμών σε κρέας, γάλα και φρούτα - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν
![Τσιάρας: Συνάντηση με τους αγρότες των μπλόκων τις επόμενες μέρες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-14-600x429.jpg)
Στην Αθήνα οι αγρότες για συναντήσεις με υπουργούς - Τι είπε ο Τσιάρας
«Θα φροντίσουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούμε», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας