
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου «πρέπει οπωσδήποτε να φύγει» για τους χειρισμούς του στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας.
«Ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει. Δεν είναι αξιόπιστος ηγέτης. Επί των ημερών του έγινε η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου», δήλωσε η Κλίντον στο MSNBC. «Πρέπει να φύγει, και αν αποτελεί εμπόδιο στην κατάπαυση του πυρός, αν αποτελεί εμπόδιο στη διερεύνηση του τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα, πρέπει οπωσδήποτε να φύγει».
Όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου, η Κλίντον είπε ότι είναι «σαφές ότι ο Μπάιντεν κάνει ό,τι μπορεί για να επηρεάσει τον Νετανιάχου».
Υπέρ του Ισραήλ κατά του Νετανιάχου
Η Χίλαρι Κλίντον η οποία έχει υπάρξει και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, υπερασπίστηκε τη στάση του Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Γάζας, λέγοντας ότι η Χαμάς ξεκίνησε τη σύγκρουση με την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
«Κοιτάξτε τι έχει κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία, καταστρέφοντας νοσοκομεία, σχολεία, ισοπεδώνοντας ολόκληρες πόλεις, απάγοντας παιδιά. Είναι φρικτό. Όταν είσαι ο επιτιθέμενος, όπως ήταν η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ή όπως ήταν η Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022, τι κάνεις με έναν επιτιθέμενο; Πρέπει να τον σταματήσεις», είπε.
Ερωτηθείσα σχετικά με την επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, όπου έχουν καταφύγει πολλοί Παλαιστίνιοι, η Κλίντον είπε: «Αυτό είναι φρικτό».
Μπλίνκεν: Το Ισραήλ δεν έχει την άδεια να απανθρωποιεί άλλους
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις της Κλίντον έρχονται την ώρα που ο Μπλίνκεν βρίσκεται στη Μέση Ανατολή και έχει συζητήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους για πιθανή κατάπαυση πυρός. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, χθες Τετάρτη, δήλωσε σε συνέντευξη ότι το Ισραήλ δεν θα δεχτεί την πρόταση της Χαμάς για κατάπαυση πυρός, ενώ διατύπωσε εκ νέου τη θέση του ότι στόχος είναι η νίκη.
Ο Άντονι Μπλίνκεν από το Ισραήλ άσκησε κριτική στο Τελ Αβίβ, την πιο σκληρή μέχρι τώρα από επίσημα χείλη στην Ουάσιγκτον, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.
Το Ισραήλ «δεν έχει την άδεια να απανθρωποποιεί τους άλλους», ακόμα κι αν υπέστη τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου και είναι και το ίδιο θύμα.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο οποίος συναντήθηκε με πολλούς ανώτερους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στο πλαίσιο περιοδείας του στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, είχε ήδη πει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι ο αριθμός των νεκρών «αθώων πολιτών» στη Γάζα παραμένει «πολύ υψηλός».
«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γάζα δεν είχε καμία σχέση με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ.


Latest News

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα
Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Κούβα 24 ώρες μετά την ενεργειακή κατάρρευση

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες
Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι και τις καταιγίδες πλήττουν αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα 18 εγκαυματίες από την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο
Τη νοσηλεία όλων των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία που ζητήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ανέλαβε η Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Αρίστος Δοξιάδης

Η Ουκρανία χάνει τη μεγαλύτερη πόλη που είχε καταλάβει στο έδαφος της Ρωσίας
Στη Σούτζα του Κουρσκ διεξήχθη μια από τις πιο σκληρές μάχες στον πόλεμο μεταξύ Ρωράις - Ουκρανίας που διαρκεί περισσότερο από τρία χρόνια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού, «βουτιά» υδραργύρου – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας – Πότε αλλάζει ο καιρός

Ο Ερντογάν ζητά από Τραμπ F-16, F-35 και τερματισμό των κυρώσεων στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, την Συρία και τις επιδιώξεις της Άγκυρας

Βαλκάνια, ξανά μια «τέλεια πυριτιδαποθήκη»;
Από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, έως τη Ρουμανία, στα Βαλκάνια δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής αστάθειας και έξαρσης του εθνικισμού

Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή ώρα - Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η θερινή ώρα διαδέχεται τη χειμερινή «κλέβοντας» λίγη από τη βραδινή μας ξεκούραση