Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε ηλικία 71 ετών.

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που διατηρούσε στενή φιλία με τον εκλιπόντα.

Νέα μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ για τον Μητσοτάκη – Προσχώρησε στη ΝΔ η Εύη Χριστοφιλοπούλου

«Έχασα έναν αδελφό. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν είναι πια μαζί μας. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν υπάρχουν λόγια. Λεωνίδα, αδελφέ μου», γράφει ο κ. Λοβέρδος στην ανάρτηση.

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε στη Σπαρτιά Λακωνίας το 1953. Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τα έτη 1984-1986 μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας, εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας – Εντατικολογίας σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Είχε εργαστεί σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίας του ΕΣΥ και είχε διατελέσει σύμβουλος υπουργείων, ενώ υπήρξε αρκετές φορές μέλος των Δ.Σ. της Πνευμονολογικής Εταιρείας και πρόεδρος της Εταιρείας Νοσηλευτικών Σπουδών.

Την τριετία 1981-1983 διατέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του ΕΚΑΒ, το 1987-1989 αντιπρόεδρος του νοσοκομείου «Ελπίς», το 1989-1993 πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία», το 1993-1994 πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και το 1995-1996 πρόεδρος του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Επιτροπής Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης Ιατρών του ΚΕ.Σ.Υ. και μέλος της Επιτροπής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Τον Αύγουστο του 1996, έγινε Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ήταν γιατρός πνευμονολόγος-εντατικολόγος και αναπληρωτής καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία ιατρικού περιεχομένου, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 500 εργασίες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει κάνει ισάριθμες ομιλίες-παρουσιάσεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, με το οποίο είχε εκλεγεί βουλευτής Λακωνίας το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013, διετέλεσε Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Κόρη του Λεωνίδα Γρηγοράκου είναι η νυν βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάγια Γρηγοράκου.

Ο εκλιπών ήταν μέλος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. ενώ κατά την περίοδο 2004-2007 διατέλεσε αναπληρωτής εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας του Κινήματος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, και της Ειδικής Επιτροπής Αποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

Όταν κινδύνευσε η ζωή του λόγω κορονοϊού

Στο τέλος του 2020, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κινδύνευσε σοβαρά, όταν νοσηλεύτηκε με κορονοϊό για δύο ολόκληρους μήνες, ενώ για ένα διάστημα ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ.

«Έντεκα μήνες από τη νοσήσή μου από τον κοροναϊό, ακόμα δεν έχω επανέλθει πλήρως», έλεχε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σε συνέντευξή του, το Νοέμβριο του 2021.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συγκλονίσει με τη μαρτυρία του για τον κορονοϊό, τις δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για τη σταδιακή επάνοδό του.

«Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού», είχε πει και ευχήθηκε «να μην το ζήσει κανένας αυτό που πέρασα εγώ, ήμουν τυχερός»…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Χαμάς – Ισραήλ: Απελεθέρωση 33 ομήρων σε πρώτη φάση προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας
Επικαιρότητα |

Απελεθέρωση 33 ομήρων προβλέπει η συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα

Η πρώτη φάση της εκεχειρίας Χαμάς - Ισραήλ θα διαρκέσει έξι εβδομάδες - Συμπεριλαμβάνει κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από πυκνοκατοικημένες περιοχές και απελευθέρωση κάποιων ομήρων