
Ανοιχτό παράθυρο ώστε οι αγρότες να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους άφησε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, μιλώντας στο MEGA.
Όπως ανέφερε ο Ρίζος Μαρούδας, «θα κάνουμε μία προσπάθεια πηγαίνοντας προς τη συνάντηση, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε βάλει. Οι δρόμοι έκλειναν συμβολικά όλο αυτό τον καιρό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα».
Ακολούθως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι οι αγρότες επιθυμούν να λυθούν βασικά ζητήματα ώστε να συνεχίσουν να παράγουν.
«Όπως η κυβέρνηση έχει χρήματα για άλλες κοινωνικές ομάδες, θα πρέπει να «σκύψει» και πάνω από τους αγρότες. Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες αυτό που έχουν πάρει οι αγρότες είναι μία μικρή προκαταβολή στα προϊόντα και το 60% των αγροτών τις 2.000 στην πρώτη αρωγή, τίποτα άλλο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις», λένε οι αγρότες
Καθορίστηκε η 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη
Παράλληλα ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα αιτήματα που θα κατατεθούν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και καθορίστηκε η 15μελής επιτροπή που θα τον συναντήσει την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όσον αφορά τα αιτήματα των αγροτών ο Ρίζος Μαρούδας επισήμανε ότι τα «βασικά αιτήματα που αφορούν όλους τους αγρότες είναι το κόστος παραγωγής που είναι τεράστιο, υπάρχει το θέμα της νέας αγροτικής πολιτικής, η οποία δεν θέλουμε να εφαρμοστεί γιατί είναι πολύ χειρότερη απλό την προηγούμενη και δεν υπάρχουν ότι και προϋποθέσεις η Ελλάδα να καλύψει τους όρους που θέτει η ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ. Θέλουμε αποζημίωση για τα προϊόντα και υπάρχει και το θέμα με τις ελληνοποιήσεις με αμφιλεγόμενα προϊόντα που εισάγονται. Δεν μπορούμε εμείς να πουλάμε πάμφθηνα και να φτάνουν σε εσάς πανάκριβα. Υπάρχουν ζημιές στη Θεσσαλία και θέλουμε και εκεί κάποιες λύσεις», κατέληξε.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:


Latest News

Ο Θ. Γεωργόπουλος πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της OIV
Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Οργανισμού από το 2021

Χωρίς υποχρέωση παράδοσης προϊόντος στις πληγείσες περιοχές η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος
Το βαμβάκι «είναι ένα δυναμικό προϊόν το οποίο αντιπροσωπεύει το 80% της ευρωπαϊκής παραγωγής», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα

Τι αλλάζει στη χορήγηση της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι
Οι αλλαγές αφορούν τους όρους επιλεξιμότητας για τη χορήγηση της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι

Τσιάρας: Ενισχύουμε τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια με γενναία χρηματοδότηση
Το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον αγροτικό κόσμο να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, είπε ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα

Τσιάρας - ΣΕΒΤ: Εντείνουν τη συνεργασία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων
Ποια θέματα τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας και του ΔΣ του ΣΕΒΤ

Στα 16 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις σε μηλοπαραγωγούς - Οι δικαιούχοι
Σε εννέα περιφερειακές ενότητες θα καταβληθούν οι ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε καλλιέργειες μήλου

Καινοτομία, τεχνολογία και χρηματοδοτικά εργαλεία στον πρωτογενή τομέα
Τι είπαν στην Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης οι Σπυρίδων Κίντζιος, Έρη Νίκα και Ιωάννης Χανιωτάκης

Στο ΦΕΚ de minimis ύψους 7 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι και τα ποσά
Σε ποιες περιοχές και σε ποια αγροτικά προϊόντα, τα οποία έχουν υποστεί ζημία θα καταβληθούν οι ενισχύσεις de minimis

Στις 6.829 οι αιτήσεις στήριξης για νέους αγρότες - Ολοκληρώθηκε η υποβολή
Η αιτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 241.289.000 ευρώ - Ακολουθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων για ένταξη στην παρέμβαση «νέοι αγρότες»

«Φρένο» στον τενεκέ – Ελαιόλαδο πέντε λίτρων από τον παραγωγό
Στην Ελλάδα διακινείται χύμα ελαιόλαδο στην εσωτερική αγορά, η οποία αγγίζει τους 80.000 με 90.000 τόνους