
Στη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία «Βespoke SGA Services Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» προχώρησε η Bespoke SGA Holdings, με τον πολυσχιδή επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο να προχωρά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός δυναμικού ομίλου με πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των τροφίμων, με κορωνίδα την εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ.
Η νέα εταιρεία, η οποία συστάθηκε πριν δύο μέρες με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, έχει μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και μοναδικός της μέτοχος είναι η Bespoke SGA Holdings.
Το ενδιαφέρον είναι πως στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, πέραν των «συνήθων υπόπτων», όπως η κα Μαρία Γεώργαλου, για χρόνια συνεργάτης του κου Θεοδωρόπουλου και αντιπρόεδρος της Bespoke, συμμετέχει και η κα Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, πρώην βασική μέτοχος της ΙΟΝ και σημερινή πρόεδρος της εταιρείας.
Σκοπός της εταιρείας με βάση το καταστατικό είναι:
• H παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς συνδεδεμένες / συνεργαζόµενες ή τρίτες εταιρείες.
• H παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
• Η άσκηση κάθε εμπορικής δραστηριότητας είτε για λογαριασμό της είτε για λογαριασμό τρίτων.
Η έδρα της εταιρείας είναι στο Μαρκόπουλο Αττικής, συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ΙΟΝ.
Τα «όπλα» της Bespoke
Με την ΙΟΝ σε περίοπτη θέση και νωπό το νέο deal των Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Νίκου Καραμούζη και Απόστολου Ταμβακάκη οι οποίοι εξαγόρασαν το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Μεντεκίδης (νερά ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ), η Bespoke κατέχει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο υγιών εταιρειών παραγωγής τροφίμων, το οποίο πιθανόν θα ενισχυθεί περαιτέρω μέχρι ο όμιλος συμμετοχών να βρεθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό σε ορίζοντα τριετίας, όπως είναι ο απώτερος στόχος του επιχειρηματικού ηγέτη της.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, τη Wonderplant, τις εταιρείες αλλαντικών Έδεσμα και έτοιμων φαγητών και σαλατών Αμβροσία, την εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί (εξαγοράστηκε από κοινού με την EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη) με δραστηριοποίηση στην παραγωγή PL χυμών διαθέτοντας και το σήμα Viva και τον όμιλο Chipita Foods με διάφορες συμμετοχές όπως αυτή της κοινοπραξίας με την Britannia Industries στην Ινδία.
Πέραν των όσων αναφέρθηκαν, ο πολυσχιδής επιχειρηματίας διαθέτει και άλλες επιχειρηματικές συμμετοχές, που βρίσκονται εκτός της περιμέτρου του ομίλου συμμετοχών, όπως το 25% της ΜΕΒΓΑΛ, το 25% της Λάβδα με τις καραμέλες και το 5% της Larisa Face Covers κ.ά.


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025