Διόρθωση τεχνικού χαρακτήρα έλαβε χώρα στην πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας. Οι όγκοι έμειναν μέτριοι, ενδεικτικό της ήπιας επενδυτικής προσέγγισης

Ευκαιρία για επανατοποθετήσεις ανοίγει στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα στοιχήματα ξεκίνησαν για το αν η ελεγχόμενη απομείωση θα σταματήσει στις 1380, ή θα επιταχυνθεί έως και τις 1360.

Σε κάθε περίπτωση, η επιμέρους εικόνα των τίτλων, και ειδικά των δεικτοβαρών, είναι πολύπλοκη, και ίσως χρειαστεί μια δεύτερη ματιά.

Εν ολίγοις, οι ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, TITC, CENER, ΕΝΤΕΡ, ΟΛΠ, ΟΤΟΕΛ, ΙΝΚΑΤ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΕΚ είναι κάποιες από εκείνες που οι αγοραστές θα αναζητήσουν πρώτες.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2023, πιθανόν ιδιαίτερα ενισχυμένα, την Τετάρτη μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Και αυτό, πέραν από την προφανή επίδραση στην ίδια τη μετοχή (αν και ένα μέρος έχει ήδη προεξοφληθεί στο ταμπλό), ενδέχεται να επηρεάσει θετικά και το κλίμα σε όλο το ταμπλό, δεδομένης και της επικείμενης αποεπένδυσης του ΤΧΣ και των κεφαλαίων που … στέκονται στην ουρά για τοποθετήσεις μεγάλης κλίμακας.

Κρίσιμη επίσης θεωρείται και η εβδομάδα ως προς τα μεγέθη CPI που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ (Τρίτη πριν το άνοιγμα της Wall Street), ως βασικός προεξοφλητικός δείκτης για τις επικείμενες αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σχετικά με τις μειώσεις επιτοκίων.

Οι επενδυτές έχουν ήδη δείξει τις διαθέσεις τους, οδηγώντας τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες σε ιστορικά υψηλά.

Κάτι που δεν θα βλέπαμε αν υπήρχε η παραμικρή ανησυχία ότι δεν έχουν εξισορροπήσει τα πράγματα σε μεσοπρόθεσμη ανάλυση.

Και μια τέτοια συνθήκη ευρωστίας στις ΗΠΑ μόνο θετικά θα μεταφρασθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο, καθότι ως γνωστόν δεν έχουμε κανέναν παράγοντα που θα μπορούσε να επιβαρύνει το εγχώριο ανοδικό τέμπο.

Διαγραμματικά, έχουμε μπροστά μας το επίπεδο των 1450 μονάδων του Γενικού Δείκτη. Η ευκταία ζώνη υποδοχής είναι στις 1600-1650 μονάδες, με τους αναλυτές σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο να δίνουν συνεχώς αναθεωρημένες (προς τα πάνω) τιμές στόχους, εν όψει αποτελεσμάτων (και εν καιρώ,  μερισματικής απόδοσης).

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής