Με μερίδιο 20% πανελλαδικά και 28% στην Αττική το IQOS, μόλις 6,5 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, πήρε την πρωτιά, ξεπερνώντας το Marlboro, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Παπαστράτος, Ιάκωβο Καργαρώτο.

Παπαστράτος: Σημαντικό το αποτύπωμα ESG

Περίπου 500.000 ενήλικοι καπνιστές στην Ελλάδα έχουν σβήσει τα κλασικά τσιγάρα χρησιμοποιώντας τα προϊόντα IQOS, ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο τα έσοδα της Philip Morris International (PMI) από το IQOS και από τα υπόλοιπα εναλλακτικά προϊόντα ήταν υψηλότερα από τις πωλήσεις του Marlboro, που για δεκαετίες ήταν η cash cow του τζίρου της.

Ας σημειωθεί ότι το IQOS έχει σημειώσει κι άλλη μια πρωτιά στη χώρα μας, που αφορά τις εξαγωγές. Κι αυτό γιατί αποτελεί το προϊόν με τις μεγαλύτερες εξαγωγές στην Ιαπωνία.

Το εργοστάσιο της Παπαστράτος εξάγει κατά 90% τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού «νέας γενιάς» σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ συνολικά το προϊόν και από τις υπόλοιπες θυγατρικές της μητρικής κυκλοφορεί σε περισσότερες από 80 χώρες.

Εξαιρετική χρονιά

«Το 2023 ήταν ακόμη μια εξαιρετική χρονιά για την Παπαστράτος, μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία προς την επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου μας η Ελλάδα να σβήσει το τσιγάρο». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων χθες ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, κ. Ιάκωβος Καργαρώτος κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης.

Πότε ολοκληρώνεται η νέα επένδυση στον Ασπρόπυργο

Σε ό,τι αφορά τη νέα επένδυση στην παραγωγική μονάδα στον Ασπρόπυργο ύψους 200 εκατ. ευρώ, ήτοι το νέο κτίριο με τη δημιουργία 4 καινούργιων γραμμών παραγωγής που θα φέρουν επιπλέον 300 νέες θέσεις εργασίας, ο κος Καργαρώτος τόνισε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Οι 2 από τις 4 σύγχρονες γραμμές που θα προστεθούν στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου αφορούν την παραγωγή των νέων ράβδων καπνού Terea, ενώ οι υπόλοιπες 2 είναι γραμμές ψηφιακής εκτύπωσης, ενισχύοντας σημαντικά τόσο την εγχώρια όσο και την εξαγωγική δραστηριότητά της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι σταδιακά όλες οι γραμμές παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού της Παπαστράτος θα αναβαθμιστούν.

Μέσω του επενδυτικού μπαράζ άνω των 700 εκατ. ευρώ με τις συνολικές νέες θέσεις να ξεπερνούν τις 1.000, ενισχύεται η θέση της Ελλάδας ως κεντρικό hub για την παραγωγή του IQOS, με την Παπαστράτος να μετεξελίσσεται σε Διοικητικό Κέντρο των λειτουργιών της PMI.

Ήδη από το 2017, η Παπαστράτος βρέθηκε στο επίκεντρο της αλλαγής του επιχειρηματικού μοντέλου της PMI, με στόχο ένα «μέλλον χωρίς τσιγάρο» και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δικαιώθηκε για το ρίσκο που ανέλαβε.

Εν τω μεταξύ, προχωρά και η μεγαλύτερη «πράσινη» επένδυση στην ιστορία της Παπαστράτος, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική αυτή επένδυση, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους πρώτους μήνες του 2025, εντάσσεται στο πρόγραμμα Zero Carbon Tech της μητρικής εταιρείας Philip Morris International (PMI) και στοχεύει στη μείωση κατά 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του εργοστασίου της Παπαστράτος μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας