Με σημαντική ώθηση από τη μετοχή της Coca Cola HBC, μετά και τα αποτελέσματα του 2023, το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να αποκαταστήσει την επαφή του με τις 1.400 μονάδες και να καλύψει το χαμένο έδαφος του προηγούμενου τριημέρου.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 1.395,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,67% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.392,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,23% στις 1.215,97 μονάδες.
Δεικτοβαρείς στηρίξεις
Αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο στην αγορά, μετά από τρεις ημέρες πτώσης, τα αποτελέσματα της Coca Cola HBC δίνουν σήμερα στηρίξεις, προκειμένου να επανέλθει ο γενικός δείκτης σε επαφή με τις 1.400 μονάδες. Βέβαια, οι κινήσεις αποτυπώνουν μια ευρύτερη επιφυλακτικότητα και διάθεση διατήρησης της ρευστότητας, καθώς μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Πειραιώς, η αγορά αναμένει το χρονοδιάγραμμα για το κρίσιμο placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην τράπεζα.
Η έλλειψη μιας σοβαρούς διόρθωσης, αλλά και η παραμονή σε πολυετή υψηλά, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε στις διεθνείς αγορές η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, έχει αυξήσει την επιφυλακτικότητα αρκετών αγοραστών, οι οποίοι αναμένουν τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις που καταγράφουν αρκετές θέσεις από την αρχή του έτους, συντηρούν την εγρήγορση των πωλητών, οι οποίοι παραμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για κατοχύρωση κερδών.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάκτηση των 1.390 μονάδων του γενικού δείκτη αποδίδεται κυρίως στην υπεραπόδοση της Coca Cola και λιγότερο στις διαθέσεις των αγοραστών να επέμβουν μετά από την ήπια τριήμερο πλαγιοκαθοδική κίνηση. Και αν συνεχιστεί αυτή η επιφυλακτικότητα, το πιθανότερο σενάριο είναι η αγορά να συσσωρεύσει στα τρέχοντα, ή και χαμηλότερα επίπεδα, εωσότου υπάρξει καλύτερη ορατότητα στις εξελίξεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola κερδίζει 4,12%, με τις Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Σαράντης και Τιτάν να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Motor Oil, Autohellas, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή.
Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Cenergy, Aegean, Eurobank, ΟΠΑΠ, Εθνική και Jumbo, χωρίς όμως οι απώλειες να ξεπερνούν το 1%, ενώ χωρίς μεταβολή κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Λάμδα και Quest.
Latest News
Ανοίγει η πόρτα του χρηματιστηρίου για τους «μικρούς» - Τι αλλάζει στην Λεωφόρο Αθηνών
Τι φέρνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Κεφαλαιαγορά - Οι δυο άξονες και το διακύβευμα
Οχυρό οι 1.500 μονάδες, άντεξαν στις πιέσεις - Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε το ΧΑ την εβδομάδα
Στο κλείσιμο της εβδομάδας το χρηματιστήριο Αθηνών επιβεβαίωσε το μήνυμα ότι η ανοδική πορεία της αγοράς έχει γερά θεμέλια
Κρατάει τις 1.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ επηρεάζουν όλες τις αγορές του κόσμου
Προ των πυλών το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Έρχεται φόρος στα crypto
Θεσπίζονται επιπλέον εφαρμοστικά μέτρα για την προστασία των επενδυτών από τα κρυπτονομίσματα - Ποιοι θα είναι οι νέοι κανόνες
Ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών στο ΧΑ - Οδηγός η Alpha Bank
Το ΧΑ έχει βάλει τις βάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί το καλύτερο σενάριο για το κλείσιμο της εβδομάδας
Ασκήσεις ισορροπίας σε μοιρασμένο ταμπλό για το ΧΑ
Η αγορά χρειάζεται να ισχυροποιήσει τις άμυνές της, προκειμένου να επιβεβαιώσει την κατάκτηση των 1.500 μονάδων
Άντεξε το profit taking το ΧΑ, «μήνυμα» από ΟΤΕ και Εθνική
Το χρηματιστήριο Αθηνών απολαμβάνει το "January Effect", με την ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης συσσώρευσης
Goldman Sachs: Πού θα «καθίσει η μπίλια» του ΧΑ- Τι βλέπει για μερίσματα
Τι λέει η Goldman Sachs για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών - Ποιες προκλήσεις θεωρεί πιο σημαντικές
Βράχος η Εθνική στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Επιβεβαιώνονται οι 1.500 μονάδες
Το δικό της «January Effect» απολαμβάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την φετινή ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης, εκνευριστικής συσσώρευσης
Υποχώρησε ο δείκτης φόβου τον Δεκέμβριο - Τι αναφέρει το ΚΕΠΕ [διαγράμματα]
Άγγιξε το 24,88% τον Δεκέμβριο του 2024 από 26,62% τον Νοέμβριο του 2024