
Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα, το οποίο έχει τραβηχτεί στο Μεταξουργείο, στη διασταύρωση της οδού Ανδρομάχης με τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και αφορά τις μπάρες ασφαλείας των σιδηροδρόμων του ΟΣΕ.
Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στις 19.00 το βράδυ καθώς ενώ περνούσε τρένο, οι μπάρες δεν είχαν κατέβει.
Μετά το ρεπορτάζ του MEGA, ήρθαν στη δημοσιότητα και άλλες καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι σημειώνουν πως το πρόβλημα με τις μπάρες είναι καθημερινό, αφού πολλές φορές αργούν να κατέβουν, ενώ άλλες κατεβαίνουν πάνω στα αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές.
ΟΣΕ: Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι
Από τον ΟΣΕ υπογραμμίζεται πως οι υπεύθυνοι που κατεβάζουν τις μπάρες δεν είναι υπάλληλοι του Οργανισμού αλλά υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, οι οποίοι έχουν κάνει εκπαίδευση για τη συγκεκριμένη θέση.
Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ, για το συμβάν της Κυριακής, που ανέδειξε το MEGA, τονίζει πως λίγο νωρίτερα από το βίντεο που τράβηξε οδηγός και έδωσε στη δημοσιότητα, ένα φορτηγό έπεσε πάνω στις μπάρες καθόδου καθιστώντας τες μη λειτουργικές. Στο σημείο λειτουργούσαν μόνο οι μπάρες ανόδου, έτσι ο φύλακας έπρεπε να πάει στο σημείο που κατεβαίνουν οι μπάρες, να σταματήσει την κυκλοφορία και έπειτα να επιστρέψει στο φυλάκιο για να κατεβάσει τις μπάρες της ανόδου.
«Καθημερινό πρόβλημα»
Ωστόσο, το πρόβλημα με τις μπάρες είναι καθημερινό, καταγγέλλουν οδηγοί.
«Περνάω καθημερινά από το σημείο δύο φορές την ημέρα. Οι μπάρες όποτε θέλουν ανεβαίνουν, όποτε θέλουν κατεβαίνουν. Στο συγκεκριμένο σημείο πιάνει συνέχεια κίνηση οπότε δεν σταματάνε στη σωστή ώρα τα αυτοκίνητα, τις περισσότερες φορές τα δύο τρία πρώτα οχήματα είναι μετά την μπάρα», σημειώνει στο MEGA οδηγός.
«Πέφτει πάνω η μπάρα στο όχημα και προκαλεί υλικές ζημιές».
Στο σημείο υπάρχει ένας φύλακας και για τις δύο μπάρες, με τον ΟΣΕ να ζητά την τοποθέτηση ενός ακόμα σεκιούριτι στο σημείο.


Latest News

H Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Hellenic Train
Εκτός από την επίθεση στην Hellenic Train, η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή στο υπουργείο Εργασίας

Κοντά στην ταυτοποίηση ενός εκ των φερόμενων δραστών της έκρηξης στη Hellenic Train η Αντιτρομοκρατική
Η αναζήτηση, ενός άνδρα με σακίδιο, που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της έκρηξης στα γραφεία της Hellenic Τrain, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της αστυνομίας.

Η Γαλλία αυστηροποιεί την απαγόρευση χρήσης smartphones στα σχολεία
Έκθεση επιστημόνων στη Γαλλία υποστήριξε ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν smartphones μέχρι τα 13 τους και ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα social media μέχρι τα 18 τους

Γεραπετρίτης: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση στη Μέση Ανατολή

Ουκρανία: Πάνω από 21 νεκροί και 20 τραυματίες από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα
«Η Ρωσία σκοτώνει αμάχους» έγραψε ο επιτελάρχης του Ζελένσκι

Greek Homes: Still a Dream, but Getting Harder to Reach
Owning a home is a dream for many Greeks, but it's becoming increasingly difficult to achieve.

Κ. Μητσοτάκης: Ικανοποίηση για το ότι ο πρόεδρος Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση για «win-win» συμφωνία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική της αγορά

Ισραήλ: Βομβάρδισε νοσοκομείο στη Γάζα – Τρεις ασθενείς νεκροί
Το Ισραήλ «σκοπίμως κατέστρεψε 34 νοσοκομεία για να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα», λέει η Χαμάς

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις και βροχές
Ο καιρός θα σημειώσει νέα άνοδο από Δευτέρα

Πώς επηρεάστηκαν τα επενδυτικά καταφύγια από τη διεθνή οικονομική αναταραχή
Η άναρχη και συνάμα επικίνδυνη χάραξη της δασμολογικής πολιτικής των ΗΠΑ προκαλεί έντονη νευρικότητα στους επενδυτές. Κι εκείνοι, ενστικτωδώς αναζητούν χαμηλότερη μεταβλητότητα.