
Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα, το οποίο έχει τραβηχτεί στο Μεταξουργείο, στη διασταύρωση της οδού Ανδρομάχης με τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και αφορά τις μπάρες ασφαλείας των σιδηροδρόμων του ΟΣΕ.
Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στις 19.00 το βράδυ καθώς ενώ περνούσε τρένο, οι μπάρες δεν είχαν κατέβει.
Μετά το ρεπορτάζ του MEGA, ήρθαν στη δημοσιότητα και άλλες καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι σημειώνουν πως το πρόβλημα με τις μπάρες είναι καθημερινό, αφού πολλές φορές αργούν να κατέβουν, ενώ άλλες κατεβαίνουν πάνω στα αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές.
ΟΣΕ: Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι
Από τον ΟΣΕ υπογραμμίζεται πως οι υπεύθυνοι που κατεβάζουν τις μπάρες δεν είναι υπάλληλοι του Οργανισμού αλλά υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, οι οποίοι έχουν κάνει εκπαίδευση για τη συγκεκριμένη θέση.
Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ, για το συμβάν της Κυριακής, που ανέδειξε το MEGA, τονίζει πως λίγο νωρίτερα από το βίντεο που τράβηξε οδηγός και έδωσε στη δημοσιότητα, ένα φορτηγό έπεσε πάνω στις μπάρες καθόδου καθιστώντας τες μη λειτουργικές. Στο σημείο λειτουργούσαν μόνο οι μπάρες ανόδου, έτσι ο φύλακας έπρεπε να πάει στο σημείο που κατεβαίνουν οι μπάρες, να σταματήσει την κυκλοφορία και έπειτα να επιστρέψει στο φυλάκιο για να κατεβάσει τις μπάρες της ανόδου.
«Καθημερινό πρόβλημα»
Ωστόσο, το πρόβλημα με τις μπάρες είναι καθημερινό, καταγγέλλουν οδηγοί.
«Περνάω καθημερινά από το σημείο δύο φορές την ημέρα. Οι μπάρες όποτε θέλουν ανεβαίνουν, όποτε θέλουν κατεβαίνουν. Στο συγκεκριμένο σημείο πιάνει συνέχεια κίνηση οπότε δεν σταματάνε στη σωστή ώρα τα αυτοκίνητα, τις περισσότερες φορές τα δύο τρία πρώτα οχήματα είναι μετά την μπάρα», σημειώνει στο MEGA οδηγός.
«Πέφτει πάνω η μπάρα στο όχημα και προκαλεί υλικές ζημιές».
Στο σημείο υπάρχει ένας φύλακας και για τις δύο μπάρες, με τον ΟΣΕ να ζητά την τοποθέτηση ενός ακόμα σεκιούριτι στο σημείο.


Latest News

Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου: Οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Κοραή
Ο Δήμος Αθηναίων και η Greenpeace δίνουν «Ραντεβού στις Βρύσες»για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Νέα ανάρτηση Δοξιάδη: Δεν ήταν στο χέρι του Πρωθυπουργού να μείνω ως υφυπουργός
Τι ανάρτησε στα social media ο Αρίστος Δοξιάδης μετά την παραίτηση του από μέλος της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Από το Οικονομικών ανοίγει σήμερα ο κύκλος επισκέψεων στα υπουργεία
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, το Σάββατο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομία ως έναν τομέα που δίνεται προτεραιότητα

Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί
Η παραίτηση Δοξιάδη κατάφερε να τελειώσει μια και καλή τις επικοινωνιακές εντυπώσεις του ανασχηματισμού. Η υπόθεση με το καρτέλ στα ξενόγλωσσα βιβλία, τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα 50 εκατ. ευρώ απ' το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την Τρίτη οι συνομιλίες Τράμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τα ξημερώματα ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη.

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα
Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Κούβα 24 ώρες μετά την ενεργειακή κατάρρευση

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες
Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι και τις καταιγίδες πλήττουν αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα 18 εγκαυματίες από την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο
Τη νοσηλεία όλων των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία που ζητήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ανέλαβε η Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Αρίστος Δοξιάδης