Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο της Σαλέχαρντ, το μοναδικό της πόλης που βρίσκεται εγγύτερα στη σωφρονιστική αποικία IK-3 όπου πέθανε χθες Παρασκευή ο 47χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανέφερε η ομάδα του.

Ναβάλνι: Πυρ ομαδόν κατά Πούτιν μετά τον θάνατό του – Οργισμένες αντιδράσεις

Από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι το νεκροτομείο λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί – Από το νεκροτομείο τους έλεγαν «η σορός δεν είναι εδώ»

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε την πλατφόρμα Χ ότι η μητέρα του, Λιουντμίλα Ναβάλναγια, και ένας δικηγόρος έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, μολονότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.

«Είστε ο έβδομος που τηλεφωνεί, η σορός δεν είναι εδώ»

Ο δικηγόρος τηλεφώνησε στο νούμερο που ήταν αναρτημένο στην πόρτα. Του απάντησαν ότι ήταν ο έβδομος που καλούσε σήμερα και ότι «η σορός του Αλεξέι δεν ήταν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε.

Ο Κίρα Γιάρμις, σε νεώτερη ανάρτησή της, αναφέρει ότι μόλις πριν από μία ώρα οι δικηγόροι ενημερώθηκαν ότι η έρευνα είχε ολοκληρωθεί και ότι δεν είχε διαπιστωθεί κάτι εγκληματικό.

«Λένε κυριολεκτικά ψέματα κάθε φορά, κάνοντάς μας κύκλους και καλύπτοντας τα ίχνη τους» λέει η ίδια.

Σε άλλη ανάρτησή της, νωρίτερα, η Γιάρμις ανέφερε ότι ένας άλλος από τους δικηγόρους του Ναβάλνι, ο οποίος πήγε στην Ανακριτική Επιτροπή του Σαλέκχαρντ, ενημερώθηκε ότι «η αιτία του θανάτου του Αλεξέι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, έχει διενεργηθεί νέα ιστολογική εξέταση».

«Τα αποτελέσματα υποτίθεται ότι θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα. Είναι προφανές ότι λένε ψέματα και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την παράδοση της σορού», σημειώνει η Γιάρμις.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»