
Στις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και σε ζητήματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης απαντούν σε πολλά από τα προβλήματα των αγροτών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν, αρκεί αυτό να γίνεται χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι.
Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης: Στη Βουλή η ρύθμιση πριν την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα
«Από το 2019 λύνουμε χρόνια προβλήματα των αγροτών, κάτι που παραδέχονται και οι πιο σκληροπυρηνικοί. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε αγροτική πολιτική μη περιμένοντας να ξεκινήσουν τα μπλόκα. «Η κυβέρνηση λύνει παθογένειες δεκαετιών» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης εκτιμώντας ότι δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι που ξεπερνά τα όρια του νόμου. «Έχει κάθε δικαίωμα ο κάθε πολίτης, η κάθε επαγγελματική ομάδα να αντιδρά όπως προβλέπει ο νόμος. Χρειάζεται μια ισορροπία», τόνισε.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτά που δεσμεύτηκε και για το πετρέλαιο για το ρεύμα. «Θα συνεχίσει να παλεύει για την πιο ήπια προσαρμογή ως προς την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), θα συνεχίζει να εφαρμόζει μια πολιτική για όλες τις κοινωνικές ομάδες. «Πολύ σημαντική είναι η ρύθμιση των χρεών των αγροτών που είναι σε βάθος δεκαετίας και δεν έχει τόκους» σημείωσε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι να μην οδηγηθεί η αντίδραση των αγροτών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις σε έναν εκτροχιασμό.
«Η αντιπολίτευση θα πρέπει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στα κατώτερα από την Ευρώπη επιτρεπόμενα όρια ως προς το ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα», συμπλήρωσε.
Όπως είπε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε τη φορολογία των αγροτών και τον ΦΠΑ εκτός από την τιμή στο ρεύμα στην οποία έφτασαν στα όρια του κόστους. Όπως είπε αυτός είναι ένας μηχανισμός μόνιμος. «Στη συζήτηση του επόμενου προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί ο τρόπος για την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια». Ωστόσο, όπως είπε, αυτήν την στιγμή τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν. Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αυτή την στιγμή για τα αιτήματα των αγροτών ως προς τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν».
Απαντώντας στο ενδεχόμενο να γίνουν αποκλεισμοί δρόμων τόνισε ότι αυτό δεν θα πρέπει να γίνει προσθέτοντας ότι σημασία έχει η εφαρμογή του νόμου και η μη παρεμπόδιση πολιτών. «Η διαμαρτυρία είναι στοιχείο της Δημοκρατίας, αλλά άλλο πράγμα είναι η παρεμπόδιση. Είμαστε η κυβέρνηση που θεσμοθέτησε την παρεμπόδιση των εργαζομένων να πάνε στη δουλειά τους. […] Κάνουμε το αυτονόητο. Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι ούτε δεξιά ούτε κεντρώα πολιτική. Είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας».
Για ομόφυλα ζευγάρια
Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ότι «πέρασε ένα νομοσχέδιο που έχει αξία. Ισότητα στον πολιτικό γάμο. Πλέον δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Όπως δήλωσε όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και θα παύσουν να είναι αόρατοι. «Η πράξη θα απαντήσει στις ανησυχίες όλων όσοι διαφωνούν. Δεν υπάρχει ζήτημα αμφίσβήτησης του ιερού ρόλου του πατέρα ή της μητέρας. Δεν υπάρχουν ζητήματα γονέα 1 και γονέα 2 ή παρένθετης μητέρας», επισήμανε.
«Η κυβέρνηση νομοθέτησε με τη ψήφο και άλλων κομμάτων και αυτό είναι μια καλή στιγμή για το Κοινοβούλιο» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης. Ερωτηθείς για τους βουλευτές που επέλεξαν την αποχή ή την καταψήφιση δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πιο δυνατή. Δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση των βουλευτών. Αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα είναι η πιο αρραγής. Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «πυρήνας της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση της οικογένειας, η μητέρα, ο πατέρας και τα παιδιά και όλα όσα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει».
Σχολιάζοντας την στάση του ΚΚΕ δήλωσε ότι «δεν τον εκπλήσσει» ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κρατάει την μεγάλη εικόνα ότι υπερψήφισε το νομοσχέδιο, κάνοντας ωστόσο αναφορά στην απουσία Πολάκη.
Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε το μεγάλο ποσοστό αποχής και την στάση που κράτησε «λέγοντας ότι έχει κρατήσει τις παθογένειες του’ 80».
Για μη κρατικά Πανεπιστήμια
Mιλώντας για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια την χαρακτήρισε ως την πιο εμβληματική της Κυβέρνησης μέχρι την επόμενη εστιάζοντας στα αυστηρά κριτήρια που θα υπάρξουν.
«Πουθενά στον κόσμο, όπου δημιουργήθηκαν μη κρατικά πανεπιστήμια, δεν υποβαθμίστηκαν τα Δημόσια Πανεπιστήμια», σημείωσε. Αναφορικά στο εάν υποχρηματοδοτούνται τα δημόσια Πανεπιστήμια απάντησε αρνητικά. «Θέλουμε την συναίνεση. Θέλουμε να ακούσουμε σοβαρές προτάσεις για τα Πανεπιστήμια» είπε. «Προσχηματικούς όρους δεν χρειάζεται το νομοσχέδιο αλλά ουσιαστικές προτάσεις» το οποίο όπως τόνισε στο τέλος θα περάσει.


Latest News

Ελαιόλαδο όπως ράβδοι... χρυσού - Έλεγχος ταυτότητας με δακτυλικά αποτυπώματα
Η γνώση της χώρας προέλευσης προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, επηρεάζει σημαντικά τις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών και τις τιμές

Οι ευκαιρίες για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα από τη συμφωνία ΕΕ- MERCOSUR
Ο συνολικός όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δυο πλευρών ανέρχεται, σύμφωνα με στοιχεία του 2023 σε 110 δισ. ευρώ

Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί πάνε... ΗΠΑ για να αποφύγουν τους δασμούς Τραμπ
Η Ισπανία έχει μερίδιο παραγωγής 40% στο παγκόσμιο ελαιόλαδοκαι εξάγει ετησίως περίπου 180.000 μετρικούς τόνους στις ΗΠΑ

Κέλλας: Κλιμακώνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου προϊόντων
«Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες», είπε από τον Προμαχώνα στις Σέρρες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας

Η νέα ελληνική ποικιλία ρίγανης «Αρέθουσα» διαθέσιμη για τους παραγωγούς
Σε ειδική ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη συμμετοχή της ΕΘΕΑΣ, παρουσιάστηκε η νέα ποικιλία ρίγανης «Αρέθουσα»

Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις συγκομιδής ελαιοκάρπου – Τα πρόστιμα και η διαδικασία
Όλοι οι νόμιμοι κάτοχοι ελαιοτεμαχίων είναι υπόχρεοι δήλωσης συγκομιδής για την ελιά - Πώς λειτουργεί το Ελαιοκομικό Μητρώο

Πώς θα εφαρμοστεί η παρέμβαση για την προστασία των μελισσοσμηνών
Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και το ύψος της ενίσχυσης για την μελισσοκομική παρέμβαση στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ

Τσιάρας: Εθνική υπόθεση ο πρωτογενής τομέας – Αναγκαιότητα η ανθεκτικότητά του
«Να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους παραγωγούς να δουν το μέλλον με αισιοδοξία», είπε από τη Freskon ο Κώστα Τσιάρας

Στη Βουλή το «χαράτσι» των ΚΥΔ για τα οικολογικά σχήματα
Την επιστροφή των χρεώσεων στους θιγόμενους αγρότες, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με την Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή

Αγουρέλαιο Πτελεού: Ετοιμάζεται να αποκτήσει διαβατήριο... ΠΟΠ
Πώς μια ομάδα παραγωγών με έμβλημα την ελιά και το ελαιόλαδο αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους δίνει ο τόπος τους