
Στο νέο επίδομα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση για τις μητέρες που είναι αγρότισσες αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη. Έτσι λοιπόν στο επίδομα που δίνεται στην τρίτεκνη και πολύτεκνη μητέρα θα προστεθεί και το επίδομα για την αγρότισσα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, είπε η υπουργός, προσθέτοντας τη συνεισφορά του υπουργείου Εργασίας στη γενικευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακόψει την οργή των αγροτών.
Συγκεκριμένα η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Δεν μιλήσαμε ποτέ για τη γυναίκα αγρότισσα. Γυναίκες που είναι πίσω από τους συζύγους ή βοηθούν.
Επειδή χειριζόμαστε τον λογαριασμό αγροτικής εστίας σκοπεύουμε πάρα πολύ σύντομα το επίδομα που δίνουμε στην τρίτεκνη και πολύτεκνη μητέρα, να προσθέσουμε και την αγρότισσα που έχει το πρώτο και το δεύτερο παιδί.
Τριψήφιος αριθμός τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη – «Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα Μητσοτάκη»
Είναι μια παρέμβαση που θα φτάσει στο σύνολο των 2 εκατ. ευρώ και θα το κάνουμε από τον Απρίλιο και μετά. Δεν συνδέεται καθόλου με τις διαμαρτυρίες, αλλά έχει να κάνει με την ενίσχυση της αγροτικής οικογένειας».
Δεν κάμπτονται οι αγρότες
Για την ώρα, τα όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν έχουν ικανοποιήσει τους αγρότες οι οποίες επιναι αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.
Οι νέες παροχές για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση απέχουν από τα αιτήματα, με τα οποία πορεύονται από την αρχή των κινητοποιήσεων, και η μη ικανοποίησή τους, που δεν τους επιτρέπει να διασφαλίσουν ένα εισόδημα για να συνεχίσουν να παράγουν, να παραμείνουν στα χωριά τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς, είναι ακριβώς αυτό που τους κρατά τους δρόμους.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι το νέο πρόγραμμα τιμολόγησης στο αγροτικό ρεύμα από την 1η Απριλίου και η καταβολή της προκαταβολής του 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο τον Μάρτιο.


Latest News

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση

Πώς κινήθηκαν οι τιμές των αυγών στην ΕΕ τον Μάρτιο - Η τρίτη θέση της Ελλάδας
Η Ελλάδα ήταν τρίτη ανάμεσα στις χώρες που κατέγραψαν μείωση τιμών στα αυγά

Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση του έργου για το φράγμα Ασωπού
Η συμπληρωματική σύμβαση για το φράγμα Ασωπού υπεγράφη από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στα 134,64 εκατ. ευρώ η νέα πρόσκληση για τη μεταποίηση – Ποια προϊόντα εντάσσονται
Για δύο μήνες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στην παρέμβαση της ΚΑΠ - Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Πληρώθηκαν 119,1 εκατ. ευρώ σε 110.868 παραγωγούς - Οι δικαιούχοι
Τα σχετικά αρχεία πληρωμών έχουν ήδη αποσταλεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα και η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων ολοκληρώνεται

Σπάνε τα ρεκόρ στις εξαγωγές τα ακτινίδια - Συνεχίζονται οι εισαγωγές εσπεριδοειδών από Αίγυπτο
Πώς κινήθηκαν οι εξαγωγές σε φρούτα και λαχανικά μέχρι και τις 17 Απριλίου 2025 - Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητούν οι εξαγωγείς