![Ρεύμα: Πτώση τιμών – Επιδότηση 730.000 νοικοκυριών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/revma1.jpg)
Η ενίσχυση αυτή αφορά την επιδότηση των νοικοκυριών, τα οποία είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας πάνω από 730.000 νοικοκυριά είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και για αυτά οι παρεχόμενες ενισχύσεις θα καλύψουν τους πρώτους δύο μήνες του 2024, δηλαδή Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Λογαριασμοί ρεύματος: Έως 4 μήνες παραμονή των μπαταχτσήδων στην καθολική υπηρεσία
Ειδικότερα, για τον Ιανουάριο η οικονομική στήριξη διαμορφώνεται σε 26 ευρώ ανά μεγαβατώρα (Mwh) και για τον μήνα Φεβρουάριο σε 18 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) αντιστοίχως, για το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας με τις ενισχύσεις αυτές που δίνονται στα νοικοκυριά τα οποία είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απορροφάται το 100% του αυξημένου κόστους το οποίο προέκυψε από τις προ κρίσεως τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ρεύμα: Πτώση τιμών – Επιδότηση 730.000 νοικοκυριών
– 2μηνη επιδότηση: Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια
– Επιδότηση Ιανουαρίου: 2,6 λεπτά/kWh
– Επιδότηση Φεβρουαρίου: 1,8 λεπτά/kWh
– Τιμές ρεύματος: Σε πτωτική πορεία
– Τιμή Χονδρικής Δεκεμβρίου: 102 €/MWh
– Τιμή Χονδρικής Φεβρουαρίου: 75 €/MWh
– Τιμή κιλοβατώρας Μαρτίου: 9 – 11 λεπτά
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ηλεκτρική ενέργεια: Αυξήσεις στα τιμολόγια Μαρτίου δείχνει το ράλι του φυσικού αερίου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_679399249-600x400.jpg)
Χωρίς φρένα οι τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια-Τι έρχεται στους λογαριασμούς ρεύματος [γράφημα]
Ράλι τιμών 61% τις τελευταίες 4 ημέρες στην ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - Φωτιά 45% στο φυσικό αέριο TTF
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![TotalEnergies: Προτρέπει την Ευρώπη να επιδιώξει συμφωνία για το LNG με τον Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/total-600x342.png)
TotalEnergies: Προτρέπει την Ευρώπη να επιδιώξει συμφωνία για το LNG με τον Τραμπ
Ο CEO της TotalEnergies λέει πως μια μακρά συμφωνία της ΕΕ με τις ΗΠΑ διασφαλίζει την ενεργειακή σταθερότητα
![Φυσικό αέριο: Σε υψηλό 2 ετών οι τιμές λόγω ανησυχίας για επάρκεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_gas3-1-768x606-1-600x473.png)
Σε υψηλό 2 ετών οι τιμές του φυσικού αερίου - Χαμηλό τριετίας για τα αποθέματα
Τα αποθέματα για το φυσικό αέριο βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο για αυτή την εποχή του χρόνου, από την ενεργειακή κρίση το 2022
![ΕΛΕΤΑΕΝ: Ο αιολικός κλάδος γιόρτασε τη νέα χρονιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/mail-600x401.jpeg)
ΕΛΕΤΑΕΝ: Ο αιολικός κλάδος γιόρτασε τη νέα χρονιά
Η ΕΛΕΤΑΕΝ έκοψε την Πρωτοχρονίατικη πίτα της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
![Χώρες της Βαλτικής: «Σπάνε» τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία – Από σήμερα στο ευρωπαϊκό δίκτυο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Baltica-2-600x337.jpg)
«Σπάνε» τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία οι Βαλτικές χώρες - Από σήμερα στο ευρωπαϊκό δίκτυο
Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία ανακοίνωσαν σημερα ότι συγχρόνισαν επιτυχώς τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στο ευρωπαϊκό ηπειρωτικό δίκτυο
![Σκυλακάκης: Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα οδηγήσει σε πτώση τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/skylakakis1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα οδηγήσει σε πτώση τιμών
Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως αυτό που προσπαθεί να κάνει το υπουργείο είναι να μεταφέρει τη ζήτηση τις ώρες που έχουμε ήλιο
![Λογαριασμοί ρεύματος: Φθηνότερα τα μπλε και από τα επιδοτούμενα πράσινα τιμολόγια [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_reyma_epid_ΕΧΟ-600x352.png)
Μπλε ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος; - Η ανατροπή κόντρα στις επιδοτήσεις [γραφήματα]
Οι λογαριασμοί ρεύματος για τον Φεβρουάριο μετά το crash test ανάμεσα στα μπλε και τα επιδοτούμενα πράσινα τιμολόγια