
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan) στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας. Οι δύο άντρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για τις όλες τις μεγάλες περιφερειακές και οικουμενικές προκλήσεις ασφαλείας (Μέση Ανατολή και Ουκρανία) ενώ έγινε αποτίμηση των συμφωνιών και των προοπτικών της θετικής ατζέντας, στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών οι δύο άνδρες συζήτησαν περιφερειακά και διμερή θέματα εστιάζοντας στην παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, τα επόμενα βήματα ενόψει επικείμενων συναντήσεων για τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. «Πρόθεσή μου είναι να επισκεφτώ την Άγκυρα τον ερχόμενο Μάιο ως ανταπόδοση της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν», είχε δηλώσει (ρ/σ ΣΚΑΪ) ο Kυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «πρέπει να διαφυλάξουμε το καλό κλίμα με την Τουρκία που έχει οικοδομηθεί τους τελευταίους μήνες».
“Ειρήνη μέσω Διαλόγου”, αυτό είναι το μότο της φετινής Διάσκεψης για την Ασφάλεια που ολοκληρώνει τις εργασίες της αργά το μεσημέρι. Αλλά ο υπαίτιος του πολέμου στην Ουκρανία είναι απών. Όπως είπε ο επικεφαλής της διοργάνωσης, πρέσβης Κρίστοφ Χόισγκεν, δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου με κάποιον που καταπάτησε το διεθνές δίκαιο. Δεν αποτελεί όμως αυτή η στάση αντίφαση με το στόχο της Διάσκεψης; Καθόλου, απαντά στο μικρόφωνο της Deutsche Welle ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στο περιθώριο της Διάσκεψης.
Πηγή:in.gr


Latest News

Γεραπετρίτης: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση στη Μέση Ανατολή

Κ. Μητσοτάκης: Ικανοποίηση για το ότι ο πρόεδρος Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση για «win-win» συμφωνία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική της αγορά

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένες τις ΗΠΑ
«Ακόμα και όταν διαφωνούμε, να μπορούμε να συνομιλούμε ανοιχτά με την Τουρκία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κ. Χατζηδάκης: Νομοσχέδια για το βαθύ κράτος και τη βελτίωση της καθημερινότητας
«Μοντέλο ΔΕΗ» για τον ΟΣΕ - Στις 28 Απριλίου η παρουσίαση στο υπουργικό Συμβούλιο του σχετικού νομοσχεδίου

Μητσοτάκης για το ψηφιακό φροντιστήριο: Το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές
Μέσω Tik Tok επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προβάλει το ψηφιακό φροντιστήριο του υπουργείου Παιδείας

Σκηνικό πολιτικής ρευστότητας - Τι καταγράφει νέα δημοσκόπηση
Εικόνα ανάκαμψης της ΝΔ, ανοδική τάση για την Πλεύση Ελευθερίας που παγιώνεται στη δεύτερη θέση και νέα πτώση για το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega

Δήμας: Καταδικάζουμε την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Hellenic Train
«Τίποτα δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία, καμία πράξη βίας δεν αποδίδει Δικαιοσύνη», αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Τζορτζ Τσούνης: «Η Ελλάδα είναι σημαντική για τις ΗΠΑ»
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X, ο Τζορτζ Τσούνης, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Στις προθέσεις της κυβέρνησης η απόκτηση τέταρτης Belharra, λέει ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι «υπάρχει η πιθανότητα να αποκτήσουμε δύο ιταλικές μεταχειρισμένες φρεγάτες Bergamini 8.000 τόνων»

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Aλ. Παπαδοπούλου: Στις γεωπολιτικές αλλαγές αντιδρούμε με ψυχραιμία και υπομονή
Η χώρα μας βασίζει την πολιτική της στο διεθνές δίκαιο, έχουμε σταθερή πολιτική αλλά κάνουμε τακτικές κινήσεις, με σταθερή την στρατηγική μας