
Πόσοι εκτυπωτές σας επιτρέπουν να τρώτε το… αποτέλεσμα της εκτύπωσης; Στο ερώτημα αυτό έρχεται να απαντήσει το τεχνολογικό ηλεκτρονικό περιοδικό «theverge» που έψαξε, αγόρασε και δοκίμασε τον εκτυπωτή «Cocoa Press». Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που αναπτύσσεται εδώ και μια δεκαετία είναι επιτέλους εδώ και είναι… υπεύθυνος για τα κιλά που πήρε ο συντάκτης του άρθρου, τα Χριστούγεννα.
3D: Το πρώτο φιλέτο ψαριού από εκτυπωτή είναι πραγματικότητα – «Έχει γεύση και λιώνει στο στόμα σας»
Ο Sean Hollister, την περίοδο των διακοπών, παρέλαβε έναν εκτυπωτή αξίας 3.995 δολαρίων και τριάντα «μπαστουνάκια» σοκολάτας που ταιριάζουν απόλυτα όλοι οι… «νόστιμοι» στόχοι του εκπληρώθηκαν.
Ρυθμίζει, πατάς και περιμένεις…
Όλα κύλησαν ομαλά και ο βαθμός δυσκολίας ήταν μικρός. Αρχικά συνδέθηκε με την οθόνη του εκτυπωτή, έκανε τις ρυθμίσεις και έβαλε την πρώτη ύλη σε ένα φυσίγγιο. Προθέρμανε τη σοκολάτα για 30 λεπτά, πάτησε το κουμπί start και… η διαδικασία ξεκίνησε.
Μια μικρή αστοχία στις ρυθμίσεις δεν απέδωσαν αρχικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα όμως με δύο μικρές διορθώσεις ένα απίστευτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο τριαντάφυλλο ήταν μπροστά στον Hollister έτοιμο προς βρώση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Ήταν πεντανόστιμο, βελούδινο και απολαυστικό. Χρειάστηκε σχεδόν ένα ολόκληρο ραβδί σοκολάτας και μόνο δύο λεπτά για να καταναλωθεί», λέει ο δημιουργούς του σοκολατένιου τριαντάφυλλου που έκανε χρήση μαύρης σοκολάτας που περιείχε φοινικέλαιο αντί για βούτυρο, προφανώς για καλύτερη ροή.
Το τεστ γευσιγνωσίας πέρασε και από τη σύζυγο του Hollister που είναι λάτρης της μαύρης σοκολάτας καθώς «έμεινε ικανοποιημένη από την ποιότητα».
Τι έγινε όμως όταν χρησιμοποιήθηκε σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα;
Ο ενθουσιασμός δεν ήταν ο ίδιος, το τελικό αποτέλεσμα θύμιζε Candy Melts και το σχήμα δεν ήταν σαν το πρώτο τριαντάφυλλο. Η σοκολάτα είναι εξαιρετικά δύσκολη πρώτη ύλη στην εκτύπωση. Το Cocoa Press σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τη θερμότητα του ακροφυσίου του. Στην περίπτωση της δοκιμής χρειάστηκαν μερικές ώρες για να φτάσει η σύριγγα σοκολάτας των 65 γραμμαρίων του εκτυπωτή σε ομοιόμορφη θερμοκρασία. Η ιδρύτρια της Cocoa Press, Ellie Weinstein, λέει ότι αυτό οφειλόταν σε ελάττωμα σε έναν από τους θερμαντήρες του και θα αντικαταστήσει ολόκληρη την κασέτα του θερμαντήρα για να λυθεί το πρόβλημα.
Ακόμα δυσκολότερη ήταν η επεξεργασία της λευκής σοκολάτας μέχρι να βρεθεί η επιθυμητή θερμοκρασία ροής.
Πηγή:in.gr


Latest News

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αμερικανικής ή κινεζικής τεχνολογίας - Τι είπε αξιωματούχος του Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Μπρένταν Καρ προτρέπει την Ευρώπη να επιλέξει την εταιρεία Starlink του ίλον Μασκ

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες

Πώς θα προστατευτείτε από ηλεκτρονικές απάτες σε καιρούς οικονομικής αβεβαιότητας
Επιτήδειοι με κακούς σκοπούς μπορεί να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και οι χρήστες να πέσουν θύματα σε ηλεκτρονικές απάτες

Οι start-ups που δημιουργούν εργαλεία παραγωγικότητας είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της ΑΙ - Ποιες είναι
Οι επενδυτές ποντάρουν σε AI startups που αναπτύσσουν πρακτικές εφαρμογές της ΑΙ αναζητώντας μεγάλα κέρδη χωρίς τεράστιες δαπάνες

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με την τεχνητή νοημοσύνη
To ChatGPT, όπως και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, εξελίσσονται χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους για μια ευρεία γκάμα αναζητήσεων

Ποιες είναι οι 10 χώρες με τα περισσότερα ταλέντα στην AI
Έρευνα της Microsoft, με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων σε 31 χώρες, έδειξε ότι το 66% των επιχειρήσεων δεν θα προσλάμβανε κάποιον χωρίς δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη

Η συμβολή της ΑΙ στην κατανόηση της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη
Τα πρώτα αποτελέσματα της χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη

Alphabet και Nvidia επενδύουν στην εταιρεία του Σάτσκεβερ, συνιδρυτή της OpenAI
Σύμφωνα με το Reuters, Alphabet και Nvidia επενδύουν στην SSI του Ίλια Σάτσκεβερ που είχε αποχωρήσει πέρυσι από την OpenAI δημιουργό του ChatGTP

Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές
Για την ανάγκη επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος από τις ΗΠΑ, μίλησε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics and Political Science