![Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα – Θετικά οι αγορές της Κίνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/asiati-768x376-1.jpg)
Θετική ήταν η επαναφορά των αγορών της Κίνας, μετά από τις πολυήμερες διακοπές λόγω των εορτασμών της σεληνιακής πρωτοχρονιάς, αλλά τα πρόσημα στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας ήταν μικτά.
Ο CSI 300 κέρδισε 0,5%, μετά την απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο, όπως αναμενόταν, στο 2,5% για τη μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού ύψους 500 δισ. γιουάν ενός έτους.
Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 2,7%.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, που είχε φτάσει σε οριακή απόσταση από το υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, σημείωσε πτώση 0,07% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,5%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.665,10 μονάδες.
Την ίδια ώρα, οι αγορές προσπάθησαν να αποτιμήσουν τα νέα μέτρα της Σιγκαπούρης, ότι όλες οι πτήσεις που αναχωρούν από τη χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιούν βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) από το 2026. Επιπλέον, η χώρα σχεδιάζει να προσθέσει φόρο στην αγορά καυσίμων, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων .
Η Σιγκαπούρη σχεδιάζει να φτάσει σε αύξηση 1% στο SAF το 2026, η οποία θα αυξηθεί μεταξύ 3% και 5% έως το 2030, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας(CAAS). Η εφαρμογή θα εξαρτηθεί από τις «παγκόσμιες εξελίξεις και την ευρύτερη διαθεσιμότητα και υιοθέτηση του νέου καυσίμου» και η CAAS σκοπεύει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους έως το 2026.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξέσπασε στις δημοπρασίες το ΧΑ – Με κέρδη πάνω από τις 1.560 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/12_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Ξέσπασε στις δημοπρασίες το ΧΑ - Με κέρδη πάνω από τις 1.560 μονάδες
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,03% στις 3.814,54 μονάδες - Ποιοι ξεχώρισαν στο ταμπλό
![Wall Street: Απότομη προσγείωση φέρνει ο πληθωρισμός](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-768x576-1-600x450.jpg)
Απότομα προσγειώνει τη Wall Street ο πληθωρισμός
Ο πληθωρισμός κινήθηκε για έναν ακόμα μήνα ανοδικά, ενώ μεγάλη κλιμάκωση σημείωσε και ο δομικός δείκτης, επηρεάζοντας τη Wall Street
![Γραφίτης: Στα σκαριά deal Ζελένσκι και Τραμπ για τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/grafitis-600x316.jpg)
Ο Τραμπ εποφθαλμιά τον γραφίτη της Ουκρανίας - Οι πολύτιμες χρήσεις του μαύρου ορυκτού
Ο τεράστιος υπόγειος ορυκτός πλούτος και ο γραφίτης της Ουκρανίας στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του Τραμπ
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Καθήλωση των δεικτοβαρών πέριξ των 1.550 μονάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x512-1-600x400.jpg)
Καθηλώνουν οι δεικτοβαρείς το ΧΑ πέριξ των 1.550 μονάδων
Η διόρθωση ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβαρύνει τη γενική εικόνα
![Ελληνικά Ομόλογα: Ισχυρή ζήτηση για την επανέκδοση 10 ετούς ομολόγου – Αντλήθηκαν 250 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/ot_greek_bonds1-768x450-1-600x352.png)
Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - Άντλησε 250 εκατ. ευρώ ο ΟΔΔΗΧ
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,24% - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα
![Πετρέλαιο: Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/AdobeStock_184710771-600x337.jpeg)
Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου
Το πετρέλαιο έβαλε φρένο σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη
![AXIA: Συνέχεια στις ισχυρές επιδόσεις αναμένει από την Τράπεζα Κύπρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/trapeza-kyprou-600x400.jpg)
AXIA για Τράπεζα Κύπρου: Αναμένει ισχυρές επιδόσεις - Πού να εστιάσουν οι επενδυτές
Η ΑΧΙΑ επίσης αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα από προμήθειες θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές παρόμοια με το προηγούμενο τρίμηνο
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν του ΧΑ
Η αγορά βρίσκεται σε μια διαδικασία συγκέντρωσης δυνάμεων και αφομοίωσης των επιπέδων πριν μπει στο επόμενο σκέλος της κίνησής της
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη – Ξεχωρίζει το άλμα 12% της Heineken](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot-europe_stocks-600x352.png)
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, ξεχωρίζει το άλμα 12% της Heineken
Περιμένοντας τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, άλμα 7% για την Alibaba](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_asia_stocks1-600x352.png)
Μικτά πρόσημα στην Ασία, άλμα 7% για την Alibaba
Oi επενδυτές αφομοιώνουν τον αντίκτυπο των δασμών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις περιφερειακές οικονομίες