
Θετική ήταν η επαναφορά των αγορών της Κίνας, μετά από τις πολυήμερες διακοπές λόγω των εορτασμών της σεληνιακής πρωτοχρονιάς, αλλά τα πρόσημα στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας ήταν μικτά.
Ο CSI 300 κέρδισε 0,5%, μετά την απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο, όπως αναμενόταν, στο 2,5% για τη μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού ύψους 500 δισ. γιουάν ενός έτους.
Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 2,7%.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, που είχε φτάσει σε οριακή απόσταση από το υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, σημείωσε πτώση 0,07% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,5%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.665,10 μονάδες.
Την ίδια ώρα, οι αγορές προσπάθησαν να αποτιμήσουν τα νέα μέτρα της Σιγκαπούρης, ότι όλες οι πτήσεις που αναχωρούν από τη χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιούν βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) από το 2026. Επιπλέον, η χώρα σχεδιάζει να προσθέσει φόρο στην αγορά καυσίμων, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων .
Η Σιγκαπούρη σχεδιάζει να φτάσει σε αύξηση 1% στο SAF το 2026, η οποία θα αυξηθεί μεταξύ 3% και 5% έως το 2030, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας(CAAS). Η εφαρμογή θα εξαρτηθεί από τις «παγκόσμιες εξελίξεις και την ευρύτερη διαθεσιμότητα και υιοθέτηση του νέου καυσίμου» και η CAAS σκοπεύει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους έως το 2026.


Latest News

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Νευρικότητα και ήπια κέρδη στη Wall Street
Η Wall Street αξιολογεί τη νέα δέσμη των εταιρικών αποτελεσμάτων

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαραίνει» το Παρίσι η LVMH
Παρά το θετικό κλίμα, η μετοχή της LVMH σημειώνει βουτιά 8%

Κέρδη στην Ασία, μικρές απώλειες στις αγορές της Κίνας
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινώσει η Ινδία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Μάρτιο

Ανοδική «ανάσα» για τη wall Street έφεραν οι εξαιρέσεις τους δασμούς - Η αβεβαιότητα παραμένει
Οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά την εξαίρεση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών ωθώντας υψηλότερα τη Wall Street

Σε αχαρτογράφητα ύδατα οι διεθνείς αγορές και… το δολάριο
Τι αναφέρει η Deutsche Bank για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δυναμική των διεθνών αγορών

Φρένο στο πενθήμερο sell off των αμερικανικών ομολόγων
Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 3 έως 8 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες