Υποτονικές συναλλαγές και μικρές διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη σκιά της αμερικανικής αργίας, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις περισσότερες κινήσεις να μαρτυρούν προσαρμογές χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,46% στις 1.411,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 36 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,58% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.434,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,05% στις 1.226,67 μονάδες.

Ήπια διορθωτικά οι ευρωαγορές

Κόπωση και αναμονή

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, ειδικά όταν ο γενικός δείκτης διαπέρασε τις 1.400 μονάδες, η αγορά δείχνει σημάδια κόπωσης, με την απουσία σημαντικής διόρθωσης να δρα ανασταλτικά στη λύση της συσσώρευσης. Ήδη ο γενικός δείκτης έχει δοκιμάσει τρεις φορές τα τοπικά υψηλά των 1.415 μονάδες, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά και χωρίς να πυροδοτήσει πωλήσεις που να απειλήσουν εκ νέου τα επίπεδα.

Οι 1.399 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη, με το εύρος των 1.425-1.430 μονάδων να είναι το πάνω μέρος του καναλιού που δύσκολα μπορεί να κατοχυρωθεί σε αυτή την φάση. Όσο bull και αν είναι η αγορά, χρειάζεται μία διόρθωση είτε χρόνου είτε και τιμών για να μπορέσει να δώσει συνέχιση της κίνησης, σύμφωνα με την Fast Finance.

Στον FTSE 25, οι 3.436 μονάδες προβληματίζουν στην παρούσα, παρόλα αυτά μία κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης. Οι 3.385 μονάδες είναι κοντινή επιθετική στήριξη που μόνο διάσπαση μπορεί να φέρει τις 3.360 μονάδες, ένα επίπεδο που συντηρεί και την ανοδικότητα του τελευταίου διαστήματος. Ο τραπεζικός είναι πλέον μία ανάσα από την κοντινή στήριξη των 1.209 μονάδων, με τις 1.160 μονάδες να είναι κύρια επόμενη στήριξη σε περίπτωση κατοχύρωσης. Από την άλλη οι 1.266 μονάδες είναι ένα επίπεδο που θέλει προσοχή σαν αντίσταση ενώ μόνο μία κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil οδηγούν υψηλότερα την αγορά, καθώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, με την Quest και τον Ελλάκτωρ να ενισχύονται κατά 1,94% και 1,69% αντίστοιχα.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Coca Cola, Aegean, Τιτάν, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Eurobank, Βιοχάλκο, Autohellas και Μυτιληναίος, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ και Alpha Bank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ, άνω του 1% είναι η πτώση σε Λάμδα και Σαράντη, ενώ η Cenergy χάνει 2,09%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών