
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον βρετανικό FTSE 100 να μην μπορεί να ακολουθήσουν τις ανοδικές κινήσεις της Ευρώπης, στη σκιά της πτώσης της HSBC.
Wall Street: Εν αναμονή της Nvidia
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,73% στις 7.662 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,29% στις 17.118 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,22% στις 7.812 μονάδες.
Τίτλοι
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της HSBC βυθίστηκαν κατά 8%, μετά την αναφορά μείωσης 80% των κερδών προ φόρων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023. Η τράπεζα επιβαρύνθηκε με 3 δισ. δολάρια για τη συμμετοχή του στην Bank of Communications και 2 δισ. δολάρια από την πώλησή του στη Γαλλία.
Επίσης, η μετοχή της Rio Tinto υποχώρησε 1,2% αφού τα υποκείμενα κέρδη μειώθηκαν περίπου 12% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2023, καθώς οι χαμηλότερες τιμές σιδηρομεταλλεύματος και η ζήτηση επιβάρυνε τα αποτελέσματα. Επίσης η εταιρεία προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξανόμενο κόστος.
Επίσης, οι μετοχές της ελβετικής εταιρείας εξόρυξης Glencore υποχώρησαν περισσότερο από 6%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε απότομη πτώση στα ετήσια κέρδη και μείωσε το μέρισμά της. Η φθίνουσα αστάθεια στην αγορά ενέργειας επιβάρυνε τα κέρδη της εταιρείας για ολόκληρο το έτος, τα οποία ανήλθαν σε 17,1 δισεκατομμύρια δολάρια – τα μισά από αυτά που καταγράφηκαν το προηγούμενο έτος, κατά την κορύφωση της ενεργειακής κρίσης που πυροδότησε ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.
Η Γερμανία
Στο μεταξύ από το μέτωπο της οικονομίας οι οικονομικοί σύμβουλοι της Γερμανίας σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και να μειώσουν τις προβλέψεις τους για την οικονομική ανάπτυξη το 2024, δήλωσε η σύμβουλος Ulrike Malmendier στο Reuters σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
«Νομίζω ότι θα κινηθούμε σίγουρα προς την ίδια κατεύθυνση… αυτό δείχνουν οι αριθμοί μας», επισήμανε η Malmendier. Η πρόβλεψη των συμβούλων της κυβέρνησης τον Νοέμβριο έκανε λόγο για ανάπτυξη που θα φθάσει μόλις το 0,7% το 2024, ενώ η επόμενη επίσημη επικαιροποίηση αναμένεται στα μέσα Μαΐου.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ