
Ενισχύεται η απόδοση του διετούς αμερικανικού ομολόγου στην σκιά της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τη γρήγορη μείωση των επιτοκίων.
Η απόδοση του 10ετούς καταγράφει μικρή μεταβολή και διαμορφώνεται στο 4,337%. Η απόδοση του 2ετούς- ο τίτλος είναι ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής- ενισχύεται κατά σχεδόν 7 μονάδες βάσης στο 4,716% . Στον αντίποδα η απόδοση του 30ετούς καταγράφει μικρή μείωση κοντά στις δυο μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,474%.
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
Τα πρακτικά της συνεδρίασης έδειξαν μια γενική αίσθηση αισιοδοξίας ότι οι κινήσεις πολιτικής της Fed κατόρθωσαν να μειώσουν τον ρυθμό του πληθωρισμού, ο οποίος στα μέσα του 2022 έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του σε περισσότερα από 40 χρόνια.
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι ήθελαν να δουν περισσότερα πριν αρχίσουν να χαλαρώνουν την πολιτική, ενώ δήλωσαν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων πιθανότατα έχουν τελειώσει.
«Συζητώντας τις προοπτικές πολιτικής, οι συμμετέχοντες έκριναν ότι το επιτόκιο πολιτικής ήταν πιθανό να βρίσκεται στο αποκορύφωμά του για αυτόν τον κύκλο σύσφιξης», αναφέρουν τα πρακτικά. Όμως, «οι συμμετέχοντες γενικά σημείωσαν ότι δεν περίμεναν ότι θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί το εύρος στόχου για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων έως ότου αποκτήσουν μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%».
Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες για τον πληθωρισμό έδειξαν σε πολλούς συμμετέχοντες στην αγορά ότι οι πιέσεις από τις υψηλότερες τιμές θα μπορούσαν να είναι πιο επίμονες από ό,τι αναμενόταν, με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και τον Δείκτη Τιμών παραγωγού Ιανουαρίου να είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο.
Οι επενδυτές αρχικά ήλπιζαν σε μειώσεις επιτοκίων τον Μάρτιο, αλλά τώρα αναμένουν την πρώτη να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.


Latest News

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαραίνει» το Παρίσι η LVMH
Παρά το θετικό κλίμα, η μετοχή της LVMH σημειώνει βουτιά 8%

Κέρδη στην Ασία, μικρές απώλειες στις αγορές της Κίνας
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινώσει η Ινδία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Μάρτιο

Ανοδική «ανάσα» για τη wall Street έφεραν οι εξαιρέσεις τους δασμούς - Η αβεβαιότητα παραμένει
Οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά την εξαίρεση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών ωθώντας υψηλότερα τη Wall Street

Σε αχαρτογράφητα ύδατα οι διεθνείς αγορές και… το δολάριο
Τι αναφέρει η Deutsche Bank για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δυναμική των διεθνών αγορών

Φρένο στο πενθήμερο sell off των αμερικανικών ομολόγων
Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 3 έως 8 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες

Άλμα άνω του 2% στις ευρωαγορές - Ξεχώρισε η Novo Nordisk
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,60% και έκλεισε στις 499, 88 μονάδες

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Τεχνολογική ώθηση λαμβάνει η Wall Street
Σημαντική ώθηση δίνει στη Wall Street ο κλάδος τεχνολογίας μετά και την απόφαση του Τραμπ να εξαιρέσει ορισμένα προϊόντα του από τους δασμούς