Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους, τα ταξίδια είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι κερδίζουν, αντί να ξοδεύουν, τα χρήματά τους και ταυτόχρονα επιτελούν κοινωνικό έργο ως δάσκαλοι.

Τα ταξίδια πληρώνονται από γονείς που θέλουν, ή πρέπει να ταξιδεύουν με τις οικογένειες τους και δεν θέλουν να αμελήσουν την εκπαίδευσή τους. Συνήθως είναι πλούσιοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί που προσλαμβάνουν δασκάλους για να ταξιδεύουν με τις οικογένειές τους για εβδομάδες, ακόμη και μήνες.

Βρετανία: Τα σχέδια του Εργατικού Κόμματος για ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, στρέφουν το ενδιαφέρον στο εξωτερικό

Η Λούσι Αλεξάντερ Σπένσερ είναι πρώην δασκάλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με εμπειρία στη διδασκαλία μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Ανέλαβε τον ρόλο της ταξιδιωτική δασκάλας πριν από επτά χρόνια.

Έκτοτε, έχει περάσει περίπου δύο χρόνια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου ενός οκτάμηνου ταξιδιού στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Μέση Ανατολή, είπε στο CNBC.

Το κόστος πρόσληψης ενός δασκάλου όπως η Σπένσερ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συγκρίσιμο με τα δίδακτρα ιδιωτικού σχολείου, δηλαδή περίπου £8.000  ($10.050) το μήνα για να εκπαιδεύει τρία παιδιά. Οι οικογένειες πληρώνουν επίσης το κόστος των πτήσεων, της διαμονής και των γευμάτων του δασκάλου.

Οι τιμές μπορεί να ανέλθουν σε £10.000 εάν οι οικογένειες απαιτούν δασκάλους με ειδικές δεξιότητες, όπως να παίζουν ένα μουσικό όργανο ή διδάσκουν ξένες γλώσσες.

Ωστόσο, βοηθοί καθηγητές, που επιμελούνται ένα υπάρχον βασικό πρόγραμμα σπουδών, μπορούν να προσληφθούν για περίπου £2.500  το μήνα.

Πώς διαφέρει από το παραδοσιακό σχολείο

Τα παιδιά που διδάσκει η Σπένσερ κάνουν μάθημα μαζί της για περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα, επειδή μια ώρα ιδιωτικής διδασκαλίας ισούται με τρεις ώρες κανονικού σχολείου, είπε.

Συμβουλεύεται δασκάλους στα σχολεία των παιδιών, για να δημιουργήσει μαθήματα που καλύπτουν αυτά που θα πρέπει να μάθουν. Μπορεί επίσης να τα προετοιμάσει για τις εξετάσεις που θα αντιμετωπίσουν κατά την επιστροφή τους.

Στη διδασκαλία της η Σπένσερ ενσωματώνει επίσης πληροφορίες για την τοπική κουλτούρα, την κουζίνα και τα έθιμα στις συνεδρίες της. Για παράδειγμα, όπως είπε, όταν ήταν στο Ομάν δούλευε με μια οικογένεια που δεν είχε πάει σε αραβική χώρα πριν.

«Δεν είναι να μεταδώσω γνώσεις», είπε στο CNBC Travel. «Είναι να είμαι εκεί περισσότερο σαν να διευκολύνω, να τους κεντρίζω την περιέργεια και να τους κάνω ερωτήσεις για πράγματα που βιώνουν – να εντοπίζω διαφορές, να εντοπίζω ομοιότητες.

«Είναι απαιτητικό για τις διδασκαλικές σας δεξιότητες γιατί πρέπει να κατανοήσετε πραγματικά την οικογένεια και τις πολιτιστικές της πεποιθήσεις και πώς μπορείτε να κάνετε αυτούς τους μικρούς ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε καλύτερους, ακόμη και από τους γονείς τους».

Εκπαιδευτικός, όχι δάσκαλος

Μια τέτοια προοδευτική προοπτική δεν είναι για όλες τις οικογένειες, είπε η Σπένσερ. Τείνει να συνεργάζεται με ιδρυτές startup που θέλουν να εκθέσουν τα παιδιά τους σε εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και σκέψης.

Προτιμά να είναι γνωστή ως «διαμεσολαβητής» ή «εκπαιδευτικός» παρά ως δασκάλα ή καθηγήτρια, είπε.

Η αλλαγή στον τίτλο σημαίνει επίσης ότι πρέπει να διαχειριστεί τις προσδοκίες των οικογενειών για τον ρόλο της. Πρέπει να διασφαλίσει ότι οι οικογένειες δεν θα τη μπερδέψουν με νταντά που παρέχει εκτεταμένη φροντίδα παιδιών ή οικιακή βοηθό, που μπορεί να αναμένεται να κάνει ελαφριές δουλειές. Η αποστολή της είναι καθαρά η εκπαίδευση.

Τώρα, καθώς έχει το δικό της σπίτι, η Σπένσερ δέχεται μόνο μικρότερα ταξίδια εργασίας, το πολύ τεσσάρων εβδομάδων. Μπορεί, ωστόσο, να βοηθήσει οικογένειες που χρειάζονται δάσκαλο ταξιδευτή με έναν από τους 30.000 δασκάλους που συμμετέχουν στην ιδιωτική της φροντιστηριακή επιχείρηση Education Boutique.

Κάνοντας τους ταξιδιώτες εκπαιδευτικούς πιο προσιτούς

Η διδασκαλία κατά τη διάρκεια ταξιδιών αποτελεί περίπου το 10% της επιχείρησης της Education Boutique, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητες βρίσκουν κατάλληλους εκπαιδευτές για μαθητές με μαθησιακά προβλήματα ή για προετοιμασία για εξετάσεις. Η Σπένσερ έχοντας πτυχίο στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησε την επιχείρηση το 2016 αφού πέρασε σχεδόν τέσσερα χρόνια ως δασκάλα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ντουμπάι.

Η εταιρία της θέλει να κάνει τους ταξιδιώτες εκπαιδευτικούς διαθέσιμους σε περισσότερες οικογένειες, δημιουργώντας φθηνότερες επιλογές, όπως το να συνδυάζει οικογένειες με εκπαιδευμένους φοιτητές που θέλουν να μείνουν εκτός πανεπιστημίου για ένα έτος.

Η Σπένσερ είπε ότι έχει δεσμευτεί και στις δύο πλευρές της Education Boutique – να βρει δουλειά για ταξιδιώτες δασκάλους και όσους θέλουν να υποστηρίξουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Βλέπει τον ρόλο της επιχείρησης ως σημαντικό, υποστηρίζοντας τα πιο προνομιούχα παιδιά παγκοσμίως και τα πιο μειονεκτούντα παιδιά στη χώρα τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή