
Με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε την Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες, ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, ώρες πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να μιλήσει σε εκδήλωση για τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μιλέι υποδέχθηκε τον κορυφαίο διπλωμάτη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο προεδρικό μέγαρο στο πλαίσιο της περιοδείας του απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Νότια Αμερική, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 20 στη Βραζιλία. Σε συνέντευξη Τύπου στη συνέχεια, ο Μπλίνκεν τον Μιλέι και την υπουργό Εξωτερικών Ντιάνα Μοντίνο για «μια απίστευτα θετική, παραγωγική, λεπτομερή, ευρεία συζήτηση».
Αμφότεροι τόνισαν τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών τους και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Αργεντινή, με τον Μπλίνκεν να κάνει ιδιαίτερη αναφορά τον τομέα λιθίου της χώρας. Ο Μιλέι έχει δεσμευτεί να αναπροσανατολίσει τις διπλωματικές προτεραιότητες της Αργεντινής προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, απομακρυνόμενος από τον προκάτοχό του που τόνισε τους δεσμούς Κίνας και Ρωσίας.
Αλλά ο υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να θίξει το επικείμενο ταξίδι του Μιλέι στην Ουάσιγκτον: «Δεν μπορώ να μιλήσω για το πρόγραμμά του και τις μελλοντικές του συναντήσεις. Αυτό φυσικά εξαρτάται από αυτόν».
Μετά τη συνάντηση με τον Μπλίνκεν, ο Μιλέι σχεδιάζει να πετάξει το βράδυ της Παρασκευής για την Ουάσιγκτον και να εκφωνήσει μια ομιλία το Σάββατο στο Conservative Political Action Conference, όπου ο Τραμπ θα μιλήσει λίγες ώρες πριν από τον Αργεντινό ηγέτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Ούτε ο Μιλέι ούτε ο Τραμπ έχουν επιβεβαιώσει ακόμη ότι θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο στο περιθώριο της διάσκεψης.


Latest News

Πώς η Ευρώπη ελπίζει να εξοπλίσει την Ουκρανία σαν «αστακό»
Η υπόθεση της επένδυσης στην εγχώρια βιομηχανία όπλων της Ουκρανίας είναι επιτακτική. Η Ουκρανία ήταν μεγάλος κατασκευαστής όπλων κατά τη σοβιετική εποχή, αλλά η βιομηχανία εξαφανίστηκε το 1991

Χατζηβασιλείου: Προσπάθειες για επανεκκίνηση των οικονομικών σχέσεων Αθήνας – Λιβύης
Με τον Πρόεδρο της Αρχής Επενδύσεων της Λιβύης συναντήθηκε ο υφυπουργος Εξωτερικών , Τάσος Χατζηβασιλείου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ζητάει τώρα ο Άρειος Πάγος
Παράλληλα με την ίδια παραγγελία η κυρία Αδειλίνη ζητά να διερευνηθεί και ο ρόλος που διαδραμάτισε στη διατύπωση του ως άνω συμπεράσματος η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ)

Τσίπρας: Δύσκολες αλλά αναγκαίες συμφωνίες για μείωση δασμών – Ειδάλλως ΕΕ – Κίνα να προχωρήσουν μαζί
Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος και η συνεργασία των μεγάλων δυνάμεων «για να μην πέσουμε στον φαύλο κύκλο της αμοιβαίας καταστροφής»

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη
Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία στις 9/4

Egg Fraud in Greece: The Scandal Behind Your Easter Eggs
Greece battles egg fraud as Easter demand peaks, with mislabeled imports sold as local products or cage-free.

Ανοίγει η Αυλαία για το 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Επίκεντρο οι Μεγάλες Ανακατατάξεις της Εποχής και το Μέλλον της Ανάπτυξης - Το επίκαιρο περιεχόμενο και οι συμμετέχοντες

Μητσοτάκης για δασμούς: Δεν έχουν νόημα σε λάδι, ελιές και φέτα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ στη σκιά των δασμών, χαρακτήρισε σημαντική τη δημοσιονομική σταθερότητα και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας
Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα – Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια, βροχές και καταιγίδες
Τσουχτερό κρύο φέρνει ο καιρός σήμερα με την ΕΜΥ να εφιστά την προσοχή για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές