
Με τα περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών παιδιών να πληθαίνουν και την ανησυχία από την έξαρση της βίας ανηλίκων να αυξάνεται, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) πρόκειται να εφαρμόσει μέσα στο επόμενο διάστημα το Panic Button για ανηλίκους.
Η αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τα σημεία όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά βίας ανηλίκων σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Νεανική εγκληματικότητα: Σχεδόν 1.400 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του Panic Button μέχρι πρότινος γινόταν σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και αυτή τη φορά έρχεται να καταπολεμήσει τη βία μεταξύ ανηλίκων.
«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ενέργειες ώστε να γίνει πιο άμεσα αυτή η εφαρμογή, αλλά και ο τηλεφωνικός αριθμός που θα μπορούν να απευθυνθούν τα ανήλικα θύματα και οι γονείς τους», ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανήλικη βία η αστυνομία έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα έχει χαρτογραφήσει τα σημεία όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά βίας σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
«Βρίσκονται αστυνομικοί τόσο της Ασφάλειας και της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων όσο και ένστολοι αστυνομικοί στα σημεία αυτά. Είναι έντονη η παρουσία αστυνομικών για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Όσον αφορά το Panic Button και τη χρήση του στις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας δήλωσε ότι θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
«Το Panic Button βοήθησε να σωθούν γυναίκες από τα χέρια του κακοποιητή. Σε καμία περίπτωση από αυτές που ενεργοποιήθηκε, δεν πρόλαβε ο κακοποιητής και δεν είχαμε καμία γυναικοκτονία», συπλήρωσε.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ξεκινά η τριήμερη κακοκαιρία – Πού αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα σήμερα
Η ΕΜΥ εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση για την κακοκαιρία – Αναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή

Βαγγέλης Μαρινάκης: Υπερηφάνεια για τους Έλληνες της ομογένειας που «είναι όλοι μαζί ενωμένοι»
Συγκινημένος από τις επαφές του με Έλληνες στη Νέα Υόρκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τελετάρχης της 86ης ελληνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τους Έλληνες της ομογένειας. «Δύο φορές Έλληνες, δυο φορές Ολυμπιακοί» είπε χαμογελώντας.

Παρέλαση 25η Μαρτίου Νέα Υόρκη: Τελετάρχης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός τιμά την επέτειο
Η 86η ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τελετάρχης ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
![Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ [video]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/mits0_neta-600x400.jpg)
Επαναβεβαίωση στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ [video]
Οι δυο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα

Τραμπίζει ο Στάρμερ; Φυλάκιση σε όσους προσλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες
Οι επιχειρήσεις που δεν θα πραγματοποιούν ελέγχους για τους μετανάστες που απασχολούν θα αντιμετωπίσουν σημαντικές κυρώσεις, ακόμα και λουκέτο

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα υποτροφιών προς τιμήν του Ιωνά Καρούση – Προαναγγελία από τον Ισραήλ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ

Greek Retailers Bank on ‘Easter Basket’ to Boost Sales
The "Easter Basket" which will likely go into effect on Wednesday, April 9, and remain until Holy Saturday, April 19, will traditionally include lamb, goat, Easter bread, chocolate Easter eggs, and other chocolate-based products.

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με βόμβες ή δασμούς
Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν ότι είτε θα υπάρξουν βομβαρδισμοί είτε δευτερεύοντες δασμοί αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα πυρηνικά

Νησιά Τόνγκα: Σεισμός 7 βαθμών, κίνδυνος για τσουνάμ
Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι ως αποτέλεσμα του σεισμού στα νησιά Τόνγκα είναι πιθανό να προκληθούν εντός 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο

Κίνα: Κεφάλαια 69 δισ. δολαρίων προς τέσσερις μεγάλες κρατικές τράπεζες
Το Πεκίνο θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια των μεγάλων τραπεζών για να δώσουν περισσότερα δάνεια και να τονώσουν την οικονομία