
Με μία ενωτική παρέμβαση και σημειώνοντας πως η Όλγα Γεροβασίλη «κοσμεί την παράταξή μας, υπηρέτησε σε κρίσιμες στιγμές και πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά», μίλησε από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Παππάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως άφησε αιχμές για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τις εργασίες του συνεδρίου, λέγοντας πως «θα θέλαμε να είναι εδώ και να ακούσουμε την άποψή του».
Ο κ. Παππάς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως είναι κρίσιμη η συγκυρία, «όχι επειδή εμείς συζητούμε για το ποιος ή ποια θα επικρατήσει», αλλά «για το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στην κοινωνία, πώς θα εκφράσουμε το λαό, που αγωνίζεται με τυόση ένταση, όπως οι αγρότες και οι φοιτητές, τους αγώνες των οποίων στηρίζουμε».
Σημείωσε πως «η ΝΔ πολλαπλασιάζει την κρίση που ζουν», για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Θα γίνουμε κι εμείς πολλαπλασιαστέςς της κρίσης ή θα στείλουμε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσςης και μάχης; Θα καταναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες που μένουν για τις ευρωεκλογές» για εσωκομματικά ζητήματα ή με μια πολιτική απέναντι στη ΝΔ;
«Δεν ζήτησε λευτή επιταγή ο Στέφανος Κασσελάκης»
«Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν συναγωνιστές», ανέφερε προσθέτοντας πως υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, αλλά «κανείς εξ αυτών δεν εκφράζει διαφορετική άποψη επειδή θέλει το κακό του κόμματος».
«Η διεύρυνση της περασμένης δεκαετίας έγινε δυνατή, επειδή υπήρχε πολιτική λειτουργία και διάθεση για σύνθεση» τόνισε, λέγοντας πως «φτιάξαμε την ταυτότητά μας που εκτείνεται από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα».
Μιλώντας για την δική του στάση στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Παππάς είπε πως «στην προηγούμενη διαδικασία, δεν έκανα καμία προσωπική επίθεση, καμία δίκη προθέσεων», ενώ υπογράμμισε ότι στον β’ γύρο της εκλογής στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη «απέναντι σε μία πρόταση που αποδείχθηκε ότι ήταν ασύμβατη με την κοινωνία».
«Δεν ζήτησε λευτή επιταγή ο Στέφανος Κασσελάκης, κανείς δεν ζητά και δεν λαμβάνει λευκή επιταγή», σημείωσε, τονίζοντας πως «όταν θέτουμε τον ευατό μας στην κρίση των μελών, ζητάμε ευθύνη και λογοδοσία».
Χαρακτήρισε «κορυφαίο λάθος το έλλειμμα συλλογικής πολιτικής λειτουργίας» και τόνισε πως «ο Στέφανος έχει τον πρώτο λόγο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να κόψουμε τον βήχα του Μητσοτάκη για το 41%».
«Η Όλγα πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο»
Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς μίλησε εγκωμιαστικά για την Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ωστόσο πως «πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο σε αυτή τη μάχη» και κάνοντας σαφή την επιλογή του σε περίπτωση υποψηφιότητας της κυρίας Γεροβασίλη απέναντι στον κ. Κασσελάκη.
Ο Νίκος Παππάς, καταληκτικά, πρότεινε «να ανασυγκροτηθεί από την Δευτέρα ένα εκτελεστικό γραφείο που θα πάει το κόμμα μπροστά. Ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του Στέφανου Κασσελάκη να έρθουν προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος που αφήσαμε στη μέση και πρόταση για καταστατικές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές να γίνουν στο τακτικό συνέδριο. Να ξεκινήσει από την Δευτέρα η προετοιμασία μας για τις ευρωεκλογές και η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου».


Latest News

Deliveroo: Επιτέλους ανακοινώνει κέρδη - Τέλος στο «Flopperoo» (;)
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη από την έναρξη λειτουργίας της, μετά τα δύσκολα χρόνια, που της έδωσαν το παρατσούκλι «Flopperoo»

Οι δημοσκοπήσεις, ο «κανένας» και ο κώδωνας «κινδύνου» στα κομματικά επιτελεία
Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται πως δημιουργούν «φουρτούνες» σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Οι εσωκομματικές «μουρμούρες» αυξάνονται

Σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τον Τραμπ -Καταργεί τις βίζες για δεκάδες χώρες
Το σημείωμα του Ντόναλντ Τραμπ απαριθμεί συνολικά 41 χώρες χωρισμένες σε τρεις ξεχωριστές ομάδες.

Ποιες είναι οι δύο νέες πλατφόρμες που ανοίγουν για το ευρύ κοινό
Πρόκειται για τον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

Καιρός: Κύμα αφρικανικής σκόνης και ζέστη την Κυριακή – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Από το απόγευμα της Κυριακής η αφρικανική σκόνη θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά – Ο καιρός έως και την ερχόμενη Πέμπτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Ειδικές αποστολές για επτά στελέχη - Η επομένη του ανασχηματισμού
Ο πιο βαθύς ανασχηματισμός από το 2019, που ανακοινώθηκε χθες, συνοδεύτηκε από άγριο παρασκήνιο με καραμπόλες, διλήμματα και… δύσκολες ζυμώσεις έως την τελευταία στιγμή

Διαταγή Τραμπ για επιθέσεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε»
Για τουλάχιστον εννιά νεκρούς αμάχους κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας των Χούθι – Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ και προς το Ιράν

Κικίλιας: «Πρώτος στόχος μου να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Στυλιανίδη ανήγγειλε τέσσερις προτεραιότητες στη ναυτιλία και την ακτοπλοϊα

Ζελένσκι: Ο Πούτιν λέει ψέματα για την «περίπλοκη εκεχειρία»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Βρετανίας

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δεν βρήκε αποδείξεις για περικύκλωση Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει την παράδοση των Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ, ενώ δεσμεύτηκε ότι, αν το κάνουν, θα τους χαρίσει τη ζωή.