Υπό έλεγχο καταφέρνει να κρατά τις πιέσεις του το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, καθώς, παρά την έντονη μεταβλητότητα σε αρκετούς τίτλους, έχει βρει τις στηρίξεις του για τις 1.410 μονάδες.

Pantelakis Sec: Ήρθε η ώρα οι ελληνικές τράπεζες να επιβραβεύσουν τους μετόχους τους

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,18% στις 1.411,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.430,00 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,27% στις 1.228,29 μονάδες.

Στο ίδιο μοτίβο…

Η αγορά ακολουθεί το ίδιο με χθες συναλλακτικό μοτίβο, με τις εντολές να είναι πολύ επιλεκτικές και οι στηρίξεις βγαίνουν ανάλογα με τις ανάγκες διατήρησης των 1.410 μονάδων. Σε επίπεδο τίτλων όμως, η μεταβλητότητα είναι έντονη, με αρκετούς εξ αυτών να έχουν αλλάξει πολλές φορές πρόσημο ήδη.

Το άτυπο rotation όμως στηρίζει επίσης την αγορά, η οποία υπομένει τη βάσανο της αναμονής των τραπεζικών εξελίξεων, αλλά και της αναδιαρθρώσεις θέσεων αρκετών χαρτοφυλακίων. Η κοντινή στήριξη για τον γενικό δείκτη είναι στις 1.410 μονάδες, η οποία σήμερα πολιορκείται, ενώ εάν χαθεί, θα δοκιμαστεί το ψυχολογικό επίπεδο των 1.400 μονάδων, με επόμενο σκαλοπάτι οι 1.375-1.385 μονάδες.

Στα όρια τους όμως είναι σήμερα και ο FTSE 25 και τραπεζικός δείκτης, με τις κοντινές στηρίξεις τους να είναι στις 3.423 μονάδες και στις 1.227 μονάδες αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο τίτλος της Πειραιώς, αναμένεται να αποκτήσει ασύμμετρα υψηλή μεταβλητότητα στις ερχόμενες συνεδριάσεις, επηρεάζοντας και το κλίμα σε όλη την αγορά, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τον χαρακτήρα των εμπλεκομένων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης χάνει 3,28% και ο Ελλάκτωρ είναι στο -2,19%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Λάμδα, Motor Oil, Cenergy και Aegean. Ήπια πτωτικά κινούνται Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Titan, Πειραιώς, Εθνική, Jumbo, Autohellas και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, η Quest κερδίζει 3,64%, με τη Eurobank να είναι στο +1,19%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Alpha bank, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών