
Ο βρετανικός λιανοπωλητής ηλεκτρονικών ειδών Currys απέρριψε μια βελτιωμένη προσφορά από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Elliott Management, σύμφωνα με πηγές – γνώστες των διεργασιών. Η νέα προσφορά από την Elliott τοποθετήθηκε στις 67 λίρες ανά μετοχή, από την πρώτη πρόταση των 62 πέννες, ανέφεραν οι πηγές. Οι μετοχές της Currys αυξήθηκαν κατά 3% στις 68,75 λίρες νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, αποτιμώντας την εταιρεία στα 779 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τους FT.
Currys: Κινεζικό ενδιαφέρον για την εταιρεία που πούλησε την Κωτσόβολος
Μέχρι το ενδιαφέρον της Elliott, οι μετοχές της Currys είχαν ατονήσει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μετά την πρώτη προσφορά από την Elliott, ο κινεζικός λιανοπωλητής JD.com δήλωσε επίσης ότι εξετάζει μια προσφορά για τον λιανοπωλητή.
Αφού δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του 2014 της εταιρείας λιανικής πώλησης κινητής τηλεφωνίας Carphone Warehouse και της Dixons Retail, η Currys αντιμετώπισε μια σκληρή αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι δραστηριότητές της στη Σκανδιναβία δυσκολεύτηκαν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο μεγαλύτερος επενδυτής της Currys, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Redwheel, υποστήριξε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να απορρίψει την πρώτη προσφορά της Elliott, λέγοντας ότι ο λιανοπωλητής άξιζε σημαντικά περισσότερο.
Οι αναλυτές της Peel Hunt έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι θα «δυσκολευτούν να δουν το διοικητικό συμβούλιο [της Currys] να ασχολείται με οτιδήποτε λιγότερο από 80 πένες».
Οι Elliott και Currys αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Το Sky News ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Elliott είχε αυξήσει την προσφορά της.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Currys, Alex Baldock, προσπαθεί να προωθήσει επιχειρήσεις υψηλότερου περιθωρίου, συμπεριλαμβανομένων των επισκευών και της συντήρησης των ηλεκτρονικών προϊόντων που πωλεί. Τον Νοέμβριο, η Currys συμφώνησε να πουλήσει την ελληνική επιχείρησή της, η οποία αντιπροσώπευε σχεδόν το 7% των εσόδων, σε μια συμφωνία 175 εκατομμυρίων λιρών.
Η Elliott, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία περίπου 65 δισ. δολαρίων και επενδύει σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, έχει ήδη κάποια έκθεση στον κεντρικό δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της ιδιοκτησίας των βιβλιοπωλείων Waterstones.


Latest News

Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο στη Βενεζουέλα ο Τραμπ - Η νέα εντολή που δόθηκε
Την Παρασκευή, η κυβέρνηση Τραμπ διέταξε την εταιρεία εμπορίας πετρελαίου του μεγιστάνα Harry Sargeant III να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα

Ο Πούτιν δοκιμάζει πόσο μακριά θα πάει ο Τραμπ κατά της ΕΕ για τις κυρώσεις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ελέγχει τι είναι δυνατόν να πετύχει με τον Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg

Ο Μάσκ αγόρασε... Μασκ - Η xAI αγόρασε το Χ έναντι 45 δισ. δολ.
«Το μέλλον του xAI και του X είναι αλληλένδετα», ανέφερε ο Μασκ σε μια ανάρτηση στο X

Πώς η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της Walmart έγινε talk of the town
Η κληρονόμος της Walmart δημοσίευσε στους New York Times μια «μη πολιτική διαφήμιση» αλλά πολλοί λένε ότι το μήνυμά της ήταν πολιτικό

Το «δεξί χέρι» του Μακρόν σε ρόλο κλειδί στη Société Générale
Ο Αλέξις Κόλερ εγκαταλείπει τη θέση του επιτελάρχη που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων από το 2017 γαι κορυφαίο ρόλο στη Société Générale

Ποιος επιχειρηματίας εγκαταλείπει κι αυτός την Βρετανία λόγω αλλαγής της φορολογίας;
Ο μεγιστάνας του χάλυβα Λάκσμι Μιτάλ φαίνεται ότι θα προστεθεί και αυτός στη λίστα των επιχειρηματιών που σκέφτονται σοβαρά να εγκατελείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την φορολογική μεταρρύθμιση των εργατικών

ΗΠΑ: Αύξηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών
Τι αναφέρει ειδικό σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Ο Μασκ τα γυρίζει τώρα για το DOGE - «Σχεδόν κανένας δεν έχει απολυθεί»
Ο Μασκ και η ομάδα του αναφέρθηκαν στο όραμα του DOGE για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι «σαν την Apple Store»

Στα 12 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης του Λιβάνου
Οι εκτιμήσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για την οικονομία της χώρας - Τι αναφέρει σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό

Ξένοι στον ίδιο πλανήτη ΗΠΑ και ΕΕ
Προς τα πού οδεύουν οι σχέσεις των δύο στενότερων αμυντικών συμμάχων και εμπορικών εταίρων του 20ού αιώνα, των ΗΠΑ και της ΕΕ