Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη καθώς οι traders περιμένουν τα βασικά οικονομικά στοιχεία και τα σχόλια των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.033,55 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 2.043,10 δολάρια ανά ουγγιά.

ETF bitcoin: Δοκιμάζει τη δέσμευση των επενδυτών σε χρυσό

«Η Fed βρίσκεται στη θέση του οδηγού για την αγορά χρυσού. Μπορούμε να δούμε υψηλά όλων των εποχών στις τιμές όταν λένε κάτι πιο συνοπτικό για το πότε έρχονται οι μειώσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς της RJO Futures.

«Ο χρυσός έχει μια ήσυχη συνεδρίαση πριν από τα αυριανά δεδομένα. Πρέπει να δούμε σημαντικά καλύτερα στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται για να κινηθούν οι τιμές πάνω από το όριο των 2.050 δολαρίων».

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με σταθερό ρυθμό το τέταρτο τρίμηνο εν μέσω ισχυρών καταναλωτικών δαπανών, αλλά φάνηκε να έχει χάσει κάποια ταχύτητα στις αρχές του νέου έτους.

Ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed – ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE), αναμένεται την Πέμπτη.

Τα πρόσφατα σχόλια της Fed και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ώθησαν τις εκτιμήσεις για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed στον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Μάρτιο στην αρχή του έτους.

Ο Τζον Γουίλιαμς της Fed δήλωσε ότι «ενώ η οικονομία έχει κάνει πολύ δρόμο προς την επίτευξη καλύτερης ισορροπίας και την επίτευξη του στόχου μας για πληθωρισμό 2%, εντούτοις δεν έχουμε φτάσει [στο τέλος] ακόμη».

«Τα σημάδια μιας πιο αδύναμης οικονομίας αναμένεται να στηρίξουν τον χρυσό καθώς συνεπάγονται μεγαλύτερη πίεση στις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια», δήλωσε σε σημείωμα ο Frank Watson, αναλυτής αγοράς της Kinesis Money.

Η σποτ πλατίνα υποχώρησε 1,2% στα 877,96 δολάρια ανά ουγγιά, και το παλλάδιο υποχώρησε 1,4% στα 923,25 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities