Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Vodafone και Swisscom να βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως και τα στοιχεία για την πορεία των επιμέρους οικονομιών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,3%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,76% στις 7.624 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,25% στις 17.601 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,08% στις 7.954 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Vodafone σημείωσαν τελικά πτώση 0,5%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε υψηλότερα, αφού η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προχωρημένες συνομιλίες με τη Swisscom σχετικά με την πώληση της ιταλικής επιχείρησής της για 8 δισ. ευρώ σε μετρητά.
Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών απέρριψε την τελευταία πρόταση της γαλλικής Iliad για συγχώνευση των ιταλικών επιχειρήσεων της στα τέλη Ιανουαρίου. Η εταιρεία είχε προσφέρει στη Vodafone 6,6 δισ. ευρώ σε μετρητά και 2 δισ. ευρώ σε δάνειο.
Επίσης, η Reckitt Benckiser υποχώρησε κατά 8% αφού ο γίγαντας καταναλωτικών αγαθών δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες για το ύψος καθαρών πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της πτώσης της ζήτησης των προϊόντων κατά του κρυολογήματος και της γρίπης.
Από την άλλη, η Puma κέρδισε 2,5%, ανακτώντας μέρος της πτώσης 4% της προηγούμενης συνεδρίασης, ακόμη και όταν οι αναλυτές της Goldman Sachs και της TD Cowen μείωσαν τις τιμές-στόχους της μετοχής. Η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών ανέφερε αύξηση πωλήσεων κατά 6,6% και κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) εντός του εύρους των προηγούμενων καθοδήσεών της.
Πάντως η ηρεμία παρέμεινε και σήμερα στις αγορές, και η Ευρώπη δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα προσφέρουν ενδείξεις για τις προοπτικές των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Ευρωζώνη πρόκειται να ανακοινώσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο την Παρασκευή, ενώ οι αναφορές από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία αναμένονται την Πέμπτη.
Στα σημερινά όμως μάκρο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε ελαφρά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα. Σύμφωνα με την έκθεση, η βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών οφειλόταν στις λιγότερο αρνητικές απόψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους και στις προθέσεις τους να κάνουν μεγάλες αγορές.
Latest News
Στο φίνις τα κέρδη στην Ευρώπη - Βουτιά για την JD Sports
Το κλίμα όμως παραμένει επιφυλακτικό όσον αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη
Νευρικότητα και σήμερα στην Ευρώπη - Καθησυχάζει ο Villeroy της ΕΚΤ
Το κλίμα βαραίνει από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται καθημερινά
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Νευρικότητα- Κλείσιμο με απώλειες
Οι επενδυτές εστιάζουν στις γεωπολιτικές εντάσεις στο μέτωπο Ρωσίας - Ουκρανίας
Μικρές ανοδικές κινήσεις στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο η γεωπολιτική ένταση
Οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δείχνουν να τοποθετούνται επιλεκτικά μετά τη χθεσινή πτώση
Στη «γυάλινη σφαίρα» της UBS - Τι φέρνει η δεύτερη φορά Τραμπ σε ΕΕ και αγορές [πίνακες]
Φιλοεπιχειρηματικές πολιτικές αλλά και άνοδο του πληθωρισμού λόγω δασμών αναμένει η UBS - Μεγάλος χαμένος η Κίνα
Προβλημάτισε τις ευρωαγορές ο ντε Γκίντος, ανατράπηκαν τα πρωινά κέρδη
Αυτή την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένουν πολλά βασικά στοιχεία των οικονομιών της περιοχής
Μικρά κέρδη στις αγορές της Ευρώπης, εν αναμονή του πληθωρισμού
Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν πολλά βασικά στοιχεία των οικονομιών της περιοχής
Τα «Trump trades» μεγαλώνουν την ψαλίδα μεταξύ αμερικανικών και ευρωπαϊκών μετοχών
Οι ευρωπαϊκές αγορές δε δείχνουν να μπορούν να συμπορευθούν με τις αμερικανικές και τα χειρότερα φαίνεται να έπονται
Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές - Αναταράξεις στον κλάδο υγείας
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρακολουθούν τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ
Πιέσεις στις ευρωαγορές, ανησυχίες για το βρετανικό ΑΕΠ
Στο επίκεντρο σήμερα είναι ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης