![Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρίσκει και πάλι τον θετικό του ρυθμό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/xrimatistirio4-2-1-1.jpg)
Με τον ΟΤΕ και την Πειραιώς να ηγούνται της ανόδου, το χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει αυτήν την ώρα να βρίσκει την ανοδική διέξοδο για να επιβεβαιώσει τις 1.410 μονάδες για ακόμη μία φορά, προσπαθώντας να κλείσει το μήνα με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,75% στις 1.418,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,80% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.446,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,93% στις 1.236,00 μονάδες.
Βρίσκει στηρίξεις για υψηλότερα το ΧΑ
Αν και το πρώτο τρίωρο της συνεδρίασης το ΧΑ προσπάθησε να ισορροπήσει τις πιέσεις επιλεγμένων τίτλων, πλέον βρίσκει σημαντική ώθηση από το αγοραστικό ενδιαφέρον σε τίτλους όπως ο ΟΤΕ και η Πειραιώς. Και όχι μόνο, με τους πωλητές να έχουν περιοριστεί σημαντικά πλέον, αφήνοντας την αγορά να κλείσει τον μήνα πλησίον, αλλά λίγο μακριά από τα υψηλά των 1.431 μονάδων.
Το θετικό κλίμα επομένως συντηρείται, παρά τη χθεσινή διόρθωση που δοκίμασε τις αντοχές πολλών long που καταγράφουν ήδη σημαντικά κέρδη από την αρχή του έτους. Άλλωστε, το ερώτημα που κυριαρχεί δεν είναι η μείωση της έκθεσης στην αγορά, αλλά μέχρι ποιου σημείου δικαιολογούνται οι κατοχυρώσεις κερδών προκειμένου να μην επαναληθούν φαινόμενα κατά τα οποία οι αγοραστές θα κυνηγήσουν υψηλότερα τις τιμές.
Διότι πολύ απλά, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μεσοπρόθεσμη άνοδος τελείωσε, ή ότι οι προσδοκίες επιδέχονται ριζικής αναθεώρησης. Καθότι κανένας παράγοντας που έτσι κι αλλιώς οδήγησε εδώ δεν έχει αρθεί, πολλώ δε μάλλον να έχει εμφανιστεί και κάποιος επιβαρυντικός. Βέβαια, η ζώνη των 1412-15 μονάδων του ΓΔ χρειάζεται προσοχή, διότι έχει γίνει αντίσταση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ και τα ΕΛΧΑ σημειώνουν κέρδη 2,88% και 2,78% αντίστοιχα, με τις Πειραιώς, Σαράντη, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Εθνική, Μυτιληναίος, Λάμδα, Alpha Bank, Titan, Coca Cola, Quest, Aegean και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά οι ΟΠΑΠ και Autohellas. Ο Ελλάκτωρ χάνει 1,10%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αν και η αγορά έδειξε από τα πρώτα λεπτά ευάλωτη στις διεθνείς εξελίξεις και στα νέα μέτωπα που ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ψυχραιμία που δείχνουν οι ευρωαγορές αγορές, έχει κάμψει και τις εγχώριες ανησυχίες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών το ΧΑ
Πολλά χαρτοφυλάκια στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνουν την επιφυλακτικότητα τους μετά και τις νέες εξαγγελίες Τραμπ για δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
![Τα «χρυσά» placements του ΧΑ: Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio-600x412.jpg)
Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή - Τα «χρυσά» placements και η ευκαιρία του ΧΑ
Γιατί θεωρείται κατάλληλο το μομέντουμ για την προσέλκυση επενδυτών – Ισχυρή ζήτηση από κορυφαία «ονόματα» του επιχειρείν σε Ελλάδα και εξωτερικό – Ποιοι «πάτησαν το κουμπί»
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι προοπτικές της αγοράς το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/thumbnail_26775170_2016_06_23_liakos_xrimatistirio09-e1729854773839-600x391.jpg)
Οι προοπτικές για το ΧΑ το 2025 - Τι βλέπει η εγχώρια αγορά
Ο Ιανουάριος έκλεισε με ισχυρές επιδόσεις, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε άνοδο 5,42%
![Ελληνικό Χρηματιστήριο: Οι κρυφοί άσσοι που κεντρίζουν τους επενδυτές – Τι θα ξεκλειδώσει περισσότερα κεφάλαια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/xrimatistirio-Athinon-600x400.jpg)
Γιατί τα «χαρτιά» του ΧΑ μαγνητίζουν τους επενδυτές - Οι καταλύτες και το αγκάθι
Τι αναφέρουν αναλυτές της αγοράς για την πορεία των μετοχών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο - Το σήμα που έστειλε η Αlter Ego Media