
Μπορεί οι millennials συχνά να παρουσιάζονται ως σπάταλοι και επιπόλαιοι διαχειριστές των οικονομικών τους, αλλά μια πρόσφατη μελέτη έρχεται να τους δικαιώσει. ‘Η ακριβέστερα να αποδείξει ότι πολλοί από αυτούς ξέρουν τι κάνουν γιατί έχουν λαμβάνειν…
Σύμφωνα με την κτηματομεσιτική Knight Frank, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 2000, όχι μόνο φαίνεται να τα καταφέρνουν περίφημα, αλλά σε επίπεδο συγκέντρωσης περιουσιακών στοιχείων αποδεινκύεται ότι τείνουν τα επόμενα 20 χρόνια να αποδειχθούν η ιστορικά πλουσιότερη γενιά χάρη σε ένα «απροσδόκητο» κέρδος. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα περιουσιακά στοιχεία που συσσώρευσαν οι γενιές πριν από αυτούς – βλ. γονείς, παππούδες κ.λπ.
Ενώ η κατανομή του πλούτου μπορεί να μετατοπίζεται μεταξύ των περιοχών του κόσμου, μια ακόμη μεγαλύτερη αλλαγή συμβαίνει μεταξύ των γενεών. Μόνο στις ΗΠΑ, περιουσιακά στοιχεία 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα μετακινηθούν μεταξύ των γενεών, «κάνοντας τους εύπορους millennials την πλουσιότερη γενιά στην ιστορία», σύμφωνα με την 18η ετήσια έκθεση της Knight Frank για τον πλούτο.
NEETs: Οι νέοι στη Βρετανία είναι πολύ φτωχοί για να εργαστούν
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 75% των millennials αναμένει ότι ο πλούτος του θα αυξηθεί το 2024, έναντι 53% στη γενιά των baby boomer (αυτοί που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964), 56% στη γενιά X (1965 έως 1980) και 69% στη νεότερη γενιά Ζ.
Η γενιά της κρίσης
Ωστόσο, για να είναι κανείς απολύτως ειλικρινής, πρέπει να παραδεχθεί ότι πάρα πολλοί millenials, μέχρι να περάσει στα χέρια τους αυτός ο πλούτος, εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από μια σειρά οικονομικών κραδασμών, με την κρίση του 2008 και στη συνέχεια με μια αλληλουχία προβλημάτων που έφερε η πανδημία, το Brexit, ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Για παράδειγμα, η εκτόξευση των ενοικίων έχει αναγκάσει μεγάλο ποσοστό αυτής της γενιάς να ξοδεύει ένα γενναίο μέρος του εισοδήματός της σε έξοδα στέγασης και να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις για να συντηρήσουν τα δικά τους σπίτια ή να δημιουργήσουν ένα απόθεμα για τα γεράματά τους.
Οι συνθήκες έχουν τροφοδοτήσει μια εικόνα για τους millennials –που δεν είχαν στόχο να αποταμιεύουν το εισόδημά τους για να αποκτήσουν περιουσία– ότι το έχουν ρίξει σε ακριβά χόμπι και τρώνε αβοκάντο με το πρωινό τους.
Στην πραγματικότητα, γράφει ο Guardian, που δημοσίευσε στοιχεία από την έκθεση, η μελλοντική τους οικονομική δύναμη πυρός είναι πιθανό να είναι μια διχαστική λοταρία, που καθορίζεται κυρίως από την κληρονομιά από προηγούμενες γενιές, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτησίας.
Ο Liam Bailey, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στο Knight Frank, είπε ότι η αλλαγή του πλούτου είναι πιθανό να βοηθήσει τις προσπάθειες για βιώσιμες επενδύσεις και συμπεριφορές. «Οι millennials φαίνεται να έχουν πάρει το μήνυμα όσον αφορά τη μείωση της κατανάλωσης – το 80% των ανδρών και το 79% των γυναικών που ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι προσπαθούν να συρρικνώσουν τα προσωπικά τους αποτυπώματα άνθρακα», σύμφωα με τον ίδιο.


Latest News

Ο Μασκ τα γυρίζει τώρα για το DOGE - «Σχεδόν κανένας δεν έχει απολυθεί»
Ο Μασκ και η ομάδα του αναφέρθηκαν στο όραμα του DOGE για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι «σαν την Apple Store»

Στα 12 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης του Λιβάνου
Οι εκτιμήσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για την οικονομία της χώρας - Τι αναφέρει σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό

Ξένοι στον ίδιο πλανήτη ΗΠΑ και ΕΕ
Προς τα πού οδεύουν οι σχέσεις των δύο στενότερων αμυντικών συμμάχων και εμπορικών εταίρων του 20ού αιώνα, των ΗΠΑ και της ΕΕ

Ποιο ήταν το μεγάλο επενδυτικό λάθος που παραδέχθηκε ο Γουόρεν Μπάφετ
Η εταιρεία για την οποία ο Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε πως πλήρωσε «πάρα πολλά» για να την αποκτήσει

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές απέναντι στα τουρκικά assets - Τι φοβούνται
Το ποσό αυτό των 25 δισ. δολ. με το οποίο στήριξε τη λίρα η κεντρική τράπεζα αντανακλά το υψηλό κόστος στήριξης της εύθραυστης οικονομίας σε μια δραματική εβδομάδα για την Τουρκία

Η Αργεντινή αναζητά... 23η διάσωση από το ΔΝΤ και ζητά δάνειο 20 δισ.
Το πακέτο που ζητά η Αργεντινή και η σταδιακή του εφαρμογή του υπόκειται σε έγκριση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ

Καμπανάκι Νάγκελ: Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τον πληθωρισμό
Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποιεί και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ

«Φως» βλέπει η Γαλλία στη διαμάχη του κονιάκ με την Κίνα
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιβολή οριστικών δασμών θα επηρεάσει 70.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, 270 κονιάκ και 4.400 αμπελουργούς

«Τσίμπησε» ο αγαπημένος πληθωρισμός της Fed - Ανησυχίες για στασιμοπληθωρισμό
Ενισχύονται οι ανησυχίες ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά στασιμοπληθωρισμού, προκαλώντας νέα αναστάτωση στις αγορές

Οι δασμοί ρίχνουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ
Οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 ετών, στο 4,1%