
Στους δρόμους για όγδοη εβδομάδα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Την ίδια ώρα, με την ακρόαση εκπροσώπων φορέων συνεχίζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» με το κλίμα να είναι βαρύ για την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή καθώς βρίσκει απέναντί της τα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εξαιτίας του συλλαλητηρίου που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.
Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου
Την ίδια ώρα, στο Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, συνεχίζεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με την ακρόαση εκπροσώπων άλλων 20 φορέων.
Ειδικότερα, έχουν προκληθεί οι εξής φορείς:
-Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
-Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
-Πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,
-Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων τον ΑΕΙ
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
-Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
-Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκής και Πληροφορικής (ΔΟΑΤΑΠ)
-Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης
-STUDY IN GREECE
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ
-Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων
-Οικονομικό Επιμελητήριο
-Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών
-Ανώτερες Δραματικές Σχολές
-Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας
-Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό των ΑΕΙ
-Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας
-Σύλλογος Φοιτητών του ΔΠΘ
-Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών
Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με την τοποθέτηση των Βουλευτών και την Τρίτη, 5 Μαρτίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των τετραήμερων εργασιών.
Κατόπιν θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 7 Μαρτίου με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει τον λόγο. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται μια ημέρα μετά, στις 8 Μαρτίου.


Latest News

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Γεραπετρίτης: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία
«Η Ευρώπη βρίσκεται μεταξύ πρωτοφανών κρίσεων. Κρίσεων πολεμικών, κρίσεων ανθρωπιστικών, κρίσεων κλιματικών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί τη Μεγάλη Τρίτη
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατεβαίνει αύριο ο κλάδος – Μήλον της Έριδος η ελεύθερη διέλευση των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειολωρίδες

Νέα έξαρση του τουρκικού «εποικισμού»
Τα στοιχεία από Ίμερο και Ξυλαγανή Ροδόπης έως τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη – Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τις αγορές που κάνουν επενδυτές από την Τουρκία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα
Υποτονική η κίνηση στην αγορά σε σχέση με πέρσι – Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων μέχρι τη Δευτέρα 21 Απριλίου

Ζελένσκι προς Τραμπ: Έλα να δεις τι έκανε ο Πούτιν
«Θέλουμε να έρθετε να δείτε», λέει ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του, απευθυνόμενος στον Τραμπ, προσθέτοντας ότι «Θα καταλάβετε τι έκανε ο Πούτιν».

H Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Hellenic Train
Εκτός από την επίθεση στην Hellenic Train, η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή στο υπουργείο Εργασίας