
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή και η εβδομάδα όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με κέρδη, καθώς οι αγορές περίμεναν την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για συμφωνίες εφοδιασμού για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ σταθμίζονται τα νέα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και της Κίνας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Μάιο σημείωσαν άνοδο 1,01 δολ. ή 1,23%, στα 82,92 δολ. το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το Brent Απριλίου έκλεισε στις 29 Φεβρουαρίου στα 83,62 δολάρια το βαρέλι.
ΟΠΕΚ: Εμμένει στην περιορισμένη παραγωγή – Ποιες χώρες δεν συμμορφώνονται
Το αμερικανικό WTΙ για τον Απρίλιο σημείωσε άνοδο 97 σεντς, ή 1,24%, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι. Το WTI οδεύει προς άνοδο 3,6% αυτή την εβδομάδα, ενώ το Brent είναι περίπου 1,6% υψηλότερο από την τιμή διακανονισμού της περασμένης εβδομάδας.
Οι αυξανόμενες δυνατότητες του ΟΠΕΚ+ υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζοντας με τις περικοπές της προσφοράς πέρα από το πρώτο τρίμηνο και πιθανώς μέχρι το τέλος του 2024, πιθανότατα θα διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ενεργειακού τομέα της DBS Bank, Suvro Sarkar.
Προς παράταση περικοπών ο ΟΠΕΚ+
Η απόφαση για την παράταση των περικοπών του ΟΠΕΚ+ αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, ανέφεραν πηγές, με μεμονωμένες χώρες να αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.
Έρευνα του Reuters έδειξε ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών άντλησε 26,42 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Φεβρουάριο, αυξημένα κατά 90.000 bpd σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Οι ισχυρές προσδοκίες ότι η Σαουδική Αραβία θα διατηρήσει τις προθεσμιακές τιμές του αργού πετρελαίου που πουλά σε Ασιάτες πελάτες ελάχιστα μεταβλήθηκαν τον Απρίλιο σε σχέση με τα επίπεδα Μαρτίου, κάτι που στήριξε επίσης την αγορά την Παρασκευή.
Από την πλευρά της ζήτησης, η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με επίσημη έρευνα.
Ωστόσο, υποστηρίζοντας τις τιμές, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ (PCE) έδειξε τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου σε συμφωνία με τις προσδοκίες των οικονομολόγων την Πέμπτη, ενισχύοντας τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.


Latest News

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια
Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Οι αναλυτές προσδοκούν άνοδο στα 3.300 - 3.400 δολάρια φέτος - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό - Ξεπέρασε τα 3.100 δολάρια λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα με νέο ιστορικό ρεκόρ - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στη Ρωσία
Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για το πετρέλαιο - Δεν τους κινητοποιούν αρκετά οι νέες απειλές Τραμπ

Commodities: Ιστορικά υψηλά κερδών για τους μεγαλύτερους traders ενέργειας
Τα κέρδη για το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα είναι χαμηλότερα από τα έτη έκρηξης 2022-2023 παραμένουν υψηλότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία

Τρίτη εβδομάδα κερδών για το μαύρο χρυσό
Οι δασμοί σε αγοραστές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα ήταν ο σημαντικότερος καταλύτης για την αγορά πετρελαίου

Πώς να επενδύσετε σε χρυσό - Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αγορά
Για να επενδύσει κανείς σε χρυσό δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλα κεφάλαια, ούτε να είναι ρέκτης των αγορών

Τρίτη σερί εβδομαδιαία άνοδο για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή πτώση
Οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο και η αυξημένη αβεβαιότητα της πολιτικής των ΗΠΑ, επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην αγορά πετρελαίου

Προς υψηλό ενός μήνα οι τιμές του πετρελαίου - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Ισχυρότερος παράγοντας όλων για τις τιμές στο πετρέλαιο παραμένει η αβεβαιότητα που προκαλούν οι δασμοί Τραμπ