
Σε καθεστώς ανυποχώρητης ακρίβειας, οι καταναλωτές ξεκίνησαν την έρευνα για τα σαρακοστιανά προϊόντα και… τρίβουν τα μάτια τους με τις ανατιμήσεις που έχουν επιβληθεί μέσα σε έναν χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές σε ορισμένα παραδοσιακά για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας είδη είναι αυξημένα ακόμη και πάνω από 60%, ενώ ακόμη δεν έχει καθοριστεί πόσο θα πουλήσουν οι φούρνοι τη λαγάνα.
Όπως είπε μιλώντας στο MEGA o έμπορος Κώστας Φασιλής, για τις τιμές των θαλασσινών, «υπάρχει επάρκεια και ισχύουν οι περσινές τιμές και ίσως και καλύτερα. Μιλάμε για νωπά όχι κατεψυγμένα. Η τιμή καθορίζεται από το μέγεθος. Μπορεί να φύγει 4 ευρώ το κιλό σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Μπορεί να πωληθεί και στα 7-8 ευρώ όμως γιατί μεσολαβούν έξοδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις στα ψάρια», επεσήμανε.
Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός της Ελλάδας τον Φεβρουάριο – Στο 2,6% στην ευρωζώνη
Πόσο θα πληρώσουμε για χαλβά, γαρίδες και καλαμάρια
Σαρακοστιανά: Σύγκριση τιμών
2023 – 2024
- Χαλβάς κακάο 3,58€ – 5,77€ (+ 61,17€)
400γρ.
*Προσφορά: 4,62€
- Χαλβάς βανίλια 2,36€ – 3,45€ (+46,19%)
400γρ. *Μειώθηκε σε 350γρ.
- Γαρίδες κατεψυγμένες 4,79€ – 7,18€ (+49,9%)
400γρ.
*Προσφορά: 5,18€
Καλαμάρια συσκευασμένα 4,45€ – 5,14€ (+15,51%)
850γρ.
*Προσφορά: 4,64€
- Θράψαλα κατεψυγμένα Ειρηνικού 7,35€ – 9,18€ (+24,9%)
850γρ.
- Κοκκινόψαρο κατεψυγμένο 5,95€ – 9,95€ (+67,23%) κιλό
*Προσφορά: 6,45€
Έρχεται και φέτος το «καλάθι της Σαρακοστής»
Στο μεταξύ, από Τετάρτη 13 Μαρτίου έρχεται και το «καλάθι της Σαρακοστής« που θα περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφέςΟ και κατεψυγμένα θαλασσινά, όπως καταμάρια, θράψαλα και χταπόδι.
Τι να προσέξετε την Καθαρά Δευτέρα
- Την ποιότητα των θαλασσινών. Τα θαλασσινά είναι ευπαθή τρόφιμα, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην αγορά, τη διαχείριση και την κατανάλωσή τους.
- Τη μεγάλη κατανάλωση αλατιού, ειδικά από άτομα με υπέρταση. Τα σαρακοστιανά εδέσματα όπως ο ταραμάς και το τουρσί περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.
- Την υψηλή θερμιδική αξία κάποιων τροφίμων. Αν βρίσκεστε σε προσπάθεια απώλειας βάρους προσπαθήστε να ελέγξετε τη μερίδα των τροφίμων καθώς κάποια από αυτά αποδίδουν πολλές θερμίδες. Για παράδειγμα μόλις 40 γρ. χαλβά αποδίδουν γύρω στις 220 Kcal. Αντίστοιχα, μόλις μία κουταλιά της σούπας ταραμά αποδίδει 130 Kcal, ενώ μία μερίδα καλαμάρια τηγανητά 380 Kcal.
Συμβουλές για τη νηστεία της Σαρακοστής
Για να ωφεληθεί ο οργανισμός από την ισορροπημένη διατροφή που υιοθετείται κατά την περίοδο της νηστείας η Αστ. Σταματάκη υπογραμμίζει πως είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συστάσεις, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων.


Latest News

Μητσοτάκης: Η Moody’s αναγνώρισε την πρόοδο των τελευταίων ετών – Στα 10,54 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το University of York ενδιαφέρεται για τη δημιουργία παραρτήματος στη χώρα

Επενδυτικά σχέδια 2 εκατ. ευρώ για τους παραμεθόριους νομούς - Τα νέα αναπτυξιακά μέτρα
Δεν υπάρχει καλύτερος «φράχτης» για την προστασία των συνόρων μας από την εγκατάσταση βιομηχανιών και επιχειρήσεων σε παραμεθόριες περιοχές, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος

Στην τελική ευθεία οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό
Σήμερα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 830 ευρώ από 650 ευρώ το 2019

Η Ευρώπη γνωρίζει τον... οβελία και ανεβάζει τις τιμές
Πόσο θα πληρώσουμε το αρνί το Πάσχα - Τι θα καθορίσει τις τιμές

Ποιες αλλαγές έρχονται στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό - Τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια
Δρομολογείται η βελτίωση των όρων ρύθμισης καθώς θα μειωθεί η αξία των ακίνητων εξασφαλίσεων που λαμβάνει υπόψιν ο αλγόριθμος

Τι αλλάζει από σήμερα στα επιδόματα - Πώς θα καταβάλλονται
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τα επιδόματα

Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα και 0,2% το δημοσιονομικό πλεόνασμα
Τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής από τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι